Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
CANYON VoIP proizvodi na testu u listopadskom broju magazina VIDI

Listopad 04, 2007

CANYON VoIP proizvodi na testu u listopadskom broju magazina VIDI

VIDI je u najnovijem broju magazina (listopad) objavio veliki test VoIP uređaja među kojima se našao i Canyon sa tri modela proizvoda. Rezultate koji su ostvarili Canyonovi modeli CNP-VT1, CNP-VS1 i CNP-VTW1 objavljujemo u cijelosti za svaki model.

Canyon CNP-VT1 - Mali ali pali
Jedan od najmanjih i najlakših VoIP telefona na tržištu dobro leži u ruci, čemu pridonosi i njegova matirana i pomalo hrapava stražnja strana, zbog čega smo imali osjećaj da je telefon gumiran. Zbog te činjenice posve smo sigurni da telefon u svakodnevnoj uporabi ne bi trebao ispasti iz ruke, no dodatnom razlogu nesigurnosti pridonosi njegova mala masa, stoga čvrsto ga primite , priključite USB kabel, insatlirajte upravljačke programe i prepustite se čavrljanju. Prednja strana telefona ima elegantan srebreni izgled, a za tipkovnicu možemo reći da je dovoljno ugodna i velika za češću uporabu.  Zaslon telefona je u boji, vrlo je čitljiv i rezolucija mu je doista dobra unatoč maloj dijagonali. Iako nam se opravdano činilo kako većina sličnih telefona  neodoljivo podsjeća na igračku, testirani primjerak ne pruža takav dojam a dodatni razlog naše preporuke  u kategoriji jeftinih modela uz solidnu kvalitetu  glasovne komunikacije upravo je i cijena uređaja koja iznosi oko 20-tak eura. Cijena je jedan od aduta ovog uređaja uz ugodan estetski dojam.   

 

Canyon CN-VS1 - Stanica iz treće dimenzije

Iako ovaj uređaj nebismo mogli nazvati VoIP telefonom, ipak smo ga uvrstili u pregled poradi njegovog jedinstvenog izgleda. Priključenjem headseta i instalacijom upravljačkih programa dobiti ćete većinu funkcija  koje nalazimo na telefonima zaVoIP komunikaciju. Testni primjerak koji nam je dospio u ruke dobro se suživio s našim testnim Skype korisničkim računom. elegantna sjajna crna boja ali i njegovi neobični oblik izdvaja ovaj uređaj od ostalih. Na prednjoj strani nalazimo tipke za uspostavu i prekid poziva te za kontrolu glasnoće dok stražnja strana obiluje USB konektorima za priključenje na računalo (USB tip A i mini USB), tako je omogućena dobra povezivost  bilo kojim od navedenih konektora koji ujedno služi i za napajanje. Headset, odnosno slušalice sa mikrofonom, također se priključuju na stražnjoj strani a konektori su označeni tipičnim bojama za zvučne konektore (crvena i zelena), tako da je samim time izbjegnuta svaka mogućnost pogreške. Jednstavnost priključenja i upotrebe ovom uređaju idu na ruku.

Canyon CNP-VTW1 - Stariji brat blizanac 

Telefon sličan platinastom modelu iz platinaste serije, istovjetan je jeftinijem primjerku  s kojim dijeli se pozitivne estetske osobine osim bežičnog sučelja, koje je kod ovog telefona Bluetooth 1.2, dometa 30-ak metara u zatvorenom prostoru. Kao i spomenuti model, u unutrašnjosti telefona nalazimo punjivu Li-Ion bateriju, što telefonu daje autonomiju od 6 sati razgovora i tri dana u stanju čekanja, što je vrlo fleksibilno za korištenje. U opremi telefona nalazimo USB kabel i Bleutooth postolje koje olakšava svakodnevnu upotrebu.  Samo sučelje radi na 2.4 Ghz i postaje aktivno tek nakon instalacije upravljačkih programa, a da biste instalaciju uspješno priveli kraju morate imati administratorske ovlasti na računalu . Osim za Skype, telefon može uspješno poslužiti i za Yahoo i MSN messenger. sadrži pet tonova melodije za stanje čekanja i deset melodija za za pozive čime postaje zanimljiv većem broju korisnika koji si žele u potpunosti prilagoditi VoIP telefon, baš kao što čine smobilnim telefonima.

VIDI, #139, Listopad 2007.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.