Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
CANYON VoIP proizvodi na testu u listopadskom broju magazina VIDI

Listopad 04, 2007

CANYON VoIP proizvodi na testu u listopadskom broju magazina VIDI

VIDI je u najnovijem broju magazina (listopad) objavio veliki test VoIP uređaja među kojima se našao i Canyon sa tri modela proizvoda. Rezultate koji su ostvarili Canyonovi modeli CNP-VT1, CNP-VS1 i CNP-VTW1 objavljujemo u cijelosti za svaki model.

Canyon CNP-VT1 - Mali ali pali
Jedan od najmanjih i najlakših VoIP telefona na tržištu dobro leži u ruci, čemu pridonosi i njegova matirana i pomalo hrapava stražnja strana, zbog čega smo imali osjećaj da je telefon gumiran. Zbog te činjenice posve smo sigurni da telefon u svakodnevnoj uporabi ne bi trebao ispasti iz ruke, no dodatnom razlogu nesigurnosti pridonosi njegova mala masa, stoga čvrsto ga primite , priključite USB kabel, insatlirajte upravljačke programe i prepustite se čavrljanju. Prednja strana telefona ima elegantan srebreni izgled, a za tipkovnicu možemo reći da je dovoljno ugodna i velika za češću uporabu.  Zaslon telefona je u boji, vrlo je čitljiv i rezolucija mu je doista dobra unatoč maloj dijagonali. Iako nam se opravdano činilo kako većina sličnih telefona  neodoljivo podsjeća na igračku, testirani primjerak ne pruža takav dojam a dodatni razlog naše preporuke  u kategoriji jeftinih modela uz solidnu kvalitetu  glasovne komunikacije upravo je i cijena uređaja koja iznosi oko 20-tak eura. Cijena je jedan od aduta ovog uređaja uz ugodan estetski dojam.

Canyon CN-VS1 - Stanica iz treće dimenzije

Iako ovaj uređaj nebismo mogli nazvati VoIP telefonom, ipak smo ga uvrstili u pregled poradi njegovog jedinstvenog izgleda. Priključenjem headseta i instalacijom upravljačkih programa dobiti ćete većinu funkcija  koje nalazimo na telefonima zaVoIP komunikaciju. Testni primjerak koji nam je dospio u ruke dobro se suživio s našim testnim Skype korisničkim računom. elegantna sjajna crna boja ali i njegovi neobični oblik izdvaja ovaj uređaj od ostalih. Na prednjoj strani nalazimo tipke za uspostavu i prekid poziva te za kontrolu glasnoće dok stražnja strana obiluje USB konektorima za priključenje na računalo (USB tip A i mini USB), tako je omogućena dobra povezivost  bilo kojim od navedenih konektora koji ujedno služi i za napajanje. Headset, odnosno slušalice sa mikrofonom, također se priključuju na stražnjoj strani a konektori su označeni tipičnim bojama za zvučne konektore (crvena i zelena), tako da je samim time izbjegnuta svaka mogućnost pogreške. Jednstavnost priključenja i upotrebe ovom uređaju idu na ruku.

Canyon CNP-VTW1 - Stariji brat blizanac

Telefon sličan platinastom modelu iz platinaste serije, istovjetan je jeftinijem primjerku  s kojim dijeli se pozitivne estetske osobine osim bežičnog sučelja, koje je kod ovog telefona Bluetooth 1.2, dometa 30-ak metara u zatvorenom prostoru. Kao i spomenuti model, u unutrašnjosti telefona nalazimo punjivu Li-Ion bateriju, što telefonu daje autonomiju od 6 sati razgovora i tri dana u stanju čekanja, što je vrlo fleksibilno za korištenje. U opremi telefona nalazimo USB kabel i Bleutooth postolje koje olakšava svakodnevnu upotrebu.  Samo sučelje radi na 2.4 Ghz i postaje aktivno tek nakon instalacije upravljačkih programa, a da biste instalaciju uspješno priveli kraju morate imati administratorske ovlasti na računalu . Osim za Skype, telefon može uspješno poslužiti i za Yahoo i MSN messenger. sadrži pet tonova melodije za stanje čekanja i deset melodija za za pozive čime postaje zanimljiv većem broju korisnika koji si žele u potpunosti prilagoditi VoIP telefon, baš kao što čine smobilnim telefonima.

VIDI, #139, Listopad 2007.