Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
Veljača 09, 2024
Intelovo proširenje Intel Core 14. generacije procesora daje glavnim ...
Što drugi kažu o Silverstone proizvodima - BUG objavio članak o Fortress SST-FT01B

Listopad 09, 2009

Što drugi kažu o Silverstone proizvodima - BUG objavio članak o Fortress SST-FT01B

Časopis BUG je u svom izdanju za mjesec listopad (broj 203) objavio članak o Silverstone Fortress SST-FT01B kućištu koje ne odudara od Silverstonove tradicije (izdašno korištenje aluminija) ali i koje sa sobom donosi dobrodošli korak naprijed u pogledu hlađenja

Časopis BUG je u svom izdanju za mjesec listopad (broj 203) objavio članak o Silverstone Fortress SST-FT01B kućištu koje ne odudara od Silverstonove tradicije (izdašno korištenje aluminija) ali i koje sa sobom donosi dobrodošli korak naprijed u pogledu hlađenja. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Fortress je ime nove serije Silverstoneovih kućišta koja je tvrtka namijenila entuzijastima, a koja se trenutno sastoji od samo jednog modela čija je oznaka FT01. Na ovom je kućištu ponovo iskorišten uni-body okvir koji smo prvi puta imali prilike vidjeti na modelu TJ07 iz serije Temjin. O čemu je riječ? Gornji, prednji i gornji dio kućišta načinjeni su od jednog komada aluminijske legure debljine između tri i šest milimetara. To uvelike pridonosi robusnosti, ali i atraktivnom izgledu kućišta.

Ostali dijelovi kućišta također su izrađeni od aluminija, no istovremeno su mnogo tanji - posebice bočne stranice i zaštitne pločice na 5,25-inčnim utorima. Vanjske plohe spomenutih dijelova kućišta brušene su radi podizanja vizualnog dojma. Treba napomenuti da postoje četiri varijante kućišta koje smo isprobali - s punom i prozirnom bočnom stranicom, a svaku od njih moguće je nabaviti u crnoj ili srebrnoj boji. Mi smo testirali crni model s normalnom bočnom stranicom.

Tiho, a hladi

Vjerojatno najveću novost kod modela FT01 predstavlja implementacija hlađenja. Sustav je baziran na principu pozitivnog tlaka, što će reći da ventilatori više upuhuju nego što ispuhuju zrak iz kućišta. Usisni ventilatori kalibra 180 mm smješteni su na prednjem i gornjem dijelu kućišta, dočim se 120-milimetarski ispušni ventilator nalazi na stražnjem dijelu. Glavna vrijednost ventiliranja po principu pozitivnog tlaka jest to što se točno zna gdje će zrak ući u kućište. Sukladno tome na usisne su ventilatore postavljeni filtri za prašinu.

Nažalost, premda je ideja s filterima odlična, vrlo su nepraktično implementirani. Kod prednjeg ventilatora filtar je moguće izvaditi bez korištenja alata, ali tek nakon skidanja bočne stranice. Premda je krovni ventilator opremljen jednakim kliznim filtrom, sam je ventilator smješten tako da filtar nije moguće izvaditi bez skidanja cijelog ventilatora s kućišta..."

Denis Arunović, BUG br.203, listopad 2009.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.