Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o LiteOn  BD-ROM uređaju - PC Ekspert portal objavio je članak o LiteOn DH-4O1S uređaju

Travanj 21, 2008

Što drugi kažu o LiteOn BD-ROM uređaju - PC Ekspert portal objavio je članak o LiteOn DH-4O1S uređaju

PC Ekspert portal objavio je članak o LiteOn DH-4O1S uređaju. Više informacija pročitajte u daljnjem tekstu...

PC Ekspert portal objavio je članak o LiteOn DH-4O1S uređaju za kojeg navodi kako je namijenjen svima koji žele imati mogućnost gledanja filmova ili  nekog drugog sadržaja sa Blu Ray medija na svom računalu. Tekst članka prenosimo Vam u cjelosti:

"Na prvi pogled je iz Asbisa stigao LiteOn-ov BD-ROM koji ima mogućnost čitanja Blu Ray medija, ali i DVD te CD medija. Ovaj uređaj je namijenjen svima koji žele imati mogućnost gledanja filmova sa Blu Ray medija na svom računalu ili općenito nekog drugog sadržaja sa tih medija. Inače svima kojima samo funkcija čitanja nije dovoljna LiteON proizvodi i Blu Ray pržilicu koja nosi ime LH-2B1S.

Za sve koji možda nisu upućeni najprije ćemo objasniti što je to Blu Ray. Blu Ray Disc (BD) je ime nove generacije formata optičkih diskova. Sam format je razvijen da omogući snimanje, presnimavanje i reprodukciju HD videa, ali i za pohranu velike količine podataka. Kapacitet BD a je 25GB na jednoslojnim i 50GB na dvoslojnim medijima. Samo za informaciju, na disk kapaciteta 50GB je moguće pohraniti do 9 sati HD videa ili do 23 sata videa standardne kvalitete. Tehnologija podržava i višeslojne diskove te će se u budućnosti pojaviti i diskovi kapaciteta 100GB-200GB (25GB po sloju). Kako znamo Blu Ray je izašao kao pobjednik iz bitke sa HD DVD standardom tako da će ubuduće postojati kao jedini standard.

Uređaj koji nam je došao ima crnu prednju masku pa će se dobro uklopiti u crna kućišta, a LiteON isporučuje modele i u bež varijanti. Kao što smo već prije rekli DH-4O1S ima mogućnost čitanja sadržaja sa Blu Ray, CD i DVD diskova. Bitno za naglasiti je i da postoji model istog imena koji ne može čitati i sa BD-ROM medija. Sve medije iz Blu Ray obitelji, dakle BD-ROM, BD-RE, BD-R DL i BD-RE DL ovaj uređaj čita brzinom od 4x (1x je 36Mbps) uz pristupno vrijeme od 160ms. S obzirom da je za normalnu reprodukciju sadržaja sa BD-ROM-a dovoljno 56Mbps, ovaj uređaj nema nikakvih problema u radu. Sa strane DVD obitelji medija, DVD+R/-R čita brzinom 12x, a DVD+R/-R DL i DVD+RW/-RW 8x brzinom uz vrijeme pristupa 160ms. CD medije čita brzinom od 40x sa pristupnim vremenom od 160ms.

Kako bi uspješno reproducirali sadržaj sa BD-ROM-a po LiteOn-u potrebna vam je sljedeća konfiguracija:

• Procesor : Pentium D 3.4GHz ili brži
  • Memorija: 1GB RAM-a ili više
  • GPU : nVidia GeForce 7600GT / 7800GTX512 / 7900GX2 / 7900GTX / 7950GX2 i ATI X1600 / X1800 / X1900 te novije
  • HDD: više od 60GB HDD slobodnog kapaciteta
  • HDCP grafička kartica sa 256MB RAM-a, PCI Express x16, 1920x1200 rezolucija, 32bitne boje. HDCP monitor ili TV za High Definition digitalni izlaz
  • OS: Microsoft Windows 2000 SP4 / XP SP2 / Vista

Dimenzije uređaja su 145.8(š) x 41.4(v) x 180(d) mm, a težina je oko 800g. Sučelje preko kojega ga spajamo na matičnu ploču je SATA, tako da je kompatibilan i sa najnovijim pločama. Uz uređaj u paketu dolazi i CyberLinkov PowerDVD 7 BD Edition. Maloprodajna cijena u Hrvatskoj iznosi 965kn što nije velik iznos ukoliko pogledamo cijene konkurentskih proizvoda."

Tekst na PC Ekspert portalu pogledajte ovdje.