Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o Lexmark pisačima- BUG objavio članak o Impact S305 i Interact S605

Prosinac 04, 2009

Što drugi kažu o Lexmark pisačima- BUG objavio članak o Impact S305 i Interact S605

Časopis BUG je u svom izdanju za mjesec prosinac (broj 205) objavio test kućnih višefunkcijskih tintnih pisača. Na testu su se našli i Lexmark Impact S305 i Interact S605 modeli.

Časopis BUG je u svom izdanju za mjesec prosinac (broj 205) objavio test  kućnih višefunkcijskih tintnih pisača. Na testu su se našli i Lexmark Impact S305 i Interact S605 modeli. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

Lexmark Impact S305

"Prvi iz temeljito obnovljene serije Lexmarkovih višefunkcijskih inkjetova, model S305, jedno je od najugodnijih iznenađenja ove usporedbe - pisač s četiri tinte opremljen WLAN-om i utorima za memorijske kartice te USB/PictBridge utorom prati istaknuta vrlo razumna cijena. K tome, instalacija i rukovanje ovim pisačem, barem kada je riječ o ispisivanju dokumenata i fotografija sa računala, dječje je jednostavna, a pisač spada među brže primjerke čak i kada ga uspoređujemo sa znatno skupljim modelima. Općenito u odnosu na prethodne generacije tetstiranih Lexmarka, nova je generacija temeljito unaprijeđena po pitanju dizajna, mogućnosti, performansi i popratnog drivera/aplikacija.

Naravno, kako bi se postigla ovako primamljiva cijena, bit će potrebno pristati i na neke kompromise. U prvom se redu to odnosi na upravljačku ploču, odnosno rudimentaran dvolinijski ekran. Skeniranje i kopiranje nije problem (ima čak i svoje zasebne tipke), no ispis fotografija izravno s USB-a ili memorijskih kartica pomalo je zamoran. Logično, ništa od prikazivanja fotografija na ekranu, već će vam pisač ispisati list sa svim fotografijama da biste vi odabrali redne brojeve fotografija koje želite ispisati.

S druge strane, ispis fotografija ovog početnog Lexmarka iznimno je dobar. Doduše, boje na fotografijama nešto su svjetlije i pomalo zamućenije nego što bi trebale biti, ali opet, nije riječ o nečemu zabrinjavajućem. U osnovi model S305 čini nam se kao vrlo dobra kombinacija mogućnosti, performanse i cijene."

Lexmark Interact S605

"Što je točno razlog da je model Interact S605 gotovo dvostruko skuplji od prethodnog mu modelaS305? Ako ste već bacili pogled na karakteristike u infoboxu ili tablici, primjetili ste da su ovo dva vrlo slična pisača - koriste iste tinte i jednak ih je broj, jednake su im opcije povezivanja (USB i WLAN), jednak im je princip umetanja papira te su im i brzine ispisa identične. U čemu je onda kvaka?

Glavni je razlog za ovakvu razliku u cijeni (a između njih je još jedan model) bez imalo pretjerivanja raskošan LCD ekran, ponajbolji ne samo među ovdje testiranim, već među svim dosad testiranim pisačima! Bez imalo pretjerivanja, kombinacija sučelja na samom pisaču i softverske podrške kako na računalu, tako i na Internetu (Lexmark SmartSolutions) može biti uzor svim drugim proizvođačima.

Naime, LCD ekran osjetljiv na dodir dijagonale 4,3" dodatno je okružen senzorskim tipkama koje se osvjetljavaju tek kada se njima može aktivirati neka funkcija. Podešavanje izravnog ispisa, postavki pisača, unošenje WPA-PSK koda za spajanje u vaš kućni WLAN itd. - sve je to na S605 toliko jednostavno da se nikada nećete poželjeti vratiti na uobičajena sučelja pisača. Dodatnu notu upotrebljivosti nude Lexmarkov SmartSolutions s njihovog weba - tamo možete dodati nove aplete s gotovim radnjama za ekran vašeg pisača koji će nakon toga biti Internetom dostavljeni na uređaj. Čarobnjak koji vas vodi kroz podešavanje i sam način korištenja toliko su jednostavni da ćete za par minuta moći dodati aplete kao što su ispis vašeg Google Calendara, RSS feeda koji pratite, sadržaja vaše Picase i slično."

Saša Ilišević, BUG br.205, prosniac 2009.

Naručite Lexmark Impact S305 i Interact S605 u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.