Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
Što drugi kažu o Force3D VGA - PC EKSPERT objavio članak o Radeon HD4850

Travanj 28, 2009

Što drugi kažu o Force3D VGA - PC EKSPERT objavio članak o Radeon HD4850

PC EKSPERT portal je objavio članak o Force3D Radeon HD4850 VGA

PC EKSPERT portal objavio je članak o Force3D HD4850 grafičkoj kartici. Kartica dolazi upakirana u crno crvenoj kutiji sa AMD-ovom Ruby kao glavnim motivom. Ovo pakiranje je tipično za sve proizvode Force3D-a. I ovaj put naša je kartica dobila PC EKSPERT preporuku. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Force3D-ova kartica se po izvedbi PCB-a razlikuje od tvorničkog modela, a najočitije razlike su u dijelu regulacije napona. I dok je GPU referentnog modela radio na 625MHZ, Force3D je ovome modelu takt podigao na 670MHz. Dovoljno velik hladnjak sa dovoljno velikim ventilatorom bi trebao osigurati zadržavanje temperatura na zadovoljavajućem nivou i sa podignutim taktom. Potrebno je napomenuti kako za razliku od referentnog modela za ovaj treba rezervirati prostor od 2 slota. Memorijski čipovi nemaju zasebno hlađenje već se moraju osloniti na strujanje zraka koje stvara ventilator.

Quimondinih osam 512 Mbitnih HYB18H512321BF-10 čipova je deklarirano za rad na brzini od 1GHz, a Force3D ih je na ovoj kartici podigao na 1.05GHz. Povećanje je to od 57MHz (efektivno 104MHz) u odnosu na referentni model. Sva povećanja taktova bi trebala doprinjeti solidnom povećanju performansi a samim time i konkurentnosti ovog modela na tržištu. Kada tome pribrojimo dobru cijenu i solidan bundle vrijednost joj samo raste.

Zaključak

Za cijenu od oko 1150kn Force3D nudi overclockirani model HD4850 kartice, efikasno no ponešto bučnije hlađenje, solidan bundle i na kraju solidan porast performansi. Kvaliteta izrade ove kartice nije nimalo drugačija nego kod referentnih modela tako da straha od još ipak relativno nepoznatog proizvođača ne bi trebalo biti. Svi oni koji razmišljaju o nabavci HD4850 modela neka slobodno zavire i u Force3D-ovo dvorište jer je odnos cijena/performanse i više nego solidan. Jedino će oni osjetljiviji, koji traže vrlo tiho rješenje morati pogledati dalje."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT

Kompletan članak i rezultate testiranja pogledajte na PC EKSPERT stranicama.

Naručite Force3D VGA u ASBIS eShopu.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.