Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o NAS uređajima - PC EKSPERT objavio članak o Promise i Seagate NAS uređajima

Siječanj 27, 2010

Što drugi kažu o NAS uređajima - PC EKSPERT objavio članak o Promise i Seagate NAS uređajima

PC EKSPERT portal objavio je detaljnu recenziju NAS uređaja na kojoj su se našli i naši modeli

PC EKSPERT portal objavio je detaljnu recenziju NAS uređaja na kojoj su se našli i naši modeli NAS Promise SmartStor NS4600, Seagate BlackArmor 110 i Seagate BlackArmor 440.  Prenosimo vam dio objavljenog članka:

Promise SmartStor NS4600

"Najbrži uredaj na testu pisao je brzinom od dvadeset i sedam a čitao brzinom od trideset i devet megabajta po sekundi. Vrlo je lagane konstrukcije i ipak sa nedovoljno dorađenim sustavom plastičnih okvira. Ovaj uređaj koristi neka vrlo neuobičajena rješenja za standardne probleme koje prate NAS-eve. Zbog specificne konstrukcije kućišta ventilator veličine 80x80 nije uspijevao ohladiti diskove što nikako nije dobro. Sam ventilator je vrlo tih i dovoljno velik ali nekako uspijeva ne ohladiti diskove i uređaj. Za razliku od drugih uređaja moguće je rastaviti vratašca radi čišcenja a napajanje je moguće „sakriti“ unutar kućišta, što ne preporučamo jer se ovaj ionako dovoljno grije sam po sebi. Zbog jako dobrih performansi i niske cijene možemo preći preko njegovih čudnih (a ponekad i loših) inženjerskih rješenja. Na velikoj brzini i maloj težini dobiva bodove ali ih na lošim „ladicama“ gubi.

Seagate BlackArmor 110

Niska brzina prijenosa podataka koja jedva doseže osam megabajta po sekundi pokazuje da je ovaj uredaj naciljan na „entry level“ dio tržišta a biti ce dostatna za gledanje filmova u HD formatu ali ne i za bilo što zahtjevnije od toga. Hladenje riješeno bez ventilatora osigurava tih rad uredaja ali je pri maksimalnom opterecenju manjkavo. Pošto je zbog niske brzine za ocekivati da ce uredaj cesto biti maksimalno opterecen a znajuci da se diskovi bez aktivnog hladenja griju, dosta je vjerojatno da ce ovaj uredaj koji je namijenjen backup-u podataka i sam trebati backup zbog ubrzanog trošenja diska koji radi u nepovoljnim uvjetima eksploatacije. Materijal od kojeg je izradeno kucište je kvalitetna plastika sa unutrašnjim kucištem izradenim od metala. Web sucelje je spartansko ali vrlo dobrog dizajna i poslužilo je svrsi. Zbog njegove relativno niske cijene i jednostavnosti upotrebe, pri cemu mislimo na vec ugraden disk i pratecu programsku podršku, moramo zakljuciti kako se ipak radi o uredaju koji ima svoje mjesto na tržištu, ponajprije kod korisnika koji traže jednostavna i prijenosna rješenja. Ocjena bi bila veca da je uredaj brži, jeftiniji ili da mu se može disk izmijeniti.

Seagate BlackArmor 440

Visoka brzina pisanja i čitanja od dvadeset i pet odnosno trideset i šest megabajta po sekundi govore nam da se radi o uređaju koji je namijenjen poslovnim okruženjima i zahtjevnim namjenama. Dva ethernet utora i čak četiri USB utora omogućavaju veliku fleksibilnost upotrebe. Kvalitetan sustav ladica, kojih je moguće po potrebi dokupiti i koje se montiraju na diskove brzo i bez vijaka, omogućiti će jednostavnu izmjenu diskova. Najveći ventilator na testu tiho se vrti u ovom uređaju i hladi ga bez ikakvih problema. Zamjerke upućujemo dizajnu koji je daleko od zanimljivog, LCD ekranu koji je vrlo osnovan i nema mogućnost gašenja radi uštede energije. Te sitne boljke bi još i zaboravili da navigacija kroz meni nije loše riješena. Nadamo se da je pogreška u firmware-u samo naša loša sreca. Naši problemi s uređajem su nas nažalost ostavili bez mogućnosti da mu damo konačnu ocjenu."

Kompletnu recenziju i rezultate testiranja pogledajte na PC EKSPERT stranicama.

Anton Madirazza, PC EKSPERT

Naručite Seagate NAS u ASBIS eShopu.

Naručite Promise NAS u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.