Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o USB Flash memoriji - PC EKSPERT objavio članak o memorijama

Ožujak 31, 2009

Što drugi kažu o USB Flash memoriji - PC EKSPERT objavio članak o memorijama

PC EKSPERT je objavio zanimljive članke o našim USB Flash memorijama...

PC EKSPERT je objavio zanimljive članke o našim USB Flash memorijama. Na testu su se našli našli: Kingston Data Traveler 150 32GB, Kingston Data Traveler 150 64GB, Kingston Data Traveler 400 16GB, Kingston Data Traveler Mini Slim 16GB, PQI Intelligent Drive i828 4GB x3 i Transcend JF V95D 8GB. Kakvi su rezultati testova te zašto su naše memorije osvojile PC EKSPERT preporuku pročitajte u daljnjem tekstu. Prenosimo Vam dio objavljenog članka:

Kingston Data Traveler 150 32GB

"...32GB model će te najlakše prepoznati po narančastoj boji. Karakteristika dizajna serije 150 je odvojiva gornja kapica koju je moguće spojiti na stražnji dio ključića kako ne bi došlo do gubitka iste. Kućište je napravljeno od kvalitetne crne plastike, a na vrhu ima prorez za vezicu. Za 150 seriju Kingston navodi kako brzina čitanja iznosi 20MB/s, a pisanja 10MB/s..."

Kingston Data Traveler 150 64GB

"...Sve rečeno za prethodni model, vrijedi i za ovaj. Pakiranje je identično, a na polici će te ovaj 64GB model prepoznati po crnoj ili crvenoj boji. Kao što je istaknuto na pakiranju, proizvođačeva garancija je također pet godina. Dizajnom i nazivnim performansama je identičan prethodniku, a formatiran u FAT32 sustav kapacitet mu iznosi 61.632MB. S obzirom da Kingston navodi jednake brzine transfera za oba modela iz serije, biti će zanimljivo vidjeti je li zaista tako..."

Kingston Data Traveler 400 16GB

"...Ova serija je ekskluzivnija i samim time skuplja od prethodne, a više je namijenjena poslovnim nego kućnim korisnicima. To je vidljivo iz činjenice da dolazi sa MigoSync softverom kojeg se može podesiti da sinkronizira podatke, e-mailove i postavke internet pretraživača sa računala na USB ključ. Ujedno je sa SecureTraveler2 softverom moguće kreirenje sigurnog "područja" na uređaju zaštićenog lozinkom..."

Kingston Data Traveler Mini Slim 16GB

"...Posljednji današnji Kingstonov ključić je minijaturni DT Mini Slim kapaciteta čak 16GB. Ovo je ujedno i maksimalni kapacitet serije koja kreće od 2GB, a nudi se u crnim, ružičastim i plavim izdanjima...Dizajn uređaja je vrlo jednostavan, a konektori sučelja nisu ni na koji način zaštićeni. Ovo bi moglo dovesti do lakog oštećenja, no čitav uređaj je ipak dovoljno robustan. Na zadebljanom vrhu se nalazi prorez za vezicu..."

PQI Intelligent Drive i828 4GB x3

"...Riječ je o tri minijaturna ključića koje je moguće povezati zajedno te im povećati ukupni kapacitet. Dizajn povezivanja je, kako u PQI-u kažu, inspiriran švicarskim vojnim nožićem. U i828 pakiranju kapaciteti pojedinih ključića su 4GB, pa tako ukupni kapacitet iznosi 12GB...Ključići dolaze u tri boje (crvena, plava i srebrna) a PQI navodi kako su kućišta otporna na otiske prstiju. U ovakvom trostrukom pakiranju kapacitet pojedinih kljućića može variati između 1 i 4GB..."

Transcend JF V95D 8GB

"...Jedini je to današnji proizvod koji dolazi zapakiran u kartonsku kutiju, i sa malo većim bundleom. Uz možda i828, ovaj uređaj svojom izvedbom, bojom i karakteristikama više cilja na pripadnice ljepšeg spola. Tome u prilog ide i sveprisutno stiliziranje razno raznih napravica Swarovski kristaliziranim elementima koje nije zaobišlo ni ovaj uređaj. Uz ovaj 8GB model, postoji još jedan kapaciteta 4GB..."

Zaključak

"Naš favorit u današnjem testu je Kingstonov Data Traveler 400 koji se iskazao vrlo dobrim i ujednačenim performansama, odličnom kvalitetom izvedbe te moćnim softverskim rješenjem. Glavna kočnica prilikom nabavke bi jedino mogla biti cijena, koja je za kapacitet od 16GB mrvicu previsoka...Za sve one kojima je kapacitet prioritet tu je Kingstonov 64GB model koji se nameće kao vrlo dobar izbor, a ukoliko su vam dimenzije bitne tada je Verbatim Micro svojom robusnom izvedbom i povoljnom cijenom prvi izbor. Data Traveler Mini Slim ima vrlo dobar kapacitet no zbog ipak malo većih dimenzija i nešto mekanije izvedbe kućišta ne bi bio naš prvi izbor među minijaturnim ključićima. Pripadnice ljepšeg spola bi mogle "pasti" na šarm Transcendovog modela unatoč povišoj cijeni po megabajtu, dok se PQI-ev i828 neće baš svima svidjeti."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT

Kompletan članak pogledajte na PC EKSPERT stranicama.

Naručite Kingston memoriju u ASBIS eShopu.

Naručite Transcend memoriju u ASBIS eShopu.

Naručite PQI memoriju u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.