Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
Što drugi kažu o ATX napajanjima - VIDI objavio veliki usporedni test ATX napajanja iznad 500W

Siječanj 14, 2009

Što drugi kažu o ATX napajanjima - VIDI objavio veliki usporedni test ATX napajanja iznad 500W

VIDI je u svom izdanju za siječanj (br.154) objavio veliki usporedni test ATX napajanja minimalne snage 500W. Testirano je 40 ATX napajanja snage od 500W do 1250W, cjenovnog raspona od 180 do čak 1900 kuna. Osnovni cilj bio je vidjeti postoje li razlike između jeftinih i skupljih napajanja, te koje su to točno razlike...

VIDI je u svom izdanju za siječanj (br.154) objavio veliki usporedni test ATX napajanja minimalne snage 500W. Testirano je 40 ATX napajanja snage od 500 do 1250W, cjenovnog raspona od 180 do čak 1900 kuna. Osnovni cilj bio je vidjeti postoje li razlike između jeftinih i skupljih napajanja, te koje su to točno razlike. Na testu je bilo i 5 naših napajanja; Corsair CMPSU-550VX, CMPSU-650TXEU, CMPSU-1000HXEU, Silverstone Strider SST-ST60F Corsair CMPSU-750TXEU koji je osvojio VIDI BEST BUY i VIDI GRAND PRIX 2009 nagradu. Prenosimo Vam dio objavljenog članka:

Corsair CMPSU-550VX - Prvi među jednakima

"Od najslabijeg Corsair napajanja na prvi pogled ne biste mnogo očekivali. No, tu prestaje svaka pomisao na uobičajene slabe točke napajanja koja se ne mogu pohvaliti posebno velikim snagama. Cijela Corsair serija napajanja očito može dati iz jednog raila od 12 V i nešto malo više snage od navedenih na ambalaži. Stabilnost napona je gotovo nevjerojatna u cijelom mjernom području, do krajnjih granica bez značajnih padova napona.

Corsair CMPSU-650TXEU - Drugi dragulj

Još jedno napajanje u Corsairovoj ponudi može se podičiti snagom od 650W, stabilnošću napona, visokom učinkovitošu i izvedbom koja nije modularna. No, taj mali nedostatak neće umanjiti kvalitetu koja se može zamijetiti na prvi pogled i kod ovog modela. Napajanje raspolaže s dovoljno snage, a u stanju je dati i koji vat više, što će oduševiti zahtjevnije korisnike s većim vršnim opterećenjem. Ovaj primjerak pokazao se poprilično tihim.

Corsair CMPSU-1000HXEU - Treći dragulj

Najsnažniji model iz Corsair ergele vrhunskih napajanja može se pohvaliti bogatstvom opreme i snagom od 1000 W, koja je dostatna i za najzahtjevnije, te je pogodno za sve SLI i CrossFire konfiguracije. Stabilnost napona je na visokoj razini, kao i učinkovitost koja prelazi 85%. Modelarna izvedba pogoduje uvođenju reda u kućištu. Napajanje je hlađeno 140 mm ventilatorom koji je zaslužan za tihi rad.

Corsair CMPSU-750TXEU - Dva u jedan

Primjerak napajanja koji je u srednjoj kategoriji posve zasluženo osvojio obje GP i BB nagrade. Takav rezultat nije neočekivan za vrhunsko napajanje koje ima realnih 750 W snage i može se podičiti izvanrednom stabilnošću izlaznih napona te nadprosječno dugim žicama s velikim brojem konektora za periferije. Samo jedan 12 V rail dostatan je za 60 A struje koje ovo napajanje može dati. Učinkovitost je iznad 85%. Preporuka!

Silverstone Strider SST-ST60F - Bogato i rastrošno

Prvi dojmovi su vrlo ugodni, napajanje se doima zaista robusnim, i za razliku od mnogih modela ovo je potpuno modularne izvedbe, što znači da se i glavni ATX vod sa 24-pina može u potpunosti odvojiti od napajanja. Ne vidimo potrebu za time, osim ako se testirano napajanje koristi kao pomoćno napajanje. Ipak, cijena će vas odvrnuti od tog nauma. Raskoš izvedbe ima svoju cijenu."

Marijan Tomljenović, VIDI br.154/2009

 

Naručite Corsair napajanja u ASBIS eShopu.

Naručite Silverstone napajanja u ASBIS eShopu.                                                                          

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.