Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
TOP 10 činjenica o novom AMD Ryzen procesoru

TOP 10 činjenica o novom AMD Ryzen procesoru

10 činjenica o novom AMD Ryzen procesoru sa Radeon Vega grafikom

Zašto biste trebali odabrati  AMD Ryzen stolni procesor?
Izdvajamo 10 činjenica zbog koje će ovaj procesor biti Vaš izbor...

 

FACT #1: Novi tip Ryzen procesora

Do danas, svi AMD Ryzen ™ procesori za stolna računala su bili samo procesori. Drugim riječima: oni su morali biti upareni sa samostalnim AMD Radeon™ ili GeForce grafičkom karticom. Ali novi AMD Ryzen ™ sa Radeon Vega grafikom je malo drugačiji jer je grafika već ugrađena! Možete jednostavno priključiti monitor na kompatibilnu matičnu ploču bez potrebe za samostalnom grafičkom karticom koje su obično skupe. Samim time što je grafika već uključena u procesoru, idealna je za kompaktne ili pristupačne sustave gdje veličina sustava ili proračuni ne dopuštaju samostalnu grafičku karticu.

FACT #2: Možete odabrati jedan od postojeća dva modela

Možete birati između AMD Ryzen™ 5 2400G ili Ryzen™ 3 2200G.

FACT #3: Kad pričamo o matičnim pločama -  uz AMD je lako pronaći pravu

AMD se zalaže za korištenje identičnog CPU utora na matičnim pločama za više generacija procesora što je dulje moguće. Time se želi pružiti mogućnost nadogradnju u kasnijem periodu, što pomaže u produljenju korištenja vaše matične ploče i ćime ostvarujete uštede u konačnici. Utor AM4 za AMD Ryzen procesor se ne razlikuje od prethodnih modela po tome. Radili smo s našim partnerima na matičnim pločama kako bismo izdali ažuriranja softvera za postojeće matične ploče koje dodatno podržavaju Ryzen 3 2200G i Ryzen 5 2400G. Zapravo, većina matičnih ploča već bi trebala biti kompatibilna.

FACT #4: Oni imaju najbržu grafiku ikad ugrađenu u procesor namijenjen stolnim računalima

AMD je izradio procesore s ugrađenom grafikom još 2011 godine, ali ovo je naš najbrži procesor ikad proizveden! Idealan je za korisnike koji razmišljaju o izgradnji pristupačnog sustava za igaranje, a AMD Ryzen ™ 5 2400G je dobar za takav početak iz razloga što se može nositi s popularnim igrama poput DOTA ™ 2, Elder Scrolls V: Skyrim®, CS: GO ™ ili Rocket League ™. Ukoliko želite kasnije nadograditi računalo na brži samostalni GPU, to možete učiniti uz manje troškove! Također, još jedna jako zanimljiva stvar je to što ugrađena grafika ima punu potporu za DirectX® 12 i Vulkan® tehnologiju iscrtavanja elemenata na ekranima. 

FACT #5: Otvaraju se nove mogućnosti za AMD

Prema nedavnom izvješću od strane Jon Peddie Research (JPR), oko 30% stolnih računala ne koristi samostalnu grafičku karticu. Ova računala proizvode se samo s procesorima koji već imaju ugrađenu grafiku te su namijenjeni za širu populaciju/velika tržišta: obiteljska računala, "All in 1" računala, računala u malim tvrtakma, računala/uređaji za igre na sreću i mnogi drugih. Ove mogućnosti su sada dostupne za AMD Ryzen procesore, zahvaljujući AMD Ryzen Desktop procesor s Radeon Vega grafikom!

FACT #6: Sve je otključano za overclocking

Tu je sve rečeno i nije potrebno dodatno objašnjenje gamerima i računalnim entuzijastima..

FACT #7: Oni su prvi korak u širenju ovoj obitelji

AMD Ryzen 5 2400G je dizajniran kako bi mogao zamijeniti Ryzen 5 1400. Prema tome, Ryzen 3 2200G je dizajniran za zamjenu Ryzen 3 1200. Broj jezgri i broj niti, kod jednih i kod drugih su isti, ali kod 2200G i 2400G brzina sabirnice je veća, imaju bolji poticaj te grafičku jezgru koja omogućuje gamerima veće performanse i pogodnosti kod igranja! Ako ste znatiželjni, procesore koje planiramo predstaviti kasnije ovog proljeća, su "čisti procesori" za entuzijaste koji preferiraju kombinaciju samostalnog procesora i zasebne grafičke kartice za još bolje performanse!

FACT #8: Imaju novi pametni algoritam

Kada smo dizajnirali novi Ryzenov procesor, koristili smo tehnologiju inteligentne samosvijeti koja se zove AMD SenseMI tehnologijom, pomoću koje je procesor svjestan vlastite temperature i koliko se snage izvlači iz matične ploče. 

FACT #9: Radeon Vega grafika - izvrsna za zabavu

Već ste vidjeli da sa 2200G i 2400G se mogu komforno igrati i zahtjevne igre, ali igre nisu jedina stvar što ova grafička jezgra može učiniti. S njima također možete gledati filmove i TV emisije iz više izvora na različitim vrstama monitora.

FACT #10: Ne trebaš biti stručnjak da bi mogao overclockati procesor

Uz procesor dobivate intuitivno i jednostavno za korištenje korisničko sučelje s kojim jednostavno i brzo možete overclockati procesor da radi još brže. Više ne morate biti stručnjak kako bi povečali mogućnosti vašeg računala kako bi ostvarili još bolje performanse!

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.