Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Lipanj 14, 2019
Minsk, Bjelorusija - Prestigio i Clevetura LLC predstavili su prvu na svijetu ...
Lipanj 12, 2019
Radeon™ RX predstavlja seriju proizvoda temeljenu na novoj ekstremnoj gaming ...
Lipanj 04, 2019
COMPUTEX 2019: AMD predstavio novu generaciju visokoučinkovitih 7nm računalnih ...
Svibanj 30, 2019
Intel, partner u industriji koja pruža revolucionarne performanse, umjetnu ...
Svibanj 13, 2019
Intel® Optane™ DC trajna memorija jedno je od najinovativnijih noviteta na ...
Svibanj 13, 2019
Infortrend Europe Ltd predstavlja rješenja za pohranu podataka tremeljenu na AI ...
Svibanj 03, 2019
AMD
AMD dizajnira, integrira te dalje razvija visoke performanse računalne i ...
Travanj 18, 2019
Najnoviji Dell "Go Beyond:The Island" program je krenuo! Provjerite uvjete i ...
Travanj 18, 2019
Novi Dell katalog sadrži detaljne informacije o proizvodima i pruža vrlo ...
Što stvarno žele stručnjaci za pohranu podataka

Listopad 25, 2018

Infinidat

Što stvarno žele stručnjaci za pohranu podataka

Rezultati su ovdje!

Klijenti su zabrinuti za svoje probleme, a ne za ono što nude dobavljači. U konačnici, klijenti kupuju proizvode za rješavanje problema na njihovom putu do uspjeha u poslovanju. Slijedeći taj cilj, klijenti se često nađu u nezavidnom položaju koji zahtjeva odricanje od jedne ili više karakteristika, potrebnih za ostvarenje svojih poslovnih modela: produktivnosti, dostupnosti ili cijene. A kada proizvod rješava mnoge probleme i čini to po povoljnoj cijeni, klijentu to postaje zaista zanimljivo.

 U istraživanju koje je proveo forum korporativne pohrane podataka (the Enterprise Storage Forum) o važnim problemima s kojima je povezana eksploatacija postojeće infrastrukture za pohranu podataka, klijenti su odgovorili sljedeće:

   

Problem

Postotak odgovora

Starenje opreme

18%

Nedostatak kapaciteta

17%

Visoka cijena eksploatacije

13%

Problemi sigurnosti i usklađenosti

13%

Mi smo pregledali podatke i postavili sebi pitanje: "Da li smo fokusirani na ono što traži klijent?". Analizirajmo po redoslijedu svaki od zahtjeva klijenta:

Starenje opreme

Prijenos podataka – to je uvijek zahtjevno, i to je dodatni rizik, ali često zaboravljamo da se to isto tiče i starenja opreme. Hardver ima U-oblik krivulje kvarova – neke komponente "umiru mlade" ili što je još gore – od početka su neodržive. Zatim se sustav stabilizira s niskom učestalošću kvarova tijekom mnogo godina, a kasnije se učestalost kvarova iznenada znatno povećava. Starenje opreme je također vezano sa dodatnim troškovima usluga zamjene opreme u (već ograničenom) IT-proračunu, i odjeli IT moraju pravovremeno početi nabavku opreme za prijenos podataka u sljedeće spremište, bez dodatnih troškova.

 

Htio bih govoriti o inovacijama koje pripremamo u bliskoj budućnosti kao odgovor na taj izazov, ali sve dok to službeno ne objavimo, mogu samo reći da će ovo riješiti problem i smanjiti troškove prijenosa podataka. Ostanite s nama!

Nedostatak kapaciteta

Tvrtka INFINIDAT svojim klijentima nudi jedinstven poslovni model: "Recite nam nešto o vašim današnjim potrebama i o planovima za rast u budućnosti". Mi ćemo na vlastiti trošak stvoriti sustav koji je dovoljno opsežan za vaš rast, a vi morate platiti samo ono što je potrebno upravo sada. Kada dođe uistinu crni dan i kada netko kaže: "Zaboravio sam ti reći u prošlom mjesecu, ali nama je potrebno izdvojiti 100 TB za naš novi proizvod i oni su potrebni danas", vi možete jednostavno iskoristiti dostupan kapacitet i obavijestiti nas. Cijena je već dogovorena u početnom ugovoru, tako da nema iznenađenja, čekanja kupnje, isporuke, skladištenja i slaganja na police - elastičnost oblaka je u vašem centru podataka!

 

InfiniBox – to je jedinstvena arhitektura koja se koristi za pružanje najvećih mogućnosti pri podržavanju različitih radnih opterećenja s vrlo stabilnom razinom produktivnosti!

Visoka cijena eksploatacije

Visoka cijena eksploatacije – nisu samo energija i hlađenje potrebni za vašu opremu. Tu je još i vrijeme neophodno za podržavanje rada opreme, i broj djelatnika potrebnih za to.

 InfiniBox zahtijeva manji broj stalnih djelatnika za upravljanje petabajtima podataka (za detalje pogledajte istraživanje Forrester) zahvaljujući visokoj razini automatizacije i samoposluživanja. U isto vrijeme InfiniBox nudi do 4,2 PB (do kompresije podataka) na jednom mjestu kod maksimalne potrošnje od samo 8 kW. TO je učinkovitost!

Pitanja sigurnosti i usklađenosti

Troškovi za sigurnost i usklađenost mogu se smanjiti na mnogo načina, ali "Opće odredbe o zaštiti podataka" (GDPR) / AB375, NYDFS, kao i mnogi drugi propisi o osobnim podacima povećavaju rizik od pogrešaka. U isto vrijeme, hakeri svakodnevno pokušavaju hakirati vaše podatke, i vrijeme je na njihovoj strani.

 Rizik sve više raste zbog činjenice da su hakeri danas vještiji nego ikad. Što može učiniti IT za podršku poslovanju?

 Odgovor je vrlo jednostavan: šifriranje podataka. Na taj način, hakeri neće imati pristupa podacima. I još: Članak 34. GDPR kaže da prilikom krađe šifriranih podataka čak ne morate obavijestiti subjekte podataka!

Što je skladište podataka?  

Mnoga velika skladišta podataka se pretjerano oslanjaju na kompresiju podataka radi kompenzacije troškova za skupi hardver. Međutim šifriranje potpuno lišava mogućnost komprimiranja podataka. Klijenti kojima je potrebno šifriranje u vezi s problemima usklađenosti, ne mogu to učiniti zbog cijene. InfiniBox je jedinstvena ponuda, jer se ne oslanja na skupe nositelje i ostaje isplativa čak i pri šifriranju podataka.

 Naravno, tu je i niz drugih problema u rješavanju kojih možemo pomoći našim klijentima, ali u ovom trenutku bih želio obratiti pozornost na još jedno istraživanje. Želite li saznati više? Preuzmite našu "Bijelu knjigu" arhitekture za pohranu podataka ili nam se obratite. Mi ćemo vam pokazati kako jedna inovativna tehnologija može riješiti odmah mnoštvo problema.

О Eranu Brawnu
Eran Brown je tehnički direktor tvrtke INFINIDAT za regiju ЕМЕА. Već više od 14 godina, Eran je uključen u arhitekturu centara podataka na svim razinama: aplikacija, vizualizacija, umrežavanje i prije svega skladišta podataka. Njegove prethodne pozicije uključuju upravljanje robnom proizvodnjom, razvoj sustava i savjetovanje, suradnju s tvrtkama u mnogim vertikalama (financije, nafta i plin, telekomunikacije, softver i mreža), kao i pomaganje u planiranju, razvoju i implementaciji skalabilne infrastrukture za podršku poslovnih aplikacija.

Za više informacija posjetite: https://www.emea.infinidat.com/blog/what-storage-specialists-really-want 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.