Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Listopad 16, 2019
ConnectX SmartNICs i BlueField I/O procesorske jedinice (IPU-ovi) su prvi ...
Listopad 08, 2019
AMD je lansirao novog člana Navi GPU obitelji. Novi Radeon RX 5500 i Radeon RX ...
Listopad 07, 2019
Najnovije radne stanice i napredne desktop platforme dizajnirane za ...
Listopad 03, 2019
Microsoft je proširio obitelj "Surface" prijenosnih računala s 15" modelom ...
Listopad 03, 2019
Infortrend® Technology, Inc. lansirao je EonStor CS scale-out NAS sustav uz ...
Listopad 02, 2019
Nastavljajući svoju 7 mm "Zen2" ofenzivu pokrenutu ove godine, AMD je lansirao ...
Rujan 30, 2019
Na globalnom skupu koji se održao u Seolu (Južna Koreja), Intel je predstavio ...
Rujan 20, 2019
Svi sustavi AMD EPYC ™ servera s jedinstvenim konfiguracijama uključuju rack ...
Rujan 19, 2019
U Rimu je održana europska premijera novog serverskog procesora i nevjerojatno ...
Rujan 18, 2019
Prvi Supermicro event u Hrvatskoj održat će se u srijedu, 25.9.2019. s početkom ...
AMD lansirao prvi na svijetu 65W 12-jezgreni desktop procesor namijenjen poslovnom tržištu

Listopad 02, 2019

AMD, Ryzen 3000

AMD lansirao prvi na svijetu 65W 12-jezgreni desktop procesor namijenjen poslovnom tržištu

Nastavljajući svoju 7 mm "Zen2" ofenzivu pokrenutu ove godine, AMD je lansirao liniju procesora serije Ryzen 3000 dizajnirane za poslovna računala.

Nastavljajući svoju 7nm "Zen2" ofenzivu pokrenutu ove godine, AMD je lansirao liniju procesora Ryzen 3000 serije dizajniranu za poslovna računala, prvenstveno velike OEM proizvođače, kao što su HP ili Lenovo, koji malo i veliko tržište, kao i javni sektor, opskrbljuju s EliteDesk i ThinkCentre linijama.

AMD-ovi poslovno orijentirani procesori u nazivu sadrže sufiks "PRO", a u nekoliko bitnih detalja se razlikuju od svojih imenjaka odgovarajućeg sufiksa, namijenjenog običnim korisnicima. Najznačajnija razlika je u tome što "PRO" Ryzen procesori koriste kompletan sigurnosni paket tehnologija koji koriste i EPYC procesori. Konkretno, PRO modeli podržavaju potpunu enkripciju sistemske memorije i nadopunjuju se sigurnosnim tehnologijama, kao što su Windows Security, Lenovo ThinkShield ili HP SureStart.

AMD također jamči dugoročnu dostupnost modela. Točnije, razdoblje od dvije godine. Ovo je važan element u javnoj nabavi koji se odvija u više tranša u različitim vremenskim intervalima. Ono što je poslovnim kupcima najzanimljivije je činjenica da uz "PRO" procesore dobivaju najbolje komada silicijuma.

U tom pogledu, najzanimljivi aspekt PRO linije je taj da svi modeli imaju maksimalnu potrošnju energije između 35 i 65 W. To je vrlo važan element, s obzirom na to da su poslovni desktopi malog formata, skromnog napajanja i rashladnog rješenja, obično smješteni u udubljenom kutu s malo prekomjerne cirkulacije i ventilacije.

 

Činjenica da je AMD uspio izgraditi 65W 12-jezgreni/24-thread Ryzen 9 PRO procesor, dovoljno govori o izvanrednoj kvaliteti ovih 7nm čipova i mogućnostima "Zen2" arhitekture. HP i Lenovo prvi su poslovni partneri koji su u ovom kvartalu uspješno na tržište lansirali svoje poslovne PC-e, temeljene na sljedećoj generaciji procesora Ryzen "PRO", dok će se drugi igrači u industriji pridružiti početkom sljedeće godine.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.