Rješenja za vaše najzahtjevnije memorijske i podatkovne izazove

U svijetu se svakodnevno stvara ogormna količina podataka velikom brzinom. Do sada, tehnologije nisu uspijevale to pratiti. Intel® Optane™ SSD DC P4800X kombinira najbolje od oba svijeta - pohranu i memoriju kako bi vam osiguralo rješenje problema.  I dok Intel Optane SSD P4800X izgleda kao običan SSD, on je potpomognut Intel® Optane™ technologijom. Ova jedinstvena arhitektura osigurava brži i konzistentniji odgovor u odnosu na konkurentne proizvode utemeljene na NAND tehnologiji.

 

 

POBOLJŠANA IZDRŽLJIVOST. DUŽI RADNI VIJEK.

procesiranje online transakcija , visoke računalne performanse, write caching and logging—sve od ovih zahtjevnih aplikacija za pohranu mogu utjecati na očekivani vijek trajanja SSD-a temeljenih na NAND tehnologiji. SSD DC P4800X posjeduje ekstremno veliku izdržljivost, što pruža duži radni vijek uređaja i manje troškove u konačnici. Njegova kombinacija male, konzistentne latencije i visoke izdržljivosti pruža Intel® Optane™ DC SSD-u da funkcionira efikasnije kao "cache" uređaj nego rješenja temeljena na NAND tehnologiji.2

 

ZNAČAJKE I PREDNOSTI
Capacity 375 GB, 750 GB, 1.5 TB
Form Factor Add-in-Card (AIC), half-height, half-length, low-profile; U.2 2.5-inch
Interface PCIe 3.0 x4, NVMe
Latency (typical) Read/Write <10/12µs
Quality of Service (QOS): 99/99%

4 KB3 random, queue depth 1, read/write: <60/100 µs

4 KB random, queue depth 16 read/write: <150/200 µs

Throughput4

4 KB random, queue depth 16, read/write: up to 550/550k IOPSi

4 KB random, queue depth 16, mixed 70/30 read/write: up to 500k IOPS

Endurance

30 drive writes per day (JESD219 workload)

375 GB – 20.5 petabytes written (PBW)

750 GB – 41 petabytes written (PBW)

60 drive writes per day

1.5 TB – 164 petabytes written (PBW)

1Source – Intel-tested: 4K 70/30 RW Performance at Low Queue Depth. Measured using FIO 3.1. Common Configuration - Intel 2U Server System, OS: CentOS 7.5, Kernel 4.17.6-1.el7.x86_64, CPU 2 x Intel® Xeon® 6154 Gold @ 3.0GHz (18 cores), RAM 256GB DDR4 @ 2666MHz. Configuration – Intel® Optane™ SSD DC P4800X 375GB compared to Intel® SSD DC P4600 1.6TB. Intel Microcode: 0x2000043; System BIOS: 00.01.0013; ME Firmware: 04.00.04.294; BMC Firmware: 1.43.91f76955; FRUSDR: 1.43. Performance results are based on testing as of November 30, 2018 and may not reflect all publicly available security updates. See configuration disclosure for details. No product can be absolutely secure.

2Common Configuration - Intel® 2U Server System, OS CentOS* 7.2, kernel 3.10.0-327.el7.x86_64, CPU 2 x Intel® Xeon® E5-2699 v4 @ 2.20GHz (22 cores), RAM 396GB DDR @ 2133MHz. Configuration – Intel® Optane™ SSD DC P4800X 375GB and Intel® SSD DC P3700 1600 GB. QoS – measures 99% QoS under 4K 70-30 workload at QD1 using FIO 2.15.

34 KB = 4,096 bytes.

4Performance measured using FIO* rev 2.13, with 4 workers with total queue depth of 16.

*Other names and brands may be claimed as the property of others.

 

 IMPLEMENTACIJA INTEL® OPTANE™ TECHNOLOGIJE U PODATKOVNI CENTAR

Kao prvo veće otkriće memorije i pohrane u više od 25 godina, Intel® Optane ™ tehnologija kombinira vodeću najnižu latenciju u industriji, visoku izdržljivost, QoS i visoku propusnost koja omogućuje stvaranje rješenja za uklanjanje podatkovnih uskih grla i oslobođa snagu procesora. Pomoću tehnologije Intel Optane, podatkovni centri mogu implementirati veće i povoljnije centre podataka kako bi ostvatrili nove uvida iz velikih memorijskih "bazena" podataka.

 

Predstavljamo 10 načina kako Intel Optane tehnologija može poboljšati vaše poslovanje.

1 BRŽI PRISTUP PODACIMA ZA BOLJI UVID

Organizacije se zalažu za brže, učinkovitije i pristupačnije načine konzumiranja, obrade i izvlačenja korisnih uvida iz velikih količina podataka s kojima se bave svaki dan. Količina podataka koja se stvara ne samo da raste - već se i ti podaci stalno razvijaju. Intel Optane tehnologija donosi pristup mnogo više podataka bliže procesoru za obradu. To znači brže ostvarivanje računalne analitike u stvarnom vremenu, financijskih transakcija, elektroničkih medicinskih zapisa, otkrivanja računalnih prijevara i drugih slučajeva upotrebe koji zahtijevaju predvidljivo i brzo vrijeme odziva - kad prosječni vremenski odziv nije dovoljno dobar.

 

2 BOOST THE BOTTOM LINE

Intel® Optane ™ DC SSD napravi više na istim serverima u usporedbi s alternativnim rješenjima. Uštede možete koristiti za smanjenje troškova ili proširenje mogućnosti i usluga.


  • Veća, povoljnija memorija
  • Troškovno optimizirani za konsolidaciju prostora za pohranu
  • Više skalabilnosti po serveru
  • Brži uvid i veći memorijski bazeni
  • Visoka izdržljivost

= Poboljšajte cjelokupni sustav s uravnoteženim troškovima, kapacitetom i performansama

3 INOVACIJE S FLEKSIBILNOM ARHITEKTUROM

Intel nudi široku paletu proizvoda kako bi dizajnerima podatkovnih centara pružio veću fleksibilnost u dizajnu i izvanredne performanse.

Druga generacija Intel® Xeon® Scalable procesora optimizira međusobnu povezanost s fokusom na brzinu bez ugrožavanja sigurnosti podataka.

Intel® Optane™ DC trajna memorija nalazi se izravno na memorijskoj sabirnici i predstavlja novu klasu tehnologije memorije i uređaja prostora za pohranu koja je dizajnirana za dobivanje dodatne vrijednosti iz podataka. Može se koristiti s Intel Optane SSD DC P4800X kao sloj za brz pohranjivanja podataka.

Intel® Optane™ DC SSD diskovi omogućuju optimizaciju, pohranu i ubrzanje velikih složenih skupova podataka. Izuzetna kombinacija niske latencije, velike izdržljivosti i konzistentnog odziva idealna je za brzo predmemoriranje ili brzo spremanje podataka. Brzina rada približno poput DRAM-a i postojanosti tradicionalnih SSD-ova pomaže u rješavanju najzahtjevnijih izazova u korištenju memorije i pohrani, čak i u najdinamičnijim okruženjima.

Intel® QLC 3D NAND SSD diskovi smanjuju razliku u troškovima između SSD-ova i tradicionalnih tvrdog diska, čineći mamorijsku pohranu podataka dostupnom opcijom.

 

4 SMANJUJE RAZLIKU IZMEĐU MEMORIJE I POHRANE

Današnje tehnologije pohrane ostavljaju tehnološki raskorak u slojevima za pohranu podataka. Memorija je odlična sa stajališta performansi, jer je blizu procesora na memorijskoj sabirnici, ali skupa je i mogućnost skaliranja kapaciteta za veće radne skupove podataka je ograničena. NAND donosi kapacitet i jeftin je u odnosu na DRAM, ali nije na memorijskoj sabirnici i zato ne pristupa performansama poput memorije. To predstavlja nedostatke u arhitekturi podatkovnog centra pri pokušaju uravnoteženja kapaciteta, performansi i troškova.

Intel Optane tehnologija i Intel QLC 3D NAND SSD-ovi omogućuju arhitektima sustava da probiju uska grla u radnom sloju predmemoriranja podataka uz istovremeno ekonomično povećanje kapaciteta za pohranu podataka. U tandemu, ove jedinstvene tehnologije premošćuju razliku između lokaliziranih "vrućih" podataka (podataka u blizini procesora) i podataka većeg kapaciteta.

 

5 UBRZAJTE ODGOVOR I PERFORMANSE

Intel® Optane™ SSD DC P4800X vs. 3D NAND SSD

IZVANREDNE PERFORMANSE

Visoka propusnost (brzo kretanje podataka)

Čita i piše na razini bita (ne stranicama i blokovima poput NAND-a). To znači da nema sakupljanja pogrešnih zapisa i omogućuje brže vrijeme zapisa. Performanse ne padaju prilikom velikih radnih opterećenja ili naglih stresova pri radu. 

PREDVIDLJIVO BRZA USLUGA

Visoka QoS (brzo izvođenje na mješovitim mjerilima radnog opterećenja)

U okruženju brzo rastućih podataka i zahtjevnim okruženjima, podatkovni centri moraju implementirati rješenja koja omogućuju predvidljivo brzu uslugu.

RESPONZIVAN POD OPTEREĆENJEM

Niska latencija, brzo vrijeme odziva

Sa SSD-ovima temeljenim na NAND tehnologiji, operacije nasumičnog pisanja mogu dodati značajne odgode operacijama čitanja. Intel Optane tehnologija održava dosljedno vrijeme odziva, bez obzira na protok pisanja. Možete dosljedno ostvarivati uvijek brzu uslugu pod bilo kakvim opterećenjem, čak i prilikom upotrebe podatak koji zahtjevaju kratko vrijeme čekanja gdje većina aplikacija stvara veliko radno opterećenje za pohranu.

6 EFIKASNO CACHE SKLADIŠTENJE PODATAKA

Brza pohrana ili predmemorija odnosi se na slojeve koji omogućuju bolju hijerarhiju pohrane u memoriju. Kombinacija Intel Optane tehnologije niske i predvidljive latencije i velike izdržljivosti omogućava joj da funkcionira mnogo učinkovitije kao uređaj za predmemoriranje u odnosu na rješenja zasnovana na NAND-u.

Sustav izgrađen na Intel Xeon skalabilnim procesorima, koji koristi Intel Optane SSD DC P4800X pogone za predmemorirani sloj i isporučuje do 3x bolji odnos razine cijene spram performansi od sustava prethodne generacije i medija za pohranu4.

 

7 PROŠIRENA MEMORIJA

Trajna memorija Intel Optane DC inovativna je i nova razina tehnologije u hijerarhiji memorijjske tehnologije koja je primjenjiva na opterećenja u cloudu, računanje u memoriji i pohrane podataka. Ova nova primjena Intel Optane tehnologije u DIMM formatu omogućuje da se velike količine podataka premjeste bliže CPU-u - pružajući brz pristup, obradu i analizu u stvarnom vremenu - usporedivu s DRAM-om uz nisku latenciju. DIMM također nudi veći kapacitet i postojanost podataka, omogućujući podacima da ostanu u memoriji čak i kada se događaju ciklusi iznenadnog prestanka napajanja sustava. Fleksibilnost postojane memorije Intel Optane DC omogućava arhitektima sustava i dizajnerima da ubrzaju rad s industrijskim bazama podataka, podrže više virtualnih strojeva i osiguraju veću memorijsku dostupnost za svaku bazu podataka i aplikaciju.

 

8 UPRAVLJAJTE OPTEREĆENJEM POHRANE PODATAKA

S Intel Optane DC SSD-om svaki poslužitelj može učiniti više u svim aplikacijama. Ovaj podatkovni centar SSD idealan je za radne podatke i podatke u stvarnom vremenu pohranjene u velikim količinama; vrlo nasumične aplikacije vezane za pohranu; i slučajna opterećenja na malim dubinama reda, što je i gdje se većina aktivnosti odvija u stvarnim scenarijima.

 

9 U POTPUNOSTI POVEZANA PLATFORMA

Podaci definiraju budućnost, a Intelova jedinstvena pozicija tehnološkog lidera i opseg mogućnosti mogu pomoći kupcima da isporuče nešto novo ili nadograde potojeće boljim. Za to je potrebna memorija i inovacija na samoj platformi. Intelova cjelovita integrirana arhitektura optimizira Intel Xeon skalabilni procesor, Intel Optane tehnologiju i Intel 3D NAND tehnologiju kako bi stvorio učinkoviti podatkovni centar koji brže može premjestiti podatke, pohraniti ih više i obraditi sve zahtjeve koji se javljaju - kako u samom cloudu tako i na rubnim ijelovima sustava. Mogućnosti povezane s platformom povezuju računalne mogućnosti s mogućnostima pohrane podataka, stavljajući ih bliže i dostupnije što ćini učinkovito upravljanje pohranom, ubrzava aplikacije i pojednostavljuje sustav.

 

10 ISKUSITE RAZLIKU KOJU DONOSI INTEL

Sa više od 50 godina iskustva, Intel redizajnira arhitekturu novih sustava, ugrađujući pohranu izravno u DNK novo-dizajniranih sustava. Kombinacija postojane memorije Intel Optane DC sa optimiziranim performansama Intel Optane SSD-ova i Intel-3D NAND SSD-ovima nove generacije s QLC tehnologijom potpuno redefinira hijerarhiju pohrane i te predstavlja definira budućnost pohrane - budućnost koju pokreće Intel.

GDJE KUPITI