Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
AMD Radeon Pro SSG ubrzava REDCODE RAW 8K video editing za Adobe Premiere Pro CC 2018

Travanj 06, 2018

AMD Radeon Pro SSG ubrzava REDCODE RAW 8K video editing za Adobe Premiere Pro CC 2018

Revolucionarno rješenje, dizajnirano specifično za video produkciju.

Nova verzija Adobe Premiere Pro CC softverskog paketa za video editing donosi prirodnu podršku za AMD Radeon Pro SSG akcelerator, dramatično ubrzavajući 4K i 8K video procesiranje za najpopularnije video formate

 

AMD i Adobe su na ovogodišnjem NAB Show 2018 u Las Vegasu demonstrirali moćno novo rješenje za najzahtjevnije 4K i 8K poslove video editinga, koje omogućava jednostavno upravljanje najpopularnijim video formatima, ubrzavanje produkcijskog procesa, uz davanje potpune slobode i kontrole editorima u radu sa ne kompresiranim sadržajem 4K i 8K rezolucije.

 Nova verzija Adobeovog Premiere Pro CC 2018 softverskog paketa, donosi izvornu podršku za AMD Radeon Pro SSG grafički akcelerator – revolucionarno rješenje, dizajnirano specifično za video produkciju, a koje kombinira izvanredne performanse i mogućnosti AMD „Vega“ GPU arhitekture i 2 TB NVMe fleš memorije integrirane na samoj grafičkoj kartici. Zajedno, Adobe Premijere Pro CC 2018 i AMD Radeon Pro SSG predstavljaju najmoćnije rješenje za video produkciju ultra-rezolucije, sa podrškom za 4K i 8K sadržaj u najpopularnijim, izvornim formatima kamera, uključujući ARRI AMIRA, Canon XF i RAW, Panasonic AVC i P2, REDCODE RAW, Sony XDCAM, XAVC i RAW. Radeći direktno sa ovim izvornim formatima, neophodna je izuzetna procesirajuća snaga i memorijski kapacitet, zarad dekodiranja u realnom vremenu. Adobe Premiere Pro CC i Radeon Pro SSG kombinacija smanjuje CPU prostora i eliminira memorijsko usko grlo, omogućavajući editorima da pruže svoj maksimum, uz nekompresiranu detaljnost videa.

 „Snimanje u 4K i 8K je uvijek podrazumjevalo uklanjanje kreativnih barijera i omogućavanje veće kreativne kontrole uz zadržavanje ultra-visoke rezolucije. Nažalost te kreativne ambicije su uvijek bile sputavane tehnološkim limitima, koji su učinili 4K i 8K video editing nemogućim“, istaknuo je Ogi Brkić, generalni menadžer za profesionalnu grafiku, AMD-ove „Radeon Tehnologije“ grupe. „Danas, realnost i ambicije se konačno poklapaju zahvaljujući sinergetskom spoju Adobe Premiere Pro CC 2018 i Radeon Pro SSG grafike. Ova kombinacija isporučuje akceleraciju video editinga u ultra-rezoluciji, omogućavajući kreatorima da isporuče svoju viziju u ne kompresiranoj 8K slavi.“

 „Adobe Premiere Pro CC je oduvijek predstavljao standard za inovacije u svijetu video editinga. Danas, kroz našu saradnju sa AMD-om, podižemo video editing u ultra-rezoluciji na potpuno novi nivo u Adobe Premiere Pro CC-u, sa podrškom za Radeon Pro SSG“, istaknula je Sju Skidmore, lider partnerskih odnosa u Adobeu. „Zajednički, Adobe Premiere Pro CC i Radeon Pro SSG predstavljaju idealno rješenje za 4K i 8K radni proces, koji omogućava potpuno ispoljavanje kreativne energije“.

 Većina produkcija danas snima ili u 4K ili u 8K, kako bi omogućili najveću fleksibilnost u post produkciji. Međutim, do sada nije postojao efektan način kako editirati višestruki broj video strimova tog sadržaja u ultra rezoluciji. Editori su morali svoj posao da rade kroz proksi fajlove, umjesto s originalima u punoj rezoluciji. Transkodiranje u proksi fajlove niže rezolucije je samo dodatno produžavalo posao. S kombinacijom Adobe Premiere Pro CC 2018 i Radeon pro SSG-a više nema potrebe za proksi fajlovima. Editori sada mogu da rade s više strimova 4K ili 8K sadržaja u punoj rezoluciji i izvornom, ne kompresiranom formatu. Ovo rješenje dramatično smanjuje CPU zauzeće i eliminira opterećenje RAM memorije, omogućavajući editiranje videa uz zadržavanje osnovnog keša, ako bilo što se mora vratiti na prijašnje stanje ili promjeni. Također omogućava perzistentan keš koji je moguće prebacivati s radne stanice na radnu stanicu, bez potrebe za ponovnim učitavanjem snimka.

  Radeon Pro SSG  

Ono što predstavlja AMD Radeon Pro SSG jeste fundamentalni zaokret u nauci o PC tehnologiji, zahvaljujući inkluziji ultra brze NVMe fleš memorije na samoj grafičkoj kartici. U pitanju je prvi grafički akcelerator koji nudi 2 TB memorijskog prostora specifično dizajnirana za zahtjevne poslove kao što je video ultra-rezolucije, VR i „video lepljenje“ u 360 stupnjevi. Radeon Pro SSG koristi snagu „Vega“ grafičke arhitekture, isporučujući do 12.3 TFLOPS procesorske snage za najzahtjevnije poslove. Na kartici se nalazi 16GB ultra brze keš memorije visoke propusne moći s podrškom za ECC1, koji se oslanja na revolucionarni HBCC keš kontroler, ove najnaprednije GPU memorijske arhitekture.

  Dodatni resursi  

Saznaj više o Radeon Pro grafičkim akceleratorima

Saznaj više o Radeon Pro SSG grafičkom akceleratoru

Saznaj više o AMD Vega grafičkoj arhitekturi

Saznaj više o Adobe Premiere Pro CC 2018

  Više o AMD-u

Više od 48 godina, AMD pokreće inovacije u sferi visoko-performansnog računarstva, grafičkih i vizualizacijskih tehnologija – gradivnih komponenti data centara, gejminga i tzv. uranjajućih platformi. Stotine milijuna korisnika, vodeće „Fortune 500“ kompanije i vrhunske naučno-istraživačke institucije širom svijeta, oslanjaju se na AMD tehnologije iz dana u dan, kako bi unaprijedile svoj posao, život i zabavu. AMD-ovi zaposlenici širom planete su fokusirani na stvaranje fantastičnih proizvoda i pomicanje granica mogućeg. Za više informacija o tome kako AMD omogućava danas i inspirira sutra, posjetite AMD websajt, naš Blog, kao i Facebook, odnosno Twitter stranice.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.