Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Prestigio DMA - najisplativija kupnja prema testu mrežnih media playera u prilogu Link koji izlazi u Večernjem Listu

Rujan 18, 2007

Prestigio DMA - najisplativija kupnja prema testu mrežnih media playera u prilogu Link koji izlazi u Večernjem Listu

Prestigio DMA 301 sudjelovao je u malom testu multimedijalnih mrežnih playera u prilogu Link koji je izašao 16.09.2007 u nedjeljnom broju Večernjeg Lista. "Za velik broj vlasnika PC-a, kućno kino i hi-fi linija izgubili su dobar dio svojih čari. Kakvu god kolekciju CD-ova i DVD-ova imali, ona se ne može usporediti s bogatstvom videa i glazbe koja se može naći na internetu. Prema istraživanju Comscorea, prosječan PC – računajući i one po uredima – ima 883 MP3 i 36 Windows Media datoteka. Dakako da sve te MP3-ce, DiVX-e i ostalo možete "zapržiti" na CD-ove, no to nije odveć elegantno rješenje..."

Prestigio DMA 301 sudjelovao je u malom testu multimedijalnih mrežnih playera u prilogu Link koji je izašao 16.09.2007 u nedjeljnom broju Večernjeg Lista.U nastavku Vam prenosimo tekst u cijelosti:

"Za velik broj vlasnika PC-a, kućno kino i hi-fi linija izgubili su dobar dio svojih čari. Kakvu god kolekciju CD-ova i DVD-ova imali, ona se ne može usporediti s bogatstvom videa i glazbe koja se može naći na internetu. Prema istraživanju Comscorea, prosječan PC – računajući i one po uredima – ima 883 MP3 i 36 Windows Media datoteka. Dakako da sve te MP3-ce, DiVX-e i ostalo možete "zapržiti" na CD-ove, no to nije odveć elegantno rješenje. Ako želite uživati u svim tim filmovima, glazbi i fotografijama sjedeći (ležeći?) na omiljenom naslonjaču u dnevnoj sobi, nabavit ćete mrežni media player – uređaj koji se može spojiti na televizor i hi-fi ili kućno kino i na njima reproducirati glazbu (MP3, WMA), video (MPEG 1/2/4, DiVX, Xvid, WMV) i fotografije s računala, umreženog žično ili bežično.

Takve uređaje proizvodi velik broj tvrtki – proizvođača računalne periferije, mrežne opreme i kućne elektronike – no na našem tržištu u ovom trenutku možete nabaviti samo njih četiri. Svi oni dolaze sa softverom koji se može instalirati na PC s kojeg želite "vući" multimedijalne sadržaje, no bolje je rješenje da se oslonite na media server softver ugrađen u Windowse (verzije XP Media Center, Vista Home Premium i Ultimate; ako ne upotrebljavate te verzije, možete preuzeti besplatan Windows Media Connect s Microsoftovih web stranica). Hauppaugeov uređaj jedini radi samo sa svojim vlastitim softverom; on nije loš, ali zahtijeva petljanje s firewallom. wMVP nam se i inače nije svidio: podržava manji broj formata, ne podržava HD video i nema digitalni izlaz za zvuk. Jeftiniji Prestigio bolje je rješenje: sučelje, izgled i kvaliteta izrade su skromni, ali za svoju cijenu adekvatni. D-Link bolje izgleda, ima i HDMI te praktični USB utor s prednje strane, ali ničim ne opravdava gotovo trostruko višu cijenu: štoviše, sučelje mu nije ni praktično ni atraktivno, a stabilnost mu nije jača strana. Sonyjev Vaio očekivano izgleda najbolje i ima najdorađenije sučelje, no od HD formata može reproducirati samo video snimljen Sonyjevim HD kamkorderima."

Hrvoje Šarić, Link , 16.09.2007.

PDF verzija priloga LINK

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.