Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o DELL prijenosnicima - Mreža objavila članak o Dell Precision M6300

Prosinac 17, 2008

IT časopis Mreža u svom je izdanju za prosinac (broj 12) objavio članak o usporednom testu grafičkih radnih stanica u kojem se našao i DELL Precision M6300 za kojeg je autor teksta zaključio da svakako ima svoj smisao i primjenu - za mnoge korisnike ne samo u trenucima kada nisu na radnom mjestu , već i kao trajna rješenja...

IT časopis Mreža u svom je izdanju za prosinac (broj 12) objavio članak o usporednom testu grafičkih radnih stanica u kojem se našao i DELL Precision M6300 za kojeg je autor teksta zaključio da svakako ima svoj smisao i primjenu - za mnoge korisnike ne samo u trenucima kada nisu na radnom mjestu , već i kao trajna rješenja. Prenosimo Vam dio objavljenog članka:

Dell Precision M6300

"Izvana stilski dotjeran i oku ugodan, iznutra spreman za ozbiljne poslove, riječi su koje najbolje opisuju Precision M6300, prijenosnu grafičku radnu stanicu s Dellovih proizvodnih traka. Osnova ovog uređaja Nvidijin je grafički procesor Quadro FX 1600M s 256 MB videomemorije i 128-bitnom širinom memorijske sabirnice, ali i dvostruko većom memorijskom propusnošću u usporedbi s grafički procesorima iz HP-ovih stolnih radnih stanica, što objašnjava rezultate testova vezanih uz 2D/3D modeliranje. Osim toga, Precision M6300 raspolaže Intelovim procesorom Core 2 duo T8100 takta 2,1 GHz, četiri gigabajte radne memorije i za prijenosnike natprosječno brzim 200-gigabajtnim diskom čije se ploče rotiraju pri 7.200 rpm. Iako hardverski odlično potkovan, prijenosnik ostvaruje iznenađujuće dobro vrijeme autonomije - više od tri sata rada na bateriji definitivno je više no što bi se od uređaja ovog tipa i klase očekivalo.

Velika 17-inčna matrica pri nativnoj razlučivosti od 1.920x1.200 točaka nudi podosta ekranskog prostora, a korisnici kojima to neće biti dostatno vanjske zaslone moći će povezati putem DVI i VGA konektora, lociranih na stražnjici prijenosnika. Kvaliteta konstrukcije generalno je na visokoj razini - Dell očito nije štedio prilikom izbora konstrukcijskih materijala - no nikako nam se nije svidjelo blago pomicanje baterije, koje se javlja kada se prijenosnik uhvati desnom rukom. Ova anomalija, doduše, ne smanjuje funkcionalnost uređaja - radi se o tek iritantnom konstrukcijskom propustu.

Unatoč pozamašnim gabaritima uređaja, numerička tipkovnica, inače standardni dio opreme prijenosnika sa 17-inčnim zaslonima, izostala je, premda se zbog toga nije nimalo štedjelo na dimenzijama tipki - svaka od njih pune je veličine i smještena je upravo ondje gdje bi ju se moglo očekivati. Što se ergonomije tiče vrijedi spomenuti da su tipke vrlo mekane - sviđa li vam se to ili ne, prosudite sami. Ispod tipkovnice ugrađen je užasno precizan touchpad s tri tipke odlično pogođenog hoda i odvojenim segmentima za horizontalno i vertikalno pomicanje ekrana.

Osim što je atraktivan, Precision M6300 je i vrlo sposoban poslovni prijenosnik čijih vas nekoliko mana (klimanje baterije i mekoća tipki ponajprije) nipošto ne bi trebalo spriječiti da ga razmotrite prilikom potrage za prijenosnom grafičkom radnom stanicom."

Davor Šuštić, Mreža broj 12, prosinac 2008.

Naručite Dell Precision M6300 u ASBIS eShopu.