Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Kolovoz 03, 2022
AENO je novi brand na hrvatskom tržištu koji je inovativnim specifikacijama ...
Srpanj 21, 2022
Nova Q3 Distributor Points promocija bodova je u tijeku!
Lipanj 29, 2022
ASBIS će nuditi mrežna rješenja tvrtke Edgecoresvojim partnerima u cijeloj EMEA ...
Lipanj 17, 2022
BlackBerry je prepoznat u dvije kategorije za svoju sigurnost, prikladnost i ...
Lipanj 07, 2022
Prestigio je uz već dobro poznate otvarače, proširo svoju liniju na zatvarače, ...
Svibanj 31, 2022
European Hardware Association (EHA) udruga objavila je uređaje i komponente ...
Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Što drugi kažu o Gainward grafičkim karticama - PC EKSPERT objavio članak o Gainward GTX580 Phantom3

Listopad 25, 2011

Što drugi kažu o Gainward grafičkim karticama - PC EKSPERT objavio članak o Gainward GTX580 Phantom3

PC EKSPERT portal objavio je recenziju naše Gainward GTX580 Phantom3 grafičke kartice. Rezultate ove detaljne recenzije i razlog žašto je autor članka naveo da svi koji traže apsolutno najbolje performanse, neće ostati razočarani pročitajte u daljnjem tekstu

PC EKSPERT portal objavio je recenziju naše Gainward GTX580 Phantom3  grafičke kartice koja je osvojila PC EKSPERT preporuku. Rezultate ove detaljne recenzije i razlog žašto je autor članka naveo da svi koji traže apsolutno najbolje performanse, neće ostati razočarani pročitajte u daljnjem tekstu. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Gainward svoje Fantomke pakira u crnu kartonsku kutiju, na čijoj se prednjoj strani nalaze samo osnovne informacije, dok je stražnja rezervirana za više detalja. Tako po okretanju kutije primjećujemo neobičan dizajn rashladnog sistema, kojem se ventilatori nalaze između crnog PCB-a i aluminijskog heatsinka. Detaljno je na stražnjoj strani i rasčlanjen taj rashladni sistem, za kojeg Gainward tvrdi da je vrlo učinkovit - vidjet ćemo.

U kutiji se uz proizvod, nalazi i ne prebogat bundle - nalazimo tu DVD sa aplikacijama i upravljačkim programima, kratke upute za korištenje, kupon za 25% popusta prilikom kupnje LoiLoScope video editing softvera, VGA-DVI adapter, te Y-adapter za napajanje kartice. 

S obzirom na položaj rashladnih elemenata kartice, ukupan je dizajn Fantomke vrlo dobar. S gornje se strane vide samo tanki aluminijski listovi i šest poniklanih bakrenih cijevi koji prolaze kroz njih. Čip koji pogoni GTX580 (GF110) kartice dobro nam je poznat, a ponovimo samo kako je napravljen u 40nm proizvodnom procesu u Tajvanskom TSMC-u, kako se sastoji od 512 CUDA jezgri / shadera koji se pak nalaze unutar četiri graphics processing clustera i kako broji čak 3 milijarde tranzistora. CUDA jezgre na referentnom modelu rade na 1544MHz, dok ostatak čipa kuca na 772MHz. Na ovoj Fantomki GF110 čip kuca na 783/1566MHz, što i nije neki pomak u odnosu na referentnu karticu, no zato bi OC performanse to trebale ispraviti. Na karticu je ugrađeno 1.5GB GDDR5 memorije koja radi na 1063MHz tj. 4.252Gbps efektivno (61MHz više nego kod referentnog modela), a komunikacija se odvija preko 384-bitne sabirnice. Gainward Fantomku nudi i u izdanju s 3GB memorije, no to dobro dođe tek kod visokih rezolucija tima 25x16 itd.

Gainward tvrdi kako je njihov jedinstveni rashladni sistem vrlo učinkovit, što ćemo svakako provjeriti u testovima zagrijavanja i kod overclockinga. Rashladni se sistem sastoji od heatsinka s tankim aluminijskim listovima koji su vezani sa ukupno šest poniklanih toplovodnih cijevi koje su koncentrirane u bazi koja nasjeda na IHS GPU-a. Ispod se heatsinka, a iznad PCB-a nalaze tri ventilatora koji zrak s gornje strane uvlače kroz heatsink, te ga usmjerevaju prema PCB-u. Na kartici se nalaze i dodatna dva PCIe Power konektora, kao i na referentnom modelu. 8-pinski i 6-pinski konektor uz PCIe utor karticu opskrbljuju s maksimalnih 300W snage. Za napajanje sistemau kojem je ova kartica, Gainward preporuča minimalno 600W napajanje koje je na 12V railu spremno dati minimalno 42A struje..."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT

Kompletan članak i rezultate testiranja pogledajte na PC EKSPERT stranicama.

Naručite Gainward GTX580 Phantom3  u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.