Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
Veljača 09, 2024
Intelovo proširenje Intel Core 14. generacije procesora daje glavnim ...
Što drugi kažu o nama - PC EKSPERT objavio recenziju Lenovo Y570  prijenosnika

Prosinac 05, 2011

Što drugi kažu o nama - PC EKSPERT objavio recenziju Lenovo Y570 prijenosnika

PC EKSPERT portal objavio je recenziju o Lenovo Y570 prijenosniku. Zašto je ovaj prijenosnik osvojio PC EKSPERT EDITOR'S CHOICE nagradu te kakvi su rezultati recenzije pročitajte u daljnjem tekstu.

PC EKSPERT portal objavio je recenziju o Lenovo Y570 prijenosniku. Zašto je ovaj prijenosnik osvojio PC EKSPERT EDITOR'S CHOICE nagradu te kakvi su rezultati recenzije pročitajte u daljnjem tekstu. Prenosimo vam dio objavljenog članka zanimljivog naslova: "Lenovo Y570 - zvijerka za kuću ali i ured".

"Y570 dolazi u klasičnom kartonskom pakiranju koje se ni po čemu ne ističe. Za lakše prenošenje tu je ručka na vrhu kutije, koja je narančaste boje i daje za naslutiti da unutra nije baš čisto poslovno računalo. Prijenosnik je adekvatno zaštićen od eventualnih transportnih nedaća, a uz njega će te u kutiji naći i odgovarajući AC/DC adapter (19.5V, 6.15A), korisničke upute za rad te jamstveni list.

Dizajn je za ovogodišnje modele kao što smo rekli ponešto izmijenjen, a najviše u oči upada "skrivanje" nosača ekrana koji su kod Y560 modela bili izloženi pogledu i kada je prijenosnik bio zaklopljen. poklopac ekrana, baš kao i radna površina oko tipkovnice napravljeni su od aluminija, dok je donja strana kućišta plastična. Kvaliteta materijala i izrade je na najvišem nivou, i tu bi se ostali proizvođači mogli ugledati na Lenovo. Vrlo efektno i high-tech izgleda "istočkani" gornji aluminijski poklpac, a dojam je samo pojačan odličnom Dusk Black bojom. Uz Lenovo znak, prijenosnik tako izgleda vrlo cool. S donje je strane korištena kvalitetna i čvrsta plastika, s jednostavnim pristupom unutrašnjosti prijenosnika. Litij-ionska baterija je šest ćelijska, kapaciteta 62Wh što bi trebalo biti dovoljno za solidnu autonomiju. S hardverske strane je ovo poprilično moćna mašina, pa ćemo prije nastavka opisa pogledati specifikacije...

Zaključak

Lenovo je daleko dogurao od kada je preuzeo biznis od IBM-a, i od tvrtke koja proizvodi isključivo poslovna računala došao do tvrtke koja ima širok portfolio proizvoda i za kućne korisnike. Pri tome su napravili serije koje ne samo da su vrijedne pažnje, nego su među najboljima na tržištu. Preko tanke U serije čiji smo primjerak testirali u svibnju ove godine, do ovoga Y primjerka definitivno smo se ugodno iznenadili IdeaPad serijom. Ovako opremljen Y570 je odlična mašina koju će te rado koristiti za kućne, multimedijalne ali i poslovne svrhe. Moderan dizajn, kvaliteta materijala i izrade, moćan hardver i pristojna autonomija čine Y570 predmetom žudnje. Uz to JBL zvučnici donose pristojan zvuk, prijenosnik nije prebučan u radu a ni ne zagrijava se previše. Jedina je prava mana izboj pozadinske svjetlosti i prevelika refleksija ekrana. Uz to bi i jamstvo od "samo" 12 mjeseci moglo biti malo veće.

Y570 s ovakvim specifikacijama koštat će vas ispod 8000 kuna. Cijene su u domaćim dućanima vrlo šarolike, i kreću se od 7.200 pa do oko 7.800 kuna (s PDV-om). U jednom je čak cijena pala i ispod 7000 kuna. Bilo kako bilo, zbog oštre konkurencije cijene idu na ruku nama kupcima, a uz ovako dobar komad hardvera Lenovo se ne mora bojati da će kupaca faliti.

Ipak, da ne bi sve bilo lijepo i šareno moramo pokuditi službene stranice Lenova gdje uopće nismo mogli naći dotični model. Hrvatske su stranice bez ikakvih konkretnih informacija o ovome proizvodu, a vani se ne može naći prijenosnik s ovim Modelskim brojem. Na ovome Lenovo još mora poraditi."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT portal

Kompletan članak i rezultate testa pogledajte na PC EKSPERT stranicama

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.