Listopad 19, 2021
Jedna od najiščekivanijih AI konferencija za developere, inovatore, kreatore ...
Listopad 13, 2021
AMD Smart Access Memory posjačava nevjerojatne 1080p gaming performanse kada se ...
Listopad 05, 2021
Pridružite se CEO Pat Gelsingeru i ostalim vodećim Intelovim predstavnicima na ...
Rujan 20, 2021
Logitech G435 - stvorena za novu generaciju gamera - Ultra lagane, šarolikih ...
Rujan 16, 2021
Windows Server 2022 početak prodaje objavljen je s početkom rujna a sada je ...
Rujan 13, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), predvodnik u industriji visokoperfromansnih ...
Kolovoz 12, 2021
Otključajte brzine koje donosi Gen4. Nadogradite svoje računalo uz P5 Plus ...
Kolovoz 12, 2021
Get performance—and points too—on this powerful promotion. In addition to the ...
Kolovoz 10, 2021
Sveobuhvatna obitelj 60-bay i 90-bay 4U modela pohrane koji podržavaju ...
Što drugi kažu o nama - PC EKSPERT objavio recenziju Lenovo Y570  prijenosnika

Prosinac 05, 2011

Što drugi kažu o nama - PC EKSPERT objavio recenziju Lenovo Y570 prijenosnika

PC EKSPERT portal objavio je recenziju o Lenovo Y570 prijenosniku. Zašto je ovaj prijenosnik osvojio PC EKSPERT EDITOR'S CHOICE nagradu te kakvi su rezultati recenzije pročitajte u daljnjem tekstu. Prenosimo vam dio objavljenog članka zanimljivog naslova: "Lenovo Y570 - zvijerka za kuću ali i ured".

"Y570 dolazi u klasičnom kartonskom pakiranju koje se ni po čemu ne ističe. Za lakše prenošenje tu je ručka na vrhu kutije, koja je narančaste boje i daje za naslutiti da unutra nije baš čisto poslovno računalo. Prijenosnik je adekvatno zaštićen od eventualnih transportnih nedaća, a uz njega će te u kutiji naći i odgovarajući AC/DC adapter (19.5V, 6.15A), korisničke upute za rad te jamstveni list.

Dizajn je za ovogodišnje modele kao što smo rekli ponešto izmijenjen, a najviše u oči upada "skrivanje" nosača ekrana koji su kod Y560 modela bili izloženi pogledu i kada je prijenosnik bio zaklopljen. poklopac ekrana, baš kao i radna površina oko tipkovnice napravljeni su od aluminija, dok je donja strana kućišta plastična. Kvaliteta materijala i izrade je na najvišem nivou, i tu bi se ostali proizvođači mogli ugledati na Lenovo. Vrlo efektno i high-tech izgleda "istočkani" gornji aluminijski poklpac, a dojam je samo pojačan odličnom Dusk Black bojom. Uz Lenovo znak, prijenosnik tako izgleda vrlo cool. S donje je strane korištena kvalitetna i čvrsta plastika, s jednostavnim pristupom unutrašnjosti prijenosnika. Litij-ionska baterija je šest ćelijska, kapaciteta 62Wh što bi trebalo biti dovoljno za solidnu autonomiju. S hardverske strane je ovo poprilično moćna mašina, pa ćemo prije nastavka opisa pogledati specifikacije...

Zaključak

Lenovo je daleko dogurao od kada je preuzeo biznis od IBM-a, i od tvrtke koja proizvodi isključivo poslovna računala došao do tvrtke koja ima širok portfolio proizvoda i za kućne korisnike. Pri tome su napravili serije koje ne samo da su vrijedne pažnje, nego su među najboljima na tržištu. Preko tanke U serije čiji smo primjerak testirali u svibnju ove godine, do ovoga Y primjerka definitivno smo se ugodno iznenadili IdeaPad serijom. Ovako opremljen Y570 je odlična mašina koju će te rado koristiti za kućne, multimedijalne ali i poslovne svrhe. Moderan dizajn, kvaliteta materijala i izrade, moćan hardver i pristojna autonomija čine Y570 predmetom žudnje. Uz to JBL zvučnici donose pristojan zvuk, prijenosnik nije prebučan u radu a ni ne zagrijava se previše. Jedina je prava mana izboj pozadinske svjetlosti i prevelika refleksija ekrana. Uz to bi i jamstvo od "samo" 12 mjeseci moglo biti malo veće.

Y570 s ovakvim specifikacijama koštat će vas ispod 8000 kuna. Cijene su u domaćim dućanima vrlo šarolike, i kreću se od 7.200 pa do oko 7.800 kuna (s PDV-om). U jednom je čak cijena pala i ispod 7000 kuna. Bilo kako bilo, zbog oštre konkurencije cijene idu na ruku nama kupcima, a uz ovako dobar komad hardvera Lenovo se ne mora bojati da će kupaca faliti.

Ipak, da ne bi sve bilo lijepo i šareno moramo pokuditi službene stranice Lenova gdje uopće nismo mogli naći dotični model. Hrvatske su stranice bez ikakvih konkretnih informacija o ovome proizvodu, a vani se ne može naći prijenosnik s ovim Modelskim brojem. Na ovome Lenovo još mora poraditi."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT portal

Kompletan članak i rezultate testa pogledajte na PC EKSPERT stranicama