Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
Veljača 09, 2024
Intelovo proširenje Intel Core 14. generacije procesora daje glavnim ...
Što drugi kažu o nama - PC EKSPERT objavio članak o grafičkim karticama

Prosinac 19, 2011

Što drugi kažu o nama - PC EKSPERT objavio članak o grafičkim karticama

PC EKSPERT portal objavio je test pasivnih grafičkih kartica

PC EKSPERT portal objavio je test pasivnih grafičkih kartica. Na testu su se između ostalih našle i dvije naše kartice: Gainward GeForce GT220 1GB DDR3 i Sapphire HD 6450 DDR3 2GB.

Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Prije svega ove su grafičke kartice impresivne zbog svog potpuno nečujnog rada, ali s druge strane tišinu treba dodatno platiti u odnosu na referentne modele. Pa ipak, svaki multimedijski HTPC sustav iziskuje što tiši rad za nesmetani doživljaj slike i zvuka te je pasivnom izvedbom već osigurano pola puta do ispunjenja tog cilja. Što se performansi u igrama tiče, budimo realni, u doba kad se koristimo ekranima visoke HD rezolucije i DX11 tehnologijom, teselacije, naprednih sjenčanja i zaglađivanja, nije neki gušt smanjivati prirodnu rezoluciju i detalje koje igre nude na minimum jer takva ušteda može nagrditi igru do te mjere da izgleda ružno. Obzirom na integriranu grafiku u današnjim procesorima, posebno u novim AMD-ovim procesorima, dolazimo do upitne isplativosti nabave dodatnih grafičkih kartica slabijih GPU-ova (č: Low-end) koje ne doprinose značajno boljitku u igrama. Nameće se logičan zaključak da se za slične iznose mogu nabaviti dvostruko jače kartice referentnog dizajna ali koje ne pripadaju segmentu pasivnih kartica i HTPC-a koji mi ovdje razmatramo, kao npr. AMD HD 6750 ili GT 440. Pa ipak za igrače koji se služe ekranima nižih rezolucija željnih tišine mogu poslužiti i pasivne kartice ali u tom slučaju treba birati najjače modele. Izgleda kao da visoke rezolucije i pasivno hlađene grafičke kartice ne idu zajedno no ipak su nezamjenjive kod korisnika popularnih multimedijskih kućnih računala (HTPC) jer odrađuju posao savršeno. Što se tiče multimedijskih mogućnosti, kartice su potpuno spremne reproducirati i dekodirati vaše video materijale bez trzavica, asinkronizacijskih epizoda sa zvukom i sličnih neželjenih pojava prilikom multimedijskih seansi. Koji god format, kodek i kvalitetu odabrali, očito je kako moderne grafičke kartice s dodatnim namjenskim čipovima žvaču multimediju ko od šale. Zahvaljujući HDMI izlazima koje redovito nalazimo kod svake kartice, mogućnost prikaza na velikom ekranu je vama na usluzi.

Potrošnja kartica u mirovanju pokazala se izvrsnom i ujednačenom kao i kod većine kartica pod opterećenjem osim kod najjače HD 6670 zbog veće potrošnje GDDR5 memorije. Uglavnom, kao što smo i pretpostavljali, potrošnja kod kartica niže i srednje klase ne predstavlja razlog za brigu oko snage napajanja jer očito 130W koliko smo maksimalno izmjerili može pružiti većina napajanja. Temperature su u mirovanju također bile izvrsne, a razlike su vidljive ovisno o veličini hladnjaka. Pod opterećenjem se pokazalo da usprkos dosta većem hladnjaku, GT220 čip se voli zagrijati u odnosu na konkurenciju HD 6450. Nadalje, najjača kartica na testu HD6670 se zahvaljujući velikom hladnjaku s dvocijevnim hlađenjem manje grije od slabije HD 6570. Možda se pitate gdje su rezultati overclockinga? Smatrali smo naravno kako nema smisla overclokirati pasivno hlađene kartice jer bi to vrlo brzo dovelo do pregrijavanja. Nakon svega izrečenog u zaključku ostaje dojam da su ULTIMATE kartice zaista vrhunski proizvodi u nižem srednjem segmentu ali za koje treba izdvojiti nešto više novaca, dok u nižem segmentu GeForce GT220 stoji malo bolje od konkurencije ali je i osjetno skuplja. Ljubitelji multimedije imaju laganu odluku – nabavite koju god vam karticu drago, i najjeftinija može sve, a posebno ako možda planirate sastaviti HTPC tada slobodno odaberite HD 6450 s 512MB DDR3. Za povremene nezahtjevne igrače ostaje kao jedini pasivni izbor HD 6670 ULTIMATE jer može dobro potegnuti s ponekim detaljom manje. Kompromis je pričekati neki od GeForce modela koji se pojavljuju."

Marijo Hađina, PC EKSPERT

Kompletan članak i rezultate testa pogledajte na PC EKSPERT stranicama

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.