Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
Multipad PMP5097C PRO i PMP5080C PRO - PC EKSPERT recenzija

Srpanj 04, 2012

Prestigio, Tablet računalo

Multipad PMP5097C PRO i PMP5080C PRO - PC EKSPERT recenzija

PC EKSPERT portal je objavio recenziju Prestigio Multipad PMP5097C PRO i PMP5080C PRO tableta. Prenosimo vam dio objavljenog članka

PC EKSPERT portal je objavio recenziju Prestigio Multipad PMP5097C PRO i PMP5080C PRO tableta. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

Prestigio Ice Cream Sandwich tableti

"Veći 5079C model, ima naravno i veću kutiju u kojoj će te naći debelu kožnu futrolu koja će ga adekvatno štititi, te korisničke upute, USB kabel i AC/DC adapter za punjenje baterije. Uz manji model dolazi malo drugačija kožna futrola, koja nema poklopac, no zato je i ona dovoljno debela te dobro štiti tablet. Oba pakiranja djeluju ekskluzivnije, sve je dodatno upakirano u najlon i korisnik već na prvi dodir osjeća kako se Prestigio dodatno trudi prezentirati svoj proizvod u najboljem svjetlu.

Multipad PMP5097C PRO i PMP5080C PRO

Oba su danas testirana modela bazirani na istoj hardverskoj osnovi, sa razlikom u dizajnu, materijalima i veličini ekrana. 5097C, što je sadržano i u imenu, dolazi sa 9.7" (24.6cm), ekranom, napravljenom u S-IPS (In Plane Switching) tehnologiji sa pozadinskim LED osvjetljenjem. Korištenjem IPS ekrana postiže se veća preciznost u prikazu slike, kvalitetniji prikaz boja i kvalitetnije crne nijanse. Ekran je rezolucije 1024x768 i osjetljiv je na dodir (multitouch)...

Memoriju je moguće i proširiti putem utora za SD karticu koji se nalazi na gornjem desnom boku (do 32GB). Tablet je inače vrlo modernog dizajna, napravljen od kvalitetnih materijala i tu Prestigiou možemo uputiti samo pohvale. Kućište je robusno te sa donje strane pruža dovoljno gripa. Na vrhu se s desna na lijevo nalaze tipke za paljenje tableta, tipke za smanjivanje i pojačavanje tona, Reset tipka, mini USB 2.0 utor, HDMI utor, konektor za napajanje, slušalice i prostor u koji je smješten mikrofon. Na dnu se nalaze dva zvučnika iz kojih izlazi zvuk prosječne kvalitete, dok su bokovi u potpunosti čisti. Uređaj naravno ima i G senzor koji u odnosu na trenutni položaj rotira sadržaj ekrana i to se odvija dovoljno brzo i zadovoljavajuće precizno. Uz 5097C dolazi i Lithium Polymer baterija velikog kapaciteta od 6000mAh koja je dovoljna za nekoliko dana autonomije uz surfanje preko ugrađenog WiFI-a (802.11 b/g/n), nama je uz nekakav kombinirani rad maksimalno izdržala četiri dana. Ukoliko će te pak samo igrati 3D igre onda se trajanje baterije može skratiti i na samo jedan dan, pri čemu će se pozadina tableta dosta i zagrijati. Uređaj ima i "front facing" kameru rezolucije 0.3 piksela koja će poslužiti za kakav video chat.

5080C je čistog industrijskog dizajna, sa potpuno crnim gumiranim kućištem koji više izgleda adekvatan za kakvo skladište ili proizvodni pogon nego u rukama kakvog pomodnog studenta ili studentice. Potpuno je iste hardverske baze kao i veći 5097C model, s tom razlikom da ima za 1.7" manji ekran koji tako broji okruglih 8.0" (20.3 cm), u dijagonali. Ekran ima rezoluciju 800x600 piksela i pri tom vrlo izraženu "zrnatost" ili vidljivost piksela, koja će nekim korisnicima smetati. Uz sve ostale slabije strane nabrojane kod prethodnog modela, to je jedna dodatna koju treba pripisati ovome. I unatoč činjenici kako je rezolucija 4:3 ekrana niža, slika i dalje lagano "trza" pri pokretanju grafički zahtjevnijih aplikacija.

Na vrhu se tableta nalazi ista ona "front facing" kamera od 0.3 megapiksela, a na rubu se nalazi tipka za paljenje tableta, HDMI i mini USB 2.0 utori, te 5V ulaz za AC/DC adapter, prostor s mikrofonom te priključak za slušalice. Na desnom je boku smještena tipka za pojačavanje i smanjivanje jačine zvuka dok su se na dnu smjestili stereo zvučnici prosječne kvalitete zvuka. 5080C koristi Lithium Polymer bateriju nešto manjeg kapaciteta 5000mAh zbog koje ima i nešto manju autonomiju od većeg modela, no i dalje govorimo o nekoliko dana mobilnosti ako ne pretjerujemo s pregledavanjem video materijala, slušanjem muzike ili pak igranjem 3D igara.

Uz 24 mjesečnu garanciju za oba uređaja, Prestigio je domaćim kupcima za povoljnu cijenu ponudio solidnu alternativu znatno razvikanijim i skupljim uređajima. Istina je da je hardverska baza nešto slabija i kako oba imaju svojih slabijih strana, no uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1899 kuna za 5097C PRO i 1299 kuna za 5080C PRO, te sve njihove pozitivne karakteristike vjerujemo kako će pronaći puno kupaca na našem tržištu."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT

Kompletnu recenziju pročitajte na PC EKSPERT stranicama.

Naručite Prestigio tablete u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.