Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o  Prestigio proizvodima - T-portal o Prestigio HDD proizvodima

Studeni 23, 2007

Što drugi kažu o Prestigio proizvodima - T-portal o Prestigio HDD proizvodima

Malen i lijep protiv velikog i bučnog - naziv je kojim je T-portal okarakterizirao usporedbu dvaju Prestigio eksternih HDDa. Tvrtka Prestigio nemilice širi svoj asortiman tvrdih diskova. T-portal testirao je dva modela Prestigio HDD; jedan maleni i praktični prijenosni disk i drugi kućni NAS (Network Attached Storage) disk koji će se najbolje snaći u manjim uredima.

"Veći od dva uređaja koja smo imali na testu zove se Prestigio Storage NET Drive i sam Prestigio ga ne karakterizira kao punokrvni NAS već kao kućni mrežni disk.Riječ je o tvrdom disku koji direktno spajate na mrežu i kojemu je moguće pristupiti sa bilo kojeg drugog računala na mreži, a podržava FTP i HTTP protokole.

Također, možete ga koristiti kao standardni prijenosni disk i spajati ga na računalo putem USB sučelja.

Model koji smo imali na testu ima 350 GB prostora, i sve je svoje zadaće obavljao dobro: bez problema smo ga spojili na kućnu mrežu, konfigurirali ga i počeli sa radom. Konfiguracija se vrši putem prilično intuitivnog web sučelja i sumnjamo da će s njom itko s malo znanja o mrežama imati problema. Šteta je samo što je Prestigio Storage NET Drive prilično bučan uređaj: njegov ventilator vjerojatno odlično hladi disk, no izaziva instant glavobolju ukoliko ga planirate držati blizu sebe. Zbog toga nam se ipak čini da će primjenu prije naći u manjim uredima, gdje je buka ionako prisutna, nego kod kuće gdje mnogi korisnici žele imati tišinu.

Drugi uređaj koji smo isprobali ima izrazito teško pamtljivo ime: PMSPD2BROWN030. Riječ je o prijenosnom 1.8 inčnom tvrdom disku kapaciteta 30 GB, koji se na računalo spaja putem sučelja USB 2.0. O samoj funkcionalnosti nema se što reći: računalo ga odmah prepoznaje, u radu je tih i iz našeg iskustva pouzdan, a instalirate li priloženi softver dobit ćete i mogućnost izrade sigurnosne kopije podataka jednim dodirom na gumb koji se nalazi na disku.

Disk je uvezen u luksuzni kožni uvez, što ga čini idealnim poklonom za mame i tate, ali i svakoga tko ne voli standardno plastične gadgete i pridaje značaj dizajnu. Spomenimo samo da je testirani uređaj premalog kapaciteta za današnje pojmove - svega 30 gigabajta - no isti je uređaj dostupan i u kapacitetima od 40, 60 i 80 GB. "

Kompletan članak pročitajte ovdje

Sve Prestigio eksterne diskove i ostale Prestigio proizvode pogledajte na stranicama www.prestigio.com.hr