Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o  Prestigio proizvodima - T-portal o Prestigio HDD proizvodima

Studeni 23, 2007

Što drugi kažu o Prestigio proizvodima - T-portal o Prestigio HDD proizvodima

Malen i lijep protiv velikog i bučnog - naziv je kojim je T-portal okarakterizirao usporedbu dvaju Prestigio eksternih HDDa. Tvrtka Prestigio nemilice širi svoj asortiman tvrdih diskova. T-portal testirao je dva modela Prestigio HDD; jedan maleni i praktični prijenosni disk i drugi kućni NAS (Network Attached Storage) disk koji će se najbolje snaći u manjim uredima.

"Veći od dva uređaja koja smo imali na testu zove se Prestigio Storage NET Drive i sam Prestigio ga ne karakterizira kao punokrvni NAS već kao kućni mrežni disk.Riječ je o tvrdom disku koji direktno spajate na mrežu i kojemu je moguće pristupiti sa bilo kojeg drugog računala na mreži, a podržava FTP i HTTP protokole.

Također, možete ga koristiti kao standardni prijenosni disk i spajati ga na računalo putem USB sučelja.

Model koji smo imali na testu ima 350 GB prostora, i sve je svoje zadaće obavljao dobro: bez problema smo ga spojili na kućnu mrežu, konfigurirali ga i počeli sa radom. Konfiguracija se vrši putem prilično intuitivnog web sučelja i sumnjamo da će s njom itko s malo znanja o mrežama imati problema. Šteta je samo što je Prestigio Storage NET Drive prilično bučan uređaj: njegov ventilator vjerojatno odlično hladi disk, no izaziva instant glavobolju ukoliko ga planirate držati blizu sebe. Zbog toga nam se ipak čini da će primjenu prije naći u manjim uredima, gdje je buka ionako prisutna, nego kod kuće gdje mnogi korisnici žele imati tišinu.

Drugi uređaj koji smo isprobali ima izrazito teško pamtljivo ime: PMSPD2BROWN030. Riječ je o prijenosnom 1.8 inčnom tvrdom disku kapaciteta 30 GB, koji se na računalo spaja putem sučelja USB 2.0. O samoj funkcionalnosti nema se što reći: računalo ga odmah prepoznaje, u radu je tih i iz našeg iskustva pouzdan, a instalirate li priloženi softver dobit ćete i mogućnost izrade sigurnosne kopije podataka jednim dodirom na gumb koji se nalazi na disku.

Disk je uvezen u luksuzni kožni uvez, što ga čini idealnim poklonom za mame i tate, ali i svakoga tko ne voli standardno plastične gadgete i pridaje značaj dizajnu. Spomenimo samo da je testirani uređaj premalog kapaciteta za današnje pojmove - svega 30 gigabajta - no isti je uređaj dostupan i u kapacitetima od 40, 60 i 80 GB. "

Kompletan članak pročitajte ovdje

Sve Prestigio eksterne diskove i ostale Prestigio proizvode pogledajte na stranicama www.prestigio.com.hr

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.