Studeni 17, 2021
Obavijest o radnom vremenu 18.11. i 19.11.2021.
Listopad 28, 2021
Nova 12. generacija Intel Core obitelji proizvoda uključit će 60 procesora i ...
Listopad 19, 2021
Jedna od najiščekivanijih AI konferencija za developere, inovatore, kreatore ...
Listopad 13, 2021
AMD Smart Access Memory posjačava nevjerojatne 1080p gaming performanse kada se ...
Listopad 05, 2021
Pridružite se CEO Pat Gelsingeru i ostalim vodećim Intelovim predstavnicima na ...
Rujan 20, 2021
Logitech G435 - stvorena za novu generaciju gamera - Ultra lagane, šarolikih ...
Rujan 16, 2021
Windows Server 2022 početak prodaje objavljen je s početkom rujna a sada je ...
Rujan 13, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), predvodnik u industriji visokoperfromansnih ...
Kolovoz 12, 2021
Otključajte brzine koje donosi Gen4. Nadogradite svoje računalo uz P5 Plus ...
Što drugi kažu o  Prestigio proizvodima - T-portal o Prestigio HDD proizvodima

Studeni 23, 2007

Što drugi kažu o Prestigio proizvodima - T-portal o Prestigio HDD proizvodima

Malen i lijep protiv velikog i bučnog - naziv je kojim je T-portal okarakterizirao usporedbu dvaju Prestigio eksternih HDDa. Tvrtka Prestigio nemilice širi svoj asortiman tvrdih diskova. T-portal testirao je dva modela Prestigio HDD; jedan maleni i praktični prijenosni disk i drugi kućni NAS (Network Attached Storage) disk koji će se najbolje snaći u manjim uredima.

"Veći od dva uređaja koja smo imali na testu zove se Prestigio Storage NET Drive i sam Prestigio ga ne karakterizira kao punokrvni NAS već kao kućni mrežni disk.Riječ je o tvrdom disku koji direktno spajate na mrežu i kojemu je moguće pristupiti sa bilo kojeg drugog računala na mreži, a podržava FTP i HTTP protokole.

Također, možete ga koristiti kao standardni prijenosni disk i spajati ga na računalo putem USB sučelja.

Model koji smo imali na testu ima 350 GB prostora, i sve je svoje zadaće obavljao dobro: bez problema smo ga spojili na kućnu mrežu, konfigurirali ga i počeli sa radom. Konfiguracija se vrši putem prilično intuitivnog web sučelja i sumnjamo da će s njom itko s malo znanja o mrežama imati problema. Šteta je samo što je Prestigio Storage NET Drive prilično bučan uređaj: njegov ventilator vjerojatno odlično hladi disk, no izaziva instant glavobolju ukoliko ga planirate držati blizu sebe. Zbog toga nam se ipak čini da će primjenu prije naći u manjim uredima, gdje je buka ionako prisutna, nego kod kuće gdje mnogi korisnici žele imati tišinu.

Drugi uređaj koji smo isprobali ima izrazito teško pamtljivo ime: PMSPD2BROWN030. Riječ je o prijenosnom 1.8 inčnom tvrdom disku kapaciteta 30 GB, koji se na računalo spaja putem sučelja USB 2.0. O samoj funkcionalnosti nema se što reći: računalo ga odmah prepoznaje, u radu je tih i iz našeg iskustva pouzdan, a instalirate li priloženi softver dobit ćete i mogućnost izrade sigurnosne kopije podataka jednim dodirom na gumb koji se nalazi na disku.

Disk je uvezen u luksuzni kožni uvez, što ga čini idealnim poklonom za mame i tate, ali i svakoga tko ne voli standardno plastične gadgete i pridaje značaj dizajnu. Spomenimo samo da je testirani uređaj premalog kapaciteta za današnje pojmove - svega 30 gigabajta - no isti je uređaj dostupan i u kapacitetima od 40, 60 i 80 GB. "

Kompletan članak pročitajte ovdje

Sve Prestigio eksterne diskove i ostale Prestigio proizvode pogledajte na stranicama www.prestigio.com.hr