Svibanj 06, 2021
Za gamere, kreatore sadržaja i PC entuzijaste koji žele performasne bez potrebe ...
Travanj 30, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći dsitributer IT i CE proizvoda na rastućim ...
Travanj 28, 2021
majući uspiješnu suradnju na Bliskom Istoku s Mimosa by Airspan, vodeći ...
Travanj 20, 2021
PRESS RELEASE -20.04.2021; Limassol, Cyprus, i Warsaw, Poland
Travanj 14, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), vodeći proizvođač servera visokih ...
Travanj 14, 2021
2X više All-Flash NVMe Bandwidth, do 12TB* memorije, Open OCP 3.0 I/O, Najviša ...
Travanj 12, 2021
Prestigio proširuje ponudu power bank prijenosnih baterija temeljenih na ...
Travanj 07, 2021
Intelova treća genracija skalaiblnih Intel Xeon procesora – jedini procesor s ...
Travanj 06, 2021
Današnji dan donosi predstavljanje treće generacije Intel Xeon procesora koje ...
Travanj 06, 2021
Tvrtka Prestigio predstavlja OEM za Mozaik Education rješenja od 2019. godine. ...
Što drugi kažu o Leadtek VGA - VIDI objavio članak o grafičkim karticama

Travanj 17, 2009

Što drugi kažu o Leadtek VGA - VIDI objavio članak o grafičkim karticama

Časopis VIDI je u svom izdanju za mjesec travanj (br.157) objavio članak o Leadtek WinFast PX9600 GT i PX9800 GTX+ VGA. Kartice nižeg srednjeg i srednjeg ranga polako izumiru. Konkurencija radi dobar posao s grafičkim karticama visokih performansi, a niskih cijena. Kakvima su se pokazale ove kartice pročitajte u daljnjem tekstu. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Leadtek WinFast PX9600 GT grafička kartica danas je jedna od rijetkih koja se može pohvaliti single-slot dizajnom. Je li to prednost ili mana prvenstveno ovisi o vašim afinitetima, ali mi smo se često nalazili u situaciji da nam je testbed  "prenatrpan" jer koristimo dual-slot kartice.

Kada je riječ o dizajnu, kod ovog modela nemamo mnogo toga za reći, činjenica jest da Nvidija tada nije počela sa svojim referentnim dizajnom, a što je i razlog zašto se referentni dizajn odnosi na dual-slot kartce. Kartica je opremljena sa 512 megabajta GDDR3 memorije, isto kao i jači model, ali se razlikuje od jačih u frekvenciji memorije (detalje možete pronaći u infoboxu).

PX9600 GT grafička kartica spada u niži srednji rang te samim time od nje ne možemo očekivati previše što se performansi tiče. Ipak, cijenom nižom od 800 kn ova kartica predstavlja odličnu kupovinu za korisnike kojima performanse nisu presudne, a žele imati grafičku karticu na kojoj mogu zaigrati i novije naslove na nižim rezolucijama i detaljima. Plus ovoj kartici jest i zagrijavanje, koje je izuzetno nisko u odnosu na konkurenciju, a i subjektivan dojam buke koju stvara ventilator je pozitivan.

Leadtek WinFast PX9800 GTX+

Za razliku od prethodnog modela PX9800 GTX+ je jedno vrijeme bila nada Nvidije, a koja je s ovim modelom pokušala vratiti dio tržišta. Ipak, iz više razloga to nije uspjela, a jedan od osnovnih jest cijena. Odnosno, cijena je u usporedbi sa performansama ipak malo previsoka da bi ova grafička kartica postigla neki značajniji uspjeh. Usprkos tome, o Leadtekovom modelu ipak možemo reći nešto više. Čim ugledate ovu grafičku karticu, primjetit ćete jednu razliku - dizajn nije referentan.

Kao što smo već rekli, rezultati testova su u tablici i što se ove kartice tiče, stvarno su zapanjujući. Ipak, još jednom napominjemo kako je razlog tome prvenstveno u testiranoj konfiguraciji..."

Mladen Vojnović, VIDI br.157/2009

Naručite Leadtek kartice u ASBIS eShopu.