Svibanj 06, 2021
Za gamere, kreatore sadržaja i PC entuzijaste koji žele performasne bez potrebe ...
Travanj 30, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći dsitributer IT i CE proizvoda na rastućim ...
Travanj 28, 2021
majući uspiješnu suradnju na Bliskom Istoku s Mimosa by Airspan, vodeći ...
Travanj 20, 2021
PRESS RELEASE -20.04.2021; Limassol, Cyprus, i Warsaw, Poland
Travanj 14, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), vodeći proizvođač servera visokih ...
Travanj 14, 2021
2X više All-Flash NVMe Bandwidth, do 12TB* memorije, Open OCP 3.0 I/O, Najviša ...
Travanj 12, 2021
Prestigio proširuje ponudu power bank prijenosnih baterija temeljenih na ...
Travanj 07, 2021
Intelova treća genracija skalaiblnih Intel Xeon procesora – jedini procesor s ...
Travanj 06, 2021
Današnji dan donosi predstavljanje treće generacije Intel Xeon procesora koje ...
Travanj 06, 2021
Tvrtka Prestigio predstavlja OEM za Mozaik Education rješenja od 2019. godine. ...
Što drugi kažu o Prestigio proizvodima - VIDI objavio članak o Data Safe III

Travanj 14, 2009

Što drugi kažu o Prestigio proizvodima - VIDI objavio članak o Data Safe III

Časopis VIDI je u svom izdanju za mjesec travanj (br.157) objavio zanimljiv članak o Prestigio Data Safe III disku. Pročitajte jesu li zlato i guma toliko sigurna kombinacija da biste za nju izdvojili pozamašnu svotu novca? Prenosimo vam dio objavljenog članka:

Prestigio Data Safe III

"Iako u nazivu proizvod nosi i tehnologiju kojom je opremljen, Data Safe koja je već ušla u svoju treću generaciju, teško je reći u čemu je zapravo posebnost. Ipak, samim pogledom na uređaj možemo ustanoviti kako se zapravo radi o načinu na koji je izrađeno kućište tvrdog diska. Naime kućišta su ovisno o modelima obložena gumom ili kožom, koja bi, osim poboljšavanja estetskog dojma, trebala pomoći i u zaštiti samog uređaja prilikom udarca i od ogrebotina. Bitno je napomenuti kako je stražnja strana cijela obložena, dok je prednja većim dijelom (otprilike 80 % površine).

Samim time što se koriste različiti materijali za zaštitu kućišta, uređaj možemo dobiti u više inačica. Mi smo dobili model u zlatnoj boji, čime je previše stavljen naglasak na "šminku". Usprkos tome, ovaj uređaj ima čime opravdati svoj izgled. Rezultate testiranja možete vidjeti u tablici uz tekst. Kao što se može vidjeti, brzine čitanja su vrlo visoke, ali ni brzine zapisivanja ne zaostaju. Ipak, voljeli bismo da razlika kod single file testa nije gotovo četiri puta. Istina, mi svoje rezultate možda možemo zahvaliti Intel Core i7 920 procesoru te Gigabyte matičnoj ploći sa X58 čipsetom, što su nadprosječne komponente, ali WD-ov tvrdi disk od 640GB s kojeg smo kopirali podatke, iako solidan, nije baš brzinski šampion.

Možemo reći kako ovaj uređaj svojim performansama opravdava svoj šminkerski izgled, ali ni izgled ni performanse ne mogu opravdati cijenu. S obzirom da se radi o uređaju kapaciteta samo 250 GB , smatramo kako je cijena ipak malo "prepaprena". A za tu cijenu ne dobijemo ni nikakvu posebnu opremu, osim dva USB kabela (s jednim i s dva USB priključka). Ovisno o struji koju možete dobiti iz vašeg USB priključka, koristite jedan ili drugi kabel."

Mladen Vojnović, VIDI br.157, travanj 2009.

Naručite Data Safe III u ASBIS eShopu.