Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Dell EMC ME4 serija osvojila prestižnu nagradu portala StorageReview

Lipanj 11, 2019

Dell EMC ME4 serija osvojila prestižnu nagradu portala StorageReview

Vrhunski storage sistemi vodećeg svjetskog proizvođača Dell EMC osvajaju priznanja na svjetskom tržištu.

Vrhunski storage sustavi vodećeg svjetskog proizvođača Dell EMC osvajaju priznanja na svjetskom tržištu.

Ješ jedno u nizu priznanje, dodijeljeno je modelu popularnom na našem tržištu. U pitanju je model iz tzv. Entry Storage Systems segmenta - Dell EMC PowerVault ME4 - koji je nedavno ocijenjen prestižnom Editor's Choice Award na portalu Storage Review, uz pozitivne komentare, kao što su:

  • "PowerVault ME4 predvodnik je Entry Storage Systems segmentu."
  • "PowerVault ME4 omogućava jednostavna i lako upotrebljiva rješenja za pohranu uz mnoštvo vrhunskih značajki."
  • "PowerVault ME4 djeluje kao dašak osvježenja aplikacijskih testova fokusirajući se na SQL server i MySQL performanse..."

 

Dell EMC PowerVault ME4 pripada obitelji uređaja za pohranu dizaniranih da zadovolje potrebe entry storage tržišta, koji je obično u cjenovnom rasponu od 25$. Međutim, PowerVault ME4 serija je iznimno fleksibilna. Sustav se može instalirati u HDD konfiguraciji kako bi se zadovoljile potrebe entry tržišta s početnim cijenama ne većim od 10$, ili se može konfigurirati u hibridnom all-flash sustavu kako bi se zadovoljile zahtjevnije potrebe rastućeg poslovanja. PowerVault ME4 organizacijama omogućava jednostavno rješenje za pohranu i upravljanje pohranom koje nudi mnoštvo vrhunskih značajki.

 

 

PowerVault ME4 isporučuje se u nekoliko različitih konfiguracija u skladu s poslovnim zahtjevima. ME 4 također dolazi sa sveobuhvatnim programom licenciranja, čime vlasnicima olakšava razumijevanje i proračun za vlasništvo. Što se implementacije tiče, ME4 se može konfigurirati u DAS i SAN, ispunjavajući različite slučajeve upotreba. Upravljanje se obavlja putem HTML5 sučelja, što čini upravljanje i početno uvođenje intuitivno; Dell EMC očekuje da će novi sustavi biti operativni za manje od 15 minuta.

 

PowerVault ME4 u SSD konfiguraciji može isporučiti do 320,000 IOPS-a, uz skalirane do 4PB kapaciteta preko 12G SAS pozadine. Svi sustavi imaju dubok skup značajki, ukjučujući caching/tiering, asinkronu replikaciju, snimke, podršku za SED pogone, integraciju s VMware vCneter i SRM, distribuirani RAID, itd.

 

 

Ovisno o potrebama, ME4 dolazi u tri mogućnosti šasije: ME4012, ME4024 i ME4048. ME4012 i ME4024 su obje 2U šasije koje se mogu isporučiti s jednosrukim ili dvostrukim kontrolorima i mogu se mjeriti na otprilike 3PB. Osnovna razlika je što ME4024 podržava 12 3.5" diskove, za razliku od ME4024 podržava 24 2.5" diskova. Dell EMC jednako tako nudi veće kućište kao dio PowerVault ME4 linije; ME4048 je 5U šasija koja dolazi u konfiguraciji sa sam dva kontrolora i na ploči, ima podršku za pogone 84 3.5" diskove. Svi sustavi mogu se proširiti  s ME412 (2U, 12 3.5"  diskovi), ME424 (2U, 24 2.5" diskovi) ili ME484 (5U, 84 3.5" diskovi) koji je dostupan i kao JBOD.

 

Važno je napomenuti da Dell EMC koristi vlastito podvozje temeljeno na PowerEdge dizajnu, sa Seagate (Dot Hill) kontrolorima. Dok su ovi kontrolori dostupni od drugih proizvođača, Dell EMC vjeruje da imaju prednost kada je riječ o integraciji i skalabilnosti u VMware, Microsoft i HPC okruženjima. Oni također nude ME4 u njihovom "Futur Loyalty Programu", koji pokriva cijeli niz usluga i jamstava. Dell EMC dodatno razlikuje njihovu ponudu s ukupnom maksimalnom skalom od 4PB, povezanom s 12GB SaS backendom. Osim toga, Dell EMC nudi cijeli niz JBOD opcija.

 

Arhitektura i dizajn Dell EMC PowerVault ME4024

Dell EMC PowerVault Me4 je 2U spremište koje je konzistentno u dizajnu s ostatkom trenutne generacije Dell EMC podatkovnih centara. Uređaj ima elegantan okvir s obje marke EMC i PowerVault na prednjoj strani. Uklanjanjem maske na našem ME4024 otkriva se 24 2.5" ležišta za iskove koji mogu stati ili na HDD ili na SDD.

 

Stražnji diok uređaja prikazuje povezanost platforme. Svaki regulator nudi zrcalni asortiman povezivanja. Plavi port je za JBOD proširenje, crno je upravljanje (LAN, USB i dr.) dok su ljubičasti portovi  SFP+ veze koje se mogu koristiti za 10G umrežavanje ili 8 / 16GB FC. Iako sustav nudi određene elemente dizajna Poweredgea, on ne uključuje upravljanje iDRAC-om koje možete poronaći u drugim ponudama z apohranu Dell EMC na temelju PowerEdge hardvera.

 

 

Dell EMC PowerVault ME4024 je vrlo upotrebljiv, s redudantnim korisnički zamjenjivim napajanjem, kao i dva aktivna kontrolora. Korisnici mogu povući i zamijeniti kontrolore na mreži, kao i upravljati firmware-om zrcaljenjem preko . To olakšava ažuriranje i sinkronizaciju sustava pritiskom na firmware. Isti ugrađeni firmware alati mogu se korisititi i za ažuriranje priključenih JBOD-ova i diskova.

 

 

Konfiguracija Dell EMC PowerVault ME4024

Dell EMC PowerVault ME4024 isporučen je s 24 diska, od kojih su polovica Read-Intensive 960 GB SSD-ova, a druga polovica 1.8 TB 10K SAd HDD-ovi. ME4024 podržava i predmemoriranje i preusmjeravanje, a nudi i punu učinkovitost bljeskalice kada se podaci pomaknu gore. Kako bimo ubrzali proces testiranja i pokazali karakterisitike performansi oba tipa pohrane, stvorili smo spremišta za skladištenje samo flash-a ili samo spinning medija. U proizvodnom sustavu korisnici bi imali oba tipa pohrane u istom spremištu, s nizom koji upravlja podacima koji se kreću gore ili dolje na temelju obrazaca pristupa.

S 12 diskova svakog tipa i rasporedom s dva kontrolora, podijelili smo ih u dvije skupine od šest pogona. To je omogućilo stvaranje RAID10 baze sa šest diskova na svakom kontroloru, s tri grupe diskova. Ova je konfiguracija korištena za SSD-ove i HDD-ove zasebno.

ME4024 podržava tri načina back-end povezivosti: iSCSI, FC ili Hybrid FC / iSCSI. Sustav je bi isporučen sa svim 16 GB FC optikama nakon čega se krenulo sa čistom FC konfiguracijom. To je utjecalo na svih osam priključaka koji su priključeni na naš dual-switch FC materijal. To je omogućilo teoretsku propusnost od 128 gb OD POLJA ZA POHRANU (16gB/S) GDJE JE OVAJ DUAL PORT 8-HOST CLUSTER PODRŽAO 256 gb ILI 32gB/S-

 

Kompletnu recenziju možete pročitati ovdje.

 

 

 

 

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.