Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Lipanj 07, 2022
Prestigio je uz već dobro poznate otvarače, proširo svoju liniju na zatvarače, ...
Svibanj 31, 2022
European Hardware Association (EHA) udruga objavila je uređaje i komponente ...
Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Travanj 14, 2022
Tech Minute: Intel Arc grafička kartica uključuje novu mikroarhitekturu, ...
Ožujak 22, 2022
AMD (NASDAQ: AMD) objavio globalnu dostupnost prvog CPU-a na svijetu za ...
Ožujak 21, 2022
Luksuzni svjetski audio brand BANG & OLUFSEN potpisao je višegodišnju suradnju ...
Ožujak 04, 2022
Najnoviji Intel SoC dizajniran je kao potpuno novi tip procesora namijenjen ...
Dell XPS 14z - moćan i čvrst - PC EKSPERT recenzija

Ožujak 28, 2012

Dell XPS 14z - moćan i čvrst - PC EKSPERT recenzija

PC EKSPERT portal objavio je recenziju o našem DELL XPS 14z prijenosniku

PC EKSPERT portal objavio je recenziju o našem DELL XPS 14z prijenosniku koji je zadovoljio sva očekivanja i pokazao da ima sve što jedan premium prijenosnik mora imati. Ima moćan hardver, odličan dizajn i vrhunsku kvalitetu izrade, koju prati dobra količina opreme. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Da nije riječ o običnoj seriji prijenosnika vidljivo je već po ekskluzivnijem pakiranju. I dok jeftinije serije dolaze u standardnim smeđim kartonskim kutijama, ovaj XPS dolazi u lijepo dizajniranoj crnoj kutiji sa ručkom za prenošenje. Unutar se velike kutije, nalazi manja s poklopcem u kojoj se dobro zaštićen nalazi prijenosnik i oprema koja s njim dolazi. Uz standardne medije, tu je naravno i strujni adapter od 19.5V (3.34A/4.62A).

Kada prijenosnik izvadimo iz njegovog zaštitnog omotača ukazuje nam se njegovo čisto aluminijsko tijelo (kućište), koje već na prvi dodir odaje čvrstoću i kvalitetu izrade. Na vrhu je poklopca standardni Dellov amblem, a sam poklopac je izveden na način da nema nikakve kopče već ga mehanizam drži čvrsto stisnutog u zaklopljenom položaju. Pregledom sa svih strana uočavamo monolitnu izvedbu koja ne dozvoljava pristup pojedinim dijelovima unutrašnjosti, nego je poklopac sa donje strane jedinstven. Čak je i baterija uklopljena ispod haube. Velikom površinom donje strane, proteže se mreža kroz koju prijenosnik diše, tj. dobiva zrak u unutrašnjost. taj zrak nakon prolaska po bitnim komponentama kasnije izlazi kroz otvor na boku. Prijenosnik s donje strane ima četiri gumene nogice, koje ga drže čvrsto na svakoj podlozi. Još jedna karakteristična stvar za 14z je da poklopac nije u potpunosti nad tijelom prijenosnika, već njegov mehanizam (šarke) sjedi u laganoj udubini, u koju on i ulazi prilikom otvaranja. Na ovaj je način postignut vrlo dobar dizajnerski efekt, ali je i sam prijenosnik stabilniji kada ga npr. držite na krilu.

Tipkovnica i touch pad zadovoljavaju, a posebno nam se svidjelo dvostupanjsko osvjetljenje tipkovnice. Slot-in optički uređaj je cool dodatak, a i dalje je dobro došao u prijenosnicima. Autonomija sa ugrađenom 8 ćelijskom baterijom sasvim zadovoljava, te se u normalnom radu može očekivati i preko pet sati neometanog rada. Odličan ukupan dojam jedino kvari glossy ekran koji u nekim slučajevima ima prenisku rezoluciju, te premali broj USB utora. U nekim trenutcima i rashladni sistem zna biti bučniji, no to ipak nije pretjerano. Pohvaliti ćemo jedan SS (USB 3.0) utor, što 14z čini modernim prijenosnikom, no smještaj i već spomenuti mali broj utora su ipak minusi. Ipak, kvaliteta materijala i čvrsta konstrukcija uz relativno malo i kompaktno kućipte je ono što ga odvaja od konkurencije i cijena od oko 9.000 kuna ne bi trebala biti prevelika prepreka za nabavku ovog odličnog XPS-a."

Krešimir Matanović, PC EKSPERT

Kompletan članak pročitajte na PC EKSPERT stranicama.

Naručite DELL XPS 14z u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.