Lipanj 07, 2022
Prestigio je uz već dobro poznate otvarače, proširo svoju liniju na zatvarače, ...
Svibanj 31, 2022
European Hardware Association (EHA) udruga objavila je uređaje i komponente ...
Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Travanj 14, 2022
Tech Minute: Intel Arc grafička kartica uključuje novu mikroarhitekturu, ...
Ožujak 22, 2022
AMD (NASDAQ: AMD) objavio globalnu dostupnost prvog CPU-a na svijetu za ...
Ožujak 21, 2022
Luksuzni svjetski audio brand BANG & OLUFSEN potpisao je višegodišnju suradnju ...
Ožujak 04, 2022
Najnoviji Intel SoC dizajniran je kao potpuno novi tip procesora namijenjen ...
Što drugi kažu o DELL prijenosnicima - VIDI objavio članak o XPS 14Z

Ožujak 06, 2012

Što drugi kažu o DELL prijenosnicima - VIDI objavio članak o XPS 14Z

Časopsi VIDI je u svom izdanju za mjesec ožujak objavio članak o DELL XPS 14Z prijenosniku umanjenog formata koji se odlikuje solidnim hardverom i kvalitetnom izradom. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Dellova XPS (Xtreme Performance System) serija oduvijek je mamila pažnju. I dok smo prije broja-dva testirali XPS-ovu prijenosnu grdosiju s touchscreen ekranom, ovog puta nas je dočekao XPS 14Z. To e zapravo ultraprijenosnik kojeg odaju visoke performanse za klasu.
U sebi nosi Sandy Bridge platformu sa 2nd Gen Core i7-2640M mobilnim procesorom, čak 6GB DDR3 RAM-a te dediciranu nVidia GeForce GT520M grafičku karticu koja ima 1 GB vlastitog VRAM-a. Dizajnom i kvalitetom izrade dosta podsjeća na jabukolikog konkurenta, dok za njim zaostaje u području tipkovnice koja za naš ukus, iako jako dobra prilikom korištenja, ostavlja pomalo preplastičan dojam tipki. Njegov osjećaj robusnosti se "povlači" po cijelom kućištu, a taj dojam se jedino izostavio na poklopcu ekrana, koji je i inače slaba točka svih prijenosnika kada je u pitanju čvrstoća. Svi potrebni priključci, uključujući i onaj strujni, nalaze se sa stražnje strane, a osim standardne postave tu su i USB 3.0 i DisplayPort...

Na kraju svega baterija nam je ostavila najbolji utisak, na autonomnom načinu rada ovaj prijenosnik može bez problema pogurati i više od pet sati, a jedina boljka mu je što se bateriji na može pristupiti na klasičan način, bez da se treba dirati u kućište..."

Matej Majstorović, VIDI br.192/2012

Naručite DELL XPS 14Z u ASBIS eShopu.