Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Veljača 23, 2024
Ubiquiti, globalni lider u mrežnoj tehnologiji, najavio je izdavanje dvaju ...
Veljača 23, 2024
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, predstavio je ECS4650 ...
PAMETNA PRESTIGIO CLICK&TOUCH 2 TIPKOVNICA OSVOJILA RED DOT 2021 NAGRADU

Travanj 30, 2021

PAMETNA PRESTIGIO CLICK&TOUCH 2 TIPKOVNICA OSVOJILA RED DOT 2021 NAGRADU

ASBISc Enterprises Plc, vodeći dsitributer IT i CE proizvoda na rastućim tržištima Europe, Bliskog istoka i Afrike te vlasnik brandova Prestigio, Canyon i Perenio, predstavila je novu generaciju pametne tipkovnice Prestigio Click&Touch 2, koja je osvojila međunarodno priznanje Red Dot Award: Product Design 2021 u kategoriji računala i IT proizvoda.

TouchOnKeys™ tehnologija na kojoj je temeljena obitel pametnih Prestigio tipkovnica smatra se novom razinom i imati će značajnu ulogu u dizajnu i proizvodnji inovativnih proizvoda u budućnosti.

Prestigio Click&Touch 2 druga je generacija pametnih tipkovnica temeljenih na TouchOnKeys™ tehnologiji. ovaj jedinstven, intuitivan proizvod razvijen je i patentiran od strane tvrtke Clevetura. Ova tehnologija kombinira funkcije tipkovnice, touchpada i miša istovremeno uz gotovo nevidljiv prijelaz iz jednog moda rada u drugi- Tipkovnica je opremeljena s "smart select" funkcijom te može "razumjeti" koji je željeni mod koji korisnik želi koristiti te automatski prebacuje funkcionalnost s jednog moda na drugi. Tikovnicu je moguće spojiti na bilo koji proizvod uključujući tablet, pametni telefon, računalo, pametni TV, igraću konzolu ili interaktivni panel.

Povratne informacije i prijedlozi dobivene od korisnika prve generacije uzete su u obzir tijekom dizajniranja Prestigio Click&Touch 2 tipkovnice. To je omogućilo kreiranje konceptualno potpuno nove tipkovnice koja je više fokusirana na produktivnost uz rad na računalu, tabletu i AIO uređajima. jedan od novih dodataka su fizičke tipke koje omogučuju odabir i prmeještanje odabranog objekta jednostavnije. Novi model ima još bolju bateriju koja osigurava rad tijekom cijelog dana. Odziv na dodir postao je precizniji, brži i posjeduje apliakciju s mnogo dodatnih značajki kao npr. da korisnik sad može sam odrediti poziciju dodirne zone: isključivo lijevoj strani, isključivo na desnoj strani ili prekocijele površine. Prestigio ima u planu proširenje na druge jezične postavke i opcije s više boja za Click&Touch 2. Novi uređaj predstavljne je u Ožujku 2021. godine.

Serhei Kostevitch, CEO and Chairman of the Board of Directors ASBISc Enterprises Plc, izjavio je: “Tijekom ove godine proširili smo obitelj proizvoda temeljenu na TouchOnKeys™ tehnologiji dodajući novi uređaj: tanji, autonomniji i funkcionalniji. Smatramo da je ova tehnologija obečavajuća i planiramo je upotrijebiti u drugim proizvodima. Kao primjer, radimo na tome da je implemmentiramo u prijenosno računalo kao i na druge tipkovnice. Drago nam je da je druga generacija ove inovativne tipkovnice prepoznata te je osvojila jednu od najvažnijih nagrada u dizajnu, Red Dot Award.” 

Prestigio Click&Touch i Prestigio Click&Touch 2 tipkovnice dizjanirane su od strane Bjeloruske start-up tvrtke Clevetura LCC, gdje 40% udjela priprada ASBIS Groupi.

O tvrtki Prestigio
Prestigio je međunarodna tvrtka koja nudi široki asortiman konzumne elektronike i rješenja za edukaciju i poslovanje više od 20 godina. Tvrtka prodaje svoje proizvode u 30 zemalja u cijelom svijetu, s 25 milijuna prodanih proizvoda tijekom svog postojanja.Prestigio proizvodi uključuju pametne uređaje i dodatni pribor, inovativna rješenja za poslovanje i edukaciju. Prestigio je predstavio prvu interaktivnu tipkovnicu koja koristi touchpad na samim tipkama, kao i pametne zvučne sustave, prjenosne akustične sustave, interaktivne panele, digitalna oglasna rješenja i slične proizvode što pšredstavlja samo početak u daljnjem razvoju tvrtke. Tvrtkin slogan za predstavljanje novih proizvoda je ‘The art of hi-tech’, kao poseban znak pažnje i stavljanjan naglaska na inovativnost, vrhunske materijale i modernu tehnologiju.Prestigio brand je u vlasništvu tvrtke ASBISC Enterprises Plc., jedne od vodećih svjetskih distribucijske tvrtke na EMEA tržištima. Tvrtka posjeduje proizvodne, dizajnerske i tehničke objekte u Europi, Kini i Bjelorusiji te 15 ureda u raznim regijama uključujući CIS, Ukrajni, Bliskom istoku i Africi. Više informacija pogledajte na www.prestigio.com

O tvrtki Clevetura
Clevetura LLC je dizajnerska tvrtka s sjedištem u Minsku, Bjelorusjia te uredu u Shenzenu, Kina. Clevetura je osnovana 2017. godine i tvrtka razivja tehnologiju pod nazivom "Touch on Keys". TouchOnKeys™ je tehnologija gdje se dodaje dodrini sloj na tradicionalne tipkovnice. Taj sloj osigurava da cijela tipkovnica postane osjetljiva na dodir te da funkcionira poput touchpad uređaja na prijenosnom računalu. Tipke su i dalje ostale dovoljno osjetljive na pritisak zbog pouzdanog mehaničkog sklopa koji se ugrađuje i osigurava da lagani pritisak ne utječe na touchpad funkcionalnost . Bitno je napomenuti da sama funkcionalnost prelaska s jednog moda na drugi radi gotovo automatski, bez potrebe za fizičkim prebacivanjem moda rada i čekanjem na prijelaz, koji se vremenski ne osjeti u bilo kojem trenutku rada niti na bilo kojem uređaju. TouchOnKeys™ je izvrsno rješenje namijenjeno za prijenosna ili stolna PC računala, tablet računala, Mac, iPad, smart TV, jer eliminira potrebu za tradicionalnim touchpadom.  Prvi proizvod s TouchOnKeys™ je multimedijalna tipkovnica Prestigio Click&Touch koja je počela s prodajom u prosincu 2019. godine. Više informacija pročitaje na www.clevetura.com 

O Red Dot Design  nagradi
s ciljem da potakne raznovrsnost na polju dizajna u profesionalnom smjeru, Red Dot Design Award dijeli se u tri discipline "Red Dot Award: Product Design", "Red Dot Award: Brands & Communication Design" te "Red Dot Award: Design Concept". S više od 18,000 prijava, Red Dot Award jedna je od najvećih natjecanja u dizajnu u svijetu. Prva nagrada dodijeljena je 1955, godine  a1990-tih Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec uvrstio je nagradu kao brand i ime  te sve od tada, mnoge tvrtke se prijavljuju svake godine i sudjeluju u natječaju.  Dobitnici nagrada predstavljeni su u godišnjacima, muzejima te online. Više informacija saznajte na www.red-dot.de.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.