Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Lipanj 14, 2021
Intel je oduvijek bio proizvođač dijelova za integraciju. U 2021, kompanije je ...
Lipanj 10, 2021
ASBISc Enterprises Plc, vodeći Value-Added Distributor, razvijatelj rješenja za ...
Lipanj 07, 2021
Budite nezaustavljivi s neviđenom brzinom najboljih svjetskih desktop ...
Lipanj 04, 2021
S porastom cyber prijetnji u i novim izazovima nadošlim kroz pandemiju, HUB ...
Lipanj 03, 2021
Novi visoko performansni CPU i GPU pomiču granice tradicionalno zračno hlađenih ...
Lipanj 01, 2021
Prestigio tvrtka u vlasništvu ASBISc Enterprises Plc grupe, vodećeg ...
Svibanj 27, 2021
Tvrtka Prestigio predstavila je novu stanicu za bežično punjenje mobilnih ...
Svibanj 24, 2021
PRESS RELEASE -24 May 2021; Limassol, Cyprus, and Warsaw, Poland
Svibanj 20, 2021
Logitech je predstavio novu liniju proizvoda pod nazivom SCRIBE, whiteboard ...
Svibanj 17, 2021
Dell je pripremio novi dio programa iz serije "Win with Dell" u kojem Vas ...
PRESTIGIO i CLEVETURA kreirali su prvi prijenosnik s integriranim touchpadom na tipkovnici

Lipanj 01, 2021

Prestigio, Clevetura

PRESTIGIO i CLEVETURA kreirali su prvi prijenosnik s integriranim touchpadom na tipkovnici

Prestigio tvrtka u vlasništvu ASBISc Enterprises Plc grupe, vodećeg distributera IT i CE proizvoda na rastućim tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike u suradnji s tvrtkom cleventura finalizirali su rad na prvom prijenosniku koji posjeduje integrirani touchpad na tipkovnici kroz TouchOnKeys™ tehnologiju. Ovo je prvo prijenosno računalo koje posjeduje veliki touchpad implementiran u same tipke.

Intenzivan razvoj i rad na prijenosnom računalu započeo je prije godinu dana. Posebno za ovaj model, Clevetura je razvila jedinstvenu, drugu generaciju vlastitog TouchOnKeys™ modula s poboljšanim funkcijama. Više od 10 patenata registrirano je kroz rad kako bi se zaštitila tehnologija. Proizvod će biti spreman za prodaju tijekom rujna 2021. 

Novi snažni 14" prijenosnik temeljen na Intel tehnologiji predstavljat će premium uređaj za korisnike koji žele uvijek biti u trendu i koristiti najnoviju tehnologiju. Bilo da ga koristite za rad, studiranje ili zabavu - čeka vas jedinstveni korisnički doživljaj rada. Središte ove tehnologije ovog prijenosnika je TouchOnKeys™ tehnologija, koja kombinira tipkovnicu i touchpad funkcionalnost , te u ovom slučaju nije potrebo imati dodatna prostor za touchpad na računalu već on mže biti cijela površina tipkovnice ili samo dio - kako god korisnik odabere. 

Ivan Malmyha, Head at Prestigio Consumer odjela, izjavio je: “ovaj projekt slijedi već raniju suradnju s tvrtkom cleventura. prethodni proizvod temeljen na TouchOnKeys™ tehnologiji poput tipkovnica Click&Touch te Click&Touch 2  osvojile su Red Dot Awards za najbolji dizajn u 2020 i 2021.godini.  Ovi proizvodi usješno su stavljeni na tržište u Europi i Japanu. Sretni smo kroz intezivnu suradnju nastavljamo i u budućnosti kroz ovaj projket za koji vjerujemo da ima puno potencijala u budućnosti..” 

Rad na novom prijenosnom računalu postat će ugodniji zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja pokreta, ugrađenog touchpada na same tipke koji automatski prebacuje rad iznmeđu ta dva moda rada. U isto vrijeme, mehanizam tipaka ima ugodnih 1.2 mm putanje kod stiskanja tipke što samo tipkanje čini identičnim kao i na standardnim tipkovnicama. 

Koristeći touchpad na tipkovnici, možete pomicati kursor i objekte, listati stranice , povečavati ih ili smanjivati - jednako kao i na klasičnom touchpad uređaju. Prilagodljivo pozadinsko osvijetljenje pomaže u radu kod uvjeta slabije osvijetljenosti. 

Mike Krupenkov, CEO tvrtke Clevetura,:“Koristeći TouchOnKeys™ prijenosno računalo puno je efikasnije nego korištenje klasičnog prijenosnog računala jer ne morate stalno podizati ruke i prebacivati se na touchpad kada nešto želite napraviti, te rad postaje znatno efikasniji.Istovremeno, ne morate mijenajti Vaše navike jer su identične i s TouchOnKeys™ tehnologijom. Sigurni smo da će korisnici znati cijeniti ovu prednost i shvatit da klasični touchpad više nije potreba.” 

O tvrtki Prestigio
Prestigio je svjetski proizvođač koji nudi široki spektar konzumne elektronike za kućnu,poslovnu ili edukativnu upotrebu te posluje na međunarodnom tržištu više od 20 godina. Tvrtka prodaje svoje proizvode u više od 30 zemalja s preko 25 milijuna prodanih uređaja tijekom postojanja.

Proizvodni segment uključuje pametne uređaje i pribor, inovativna rješenja za poslovne potrebe ili edukaciju. Prestigio je predstavio prvu interaktivnu tipkovnicu s tipkama osjetljivim na dodir kao i pametne zvučnike,  prijenosne zvučne sustave , bežične punjače, prijenosne punjače s grafen tehnologijom baterija i sve to predstavlja početak. Slogan kompanije za stavljanje novih proizvoda na tržište je  ‘The art of hi-tech’, te je posebna pažnja dana inovativnosti, korištenju najkvalitetnijih materijala i moderne tehnologije.

Tvrtka Prestigio u vlasništvu je ASBISC Enterprises Plc., jednog od vodećeh svjetskih IT distributera  na tržištima  EMEA regije. Posjeduje vlastite dizajnerska, proizvodna i tehnička postrojenja u Europi, Kini i Bjelorusiji. Prestigio posjeduje 15 ureda u raznim regijama uključujući CIS, Ukrajnu, Europu, Bliski istok i Afriku..

About Clevetura
Clevetura LLC je dizajnerska tvrtka s sjedištem u Minsku, Bjelorusjia te uredu u Shenzenu, Kina. Clevetura je osnovana 2017. godine i tvrtka razivja tehnologiju pod nazivom "Touch on Keys". TouchOnKeys™ je tehnologija gdje se dodaje dodrini sloj na tradicionalne tipkovnice. Taj sloj osigurava da cijela tipkovnica postane osjetljiva na dodir te da funkcionira poput touchpad uređaja na prijenosnom računalu. Tipke su i dalje ostale dovoljno osjetljive na pritisak zbog pouzdanog mehaničkog sklopa koji se ugrađuje i osigurava da lagani pritisak ne utječe na touchpad funkcionalnost.
Bitno je napomenuti da sama funkcionalnost prelaska s jednog moda na drugi radi gotovo automatski, bez potrebe za fizičkim prebacivanjem moda rada i čekanjem na prijelaz, koji se vremenski ne osjeti u bilo kojem trenutku rada niti na bilo kojem uređaju. TouchOnKeys™ je izvrsno rješenje namijenjeno za prijenosna ili stolna PC računala, tablet računala, Mac, iPad, smart TV, jer eliminira potrebu za tradicionalnim touchpadom.  Prvi proizvod s TouchOnKeys™ je multimedijalna tipkovnica Prestigio Click&Touch koja je počela s prodajom u prosincu 2019. godine. Više informacija pročitaje na www.clevetura.com.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.