Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o procesorima - BUG objavio članak o AMD i Intel CPU

Svibanj 29, 2009

Što drugi kažu o procesorima - BUG objavio članak o AMD i Intel CPU

Časopis BUG je u svom izdanju za mjesec lipanj (broj 199) objavio veliki test procesora na kojem su se našli i naši AMD i Intel modeli.

Časopis BUG je u svom izdanju za mjesec lipanj (broj 199) objavio veliki test procesora na kojem su se našli i naši AMD i Intel modeli. Nakon nekoliko godina stagnacije, tržište procesora se u poslijednje vrijeme poprilično uzburkalo. Krivci su za to, dakako, AMD i Intel. Prvi zbog predstavljanja Phenoma II, procesora koji se diči dobrim omjerom cijene i performansi, a drugi zbog predstavljanja vrlo moćnih, no skupih procesora Corei7. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"Situacija u svijetu procesora namijenjenih stolnim računalima dugo je bila prilično nezanimljiva. Nakon što je Intel predstavio seriju procesora Core 2, AMD-ovi  su procesori većini zahtjevnih korisnika postali nezanimljivi. Naime, premda su Athloni 64 svojedobno bez većih problema nabijali komplekse Intelovim Pentiumima 4, modeli iz serije Core 2 pokazali su se kao pretvrd orah, bilo da je riječ o potrošnji, mogućnosti overclockiranja ili sirovim performansama. Ovakvo stanje stvari AMD je dakako pokušao promijeniti. Prvi ozbiljan potez tvrtka je napravila prije dvije godine predstavljanjem nove generacije četverojezgrenih procesora pod imenom Phenom...

Rezultati testiranja

S obzirom na hrpetinu brojki koje su generirali naši testovi, odlučili smo si dati truda te prikazati odnos procesora unutar svakog testa odvojenim grafikonima. Na njima je jasno moguće vidjeti poredak performansi, ali i konkretne razlike između pojedinih modela. Ipak, to nije sve. Svi znamo da u praksi sirove performanse ne znače mnogo ako istovremeno zanemarimo cijenu testirane komponente. Zbog toga smo iz rezultata testova za svaku kategoriju generirali i grafikone isplativosti. Formula je jednostavna - rezultat u pojedinom testu podijelili smo s prosječnom cijenom procesora koji je zaslužan za generiranje dotičnog rezultata..."

Grafikone i rezultate testiranja pogledajte ovdje.

Denis Arunović, BUG broj 199, lipanj 2009. 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.