Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o Dell prijenosnicima - Tportal objavio članak o Dell Studio 17

Veljača 02, 2009

Što drugi kažu o Dell prijenosnicima - Tportal objavio članak o Dell Studio 17

Tportal je objavio članak o Dell Studio 17 prijenosniku kojeg su imali priliku testirati u proteklih par tjedana. Dellova serija prijenosnika Studio trudi se unijeti stil i dašak luksuza u prilično moćan uređaj koji zapravo i nije toliko skup. Kavi su dojmovi nakon recenzije pogledajte u daljnjem tekstu...

Tportal je objavio članak o Dell Studio 17 prijenosniku kojeg su imali priliku testirati u proteklih par tjedana. Dellova serija prijenosnika Studio trudi se unijeti stil i dašak luksuza u prilično moćan uređaj koji zapravo i nije toliko skup. Kavi su dojmovi nakon recenzije pogledajte u daljnjem tekstu...

Luksuz po primjerenoj cijeni

"Dell Studio 17 prijenosnik je sa zaslonom dijagonale od 17 inča, dolazi u sedam različitih boja (mi smo na testu imali crveni) i u više različitih konfiguracija; no kao zajednički nazivnik svim modelima možemo navesti vrlo solidnu konstrukciju i odličnu opremu, no ipak ne toliko dobru da bismo ga mogli uspoređivati s najjačom Dellovom serijom prijenosnika XPS.

Prvo što upada u oči jest uglađenost ovog prijenosnika; iako je relativno pristupačne cijene, konstrukcija, tipkovnica i završna obrada iznimno su kvalitetni. No imamo i jednu zamjerku na dizajn: touchpad je (bezrazložno, jer mjesta ima) premalen za ovako veliki prijenosnik.

Zaslon je također vrlo dobar; serija Studio 17 dolazi s nekoliko različitih zaslona, onaj s razlučivošću od 1.920 x 1.080 piksela vjerojatno ipak nudi ipak presitnu sliku, dok je naš testni model sa 1.440 x 900 piksela prilično dobar izbor, iako se ne bismo požalili ni na razlučivost od 1.680 x 1.050 piksela. Ugrađeni zvučnici, premda iza njih ne stoji neki razvikani Hi-Fi proizvođač, ponudili su iznenađujuće dobar zvuk, što isto valja imati na umu ako kupujete ovaj prijenosnik prvenstveno zbog multimedije. 


Što se tiče ugrađenih portova, tu je bilo gotovo sve što bismo mogli poželjeti: ExpressCard utor, četiri USB utora, mrežni i audio te HDMI i VGA video izlazi. Priključak za napajanje nije na stražnjoj, već na bočnoj strani prijenosnika, što nam se i ne čini najsretnije rješenje, no mišljenja smo da većini korisnika to neće smetati.

Što se tiče brzine, tri gigabajta ugrađene RAM memorije, snažni Intelov procesor Core 2 Duo te ATI-jeva grafička kartica Radeon HD 3650 bili su dovoljni za sve zadatke koji smo postavili pred ovaj prijenosnik, osim za najnovije igre, no nismo ni očekivali da ćemo ih moći zaigrati s punim detaljima, to ostavljamo znatno skupljim prijenosnicima. Osobno, potpisnik ovih redaka trenutačno više voli vidjeti Nvidijinu grafiku u prijenosnicima zbog nešto boljih drivera, no to je stvar osobnog izbora pa Dellu nećemo zamjeriti izbor ATI-ja. Ugodno je iznenađenje i ugrađeni softver, kojega nema previše i nije naročito iritantan (kao što to često zna biti kad je riječ o prijenosnicima); Dellov dock za pokretanje programa podsjeća na onaj u Appleovom Mac OS X-u i jedan je od rijetkih softverskih dodataka na bilo kojem prijenosniku koji smatramo korisnim.


Dell Studio 17 vrlo je dobar prijenosnik za nekoga koga (previše) ne zanima igranje; u usporedbi s moćnijim XPS-om višestruko je jeftiniji i znatno lakši, a nije puno sporiji kad je riječ o multimedijskim sadržajima u svakodnevnom radu. S druge strane, na tržištu postoje prijenosnici sa 17-inčnim zaslonom za gotovo dvostruko manje novca, no po kvaliteti izrade i snazi nikako se ne mogu mjeriti s Dell Studiom 17. Ukratko, Dell je, uz neke manje nedostatke, ovim uređajem pogodio zlatnu sredinu. "
 

Stanislav Šredl, T portal

Pogledajte članak na tportalu.

Naručite Dell Studio 17 u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.