Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o Prestigio Nettop računalima - PC Ekspert objavio članak o Officer 330 i Visconte 330

Kolovoz 21, 2009

Što drugi kažu o Prestigio Nettop računalima - PC Ekspert objavio članak o Officer 330 i Visconte 330

PC EKSPERT portal objavio je članak o Prestigio Nettop računalima; Officer 330 i Visconte 330. Isti hardver u dva različita koncepta koja ciljaju na to da budu punokrvna računala.

PC EKSPERT portal objavio je članak o Prestigio Nettop računalima; Officer 330 i Visconte 330. Isti hardver u dva različita koncepta koja ciljaju na to da budu punokrvna računala. Zaključak je da su oba u tome uspjela. Preosimo vam dio objavljenog članka:

Prestigio Officer 330

"Kao što vidimo iz specifikacija Officer je vrlo malenih dimenzija (otprilike veličine A4 registratora), a ugrađene komponente ne troše više od 150W električne energije. Samim time je i zagrijavanje smanjeno, a snage za svakodnevan uredski rad ima sasvim dovoljno. Pisanje u Wordu, izrada tablica u Excellu, surfanje internetom, gledanje multimadijalnog sadržaja, rad u manje zahtjevnim aplikacijama - za sve to dvojezgreni Atom, 1GB radne memorije i 160GB tvrdog diska je i više nego dovoljno. Grafika nije napredna i dovoljna je za nezahtjevni 2D rad. Predinstalirani na Officera dolaze ne baš poslovni Windowsi XP Home Edition. Nije logično, no eto što je tu je. Već će se tajnica i s time nekako snaći.

S obzirom na malene dimenzije za očekivati je kako je unutar kućišta sve vrlo stisnuto. I istina, praznog prostora i neiskorištenog prostora je malo. Na zaseban nosač su montirani 5.25" optički uređaj i 3.5" tvrdi disk, koji kada se podigne otkriva minijaturnu matičnu ploču. Atom se relativno malo zagrijava pa je i hladnjak vrlo malen i pasivan, baš kao i niskoprofilna Kingstonova memorija koja dodatno štedi prostor. Mini-ITX matična ploča koja ugošćuje sve komponente je Intelova D945GCLF2D, sa dobro poznatim 945GC Express čipsetom koji se više zagrijava i zbog činjenice da ima integriranu grafičku jezgru. Zbog toga je hladnjak na northbridgeu poveći i dodatno hlađen ventilatorom. Do njega se smjestio southbridge starije koncepcije - ICH7. Svi kabeli su uredno složeni i povezani pa na urednost nemamo nikakvih primjedbi. No, primjedbe imamo na količinu buke koju čitavo računalo proizvodi, zbog ventilatora malenih dimenzija koji se vrte na malo povišenom broju okretaja..."

Prestigio Visconte 330

Visconte, baš kao i Officer, dolazi u bež kartonskoj kutiji sa plastičnom ručkom za lakše prenošenje koja je drugačija jedino po obliku. S obzirom da je ovo računalo namijenjeno dnevnom boravku ili dječjoj sobi i dizajn je drugačiji dok je sa hardverske strane sve identično Officeru. Lagano nakošena crvena prednja maska svakako podiže privlačnost ovog kockastog računala, a zgodan detalj je i centralno smješten Power gumb koji svijetli kada je računalo u pogonu. Ispod njega su se smjestili USB i audio utori, a na samom vrhu iza plastičnog poklopca i optički uređaj.

Kada zavirimo u unutrašnjost vidimo kako je napajanje zapravo smješteno na neuobičajenoj poziciji na početku samog kućišta. Riječ je o Comstarsovom proizvodu snage 150W što je sasvim dovoljno za sve potrebe ugrađenih komponenti. Tu je ista ona Intelova mini-ITX D945GCLF2D matična ploča, na koju su prikopčane iste one komponente iz Officera. Svi kabeli su povezani i grupirani na jednu stranu što olakšava protok zraka, a zasmetati bi jedino mogli u slučaju da želite prikopčati nekakvu PCI karticu. I ovom računalu je veliki nedostatak TV izlaza koji se nalazi na nešto skupljoj Intelovoj D945GCLF2 ploči i za koju smatramo kako se trebala nalaziti u Visconteu. Kao i na Officeru sa računalom dolaze predinstalirani Windowsi XP Home Edition koji ovdje imaju više smisla..."

Kompletan članak i rezultate testa pogledajte na PC EKSPERT stranicama

I ovog puta naš proizvod je dobio PC EKSPERT preporuku.

 

 

 

 

Naručite Prestigio Nettop računala u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.