Lipanj 07, 2018
Intel slavi 40. godišnjicu prvog 8086 procesora puštanjem u prodaju novog ...
Svibanj 25, 2018
IT sajam "COMPUTEX" već 38 godina razvija se u skladu s globalnim ICT ...
Svibanj 18, 2018
Novi Radeon Pro drajveri donose masivna ubrzanja!
Travanj 19, 2018
AMD
Otkrijte 2 generacije AMD Ryzen procesor i doživite više performansi nego ...
Travanj 09, 2018
Predstavljena je nova linija mobilnih računala visokih performansi koje pokreće ...
Travanj 06, 2018
Revolucionarno rješenje, dizajnirano specifično za video produkciju.
Novi Radeon Pro drajveri

Svibanj 18, 2018

Novi Radeon Pro drajveri

Novi Radeon Pro drajveri donose masivna ubrzanja!

"ENTERPRISE EDITION" novi drajveri - Radeon Pro

Nastavljajući kvartalnu kadencu izbacivanja novih verzija grafičkih drajvera za Radeon Pro grafičke akceleratore, lansirali smo 18.Q2 verziju najnovijih „Enterprise Edition“ Radeon Pro drajvera. Novi drajveri, donose ono što svi najviše vole – masivno unapređenje performansi u softverskim paketima kao što su CATIA, Creo i Siemens NX, uz dodatnu stabilnost, pouzdanost i kompatibilnost.

Ubrzanje u Siemens NX-u je 47%, Autodesk 3DSMax – 44%, CATIA – 37%, Creo – 14%, SOLIDWORKS – 12%. Praktično, novi drajveri donose ubrzanja kakva se obično očekuju kupovinom skuplje grafičke kartice ili grafičke nove generacije.

Stabilnost i pouzdanost je apsolutno imperativ u domenu kreiranja Enterprise softvera, te je u skladu s tim, novi drajver sertificiran za preko 80 najvećih profesionalnih softverskih paketa uz nula prijavljenih problema od strane 99,99% partnera.Novi Enterprise drajveri donose izvornu podršku za Windows April 2018 nadogradnju. To konkretno znači podršku za WDDM 2.4 i Shader Model 6.2Novi „Enterprise“ drajveri, donose i potpunu podršku za Windows 10 Enterprise edition sigurnosne mogućnosti kao što je Windows Defender Device Guard,  dodajući još jedan nivo sigurnosti za korisnika i njegovu intelektualnu svojinu koju kreira na radnim stanicama s Radeon Pro grafičkim akceleratorima.

S dolaskom novih Radeon Pro 18.Q2 Enterprise drajvera, stižu i nove verzije Radeon ProRender-a za najpopularnije 3D modeling alate – 3DS Max, Maya i Blender. Prošlog mjeseca smo lansirali macOS verziju ProRender dodatka za Blender, a sada te nove mogućnosti donosimo i Windows i Linux korisnicima ovog moćnog i besplatnog 3D rendering softverskog paketa. Novi ProRender donosi pregršt novosti kao što je podrška za masivne tzv. „Uber“ šejdere, volumensko i interaktivno uklanjanje šuma, novi svjetlosni šejder… generalna ubrzanja i olakšanje života kreativcima koji ga koriste u stvaranju svojih umotvorina.

Za više informacija posjetite ovaj zanimljiv blogpost.

Više o AMD-u

Više od 48 godina, AMD pokreće inovacije u sferi visoko-performansnog računarstva, grafičkih i vizualizacijskih tehnologija – gradivnih komponenti data centara, gejminga i tzv. uranjajućih platformi. Stotine milijuna korisnika, vodeće „Fortune 500“ kompanije i vrhunske naučno-istraživačke institucije širom svijeta, oslanjaju se na AMD tehnologije iz dana u dan, kako bi unaprijedile svoj posao, život i zabavu. AMD-ovi zaposlenici širom planete su fokusirani na stvaranje fantastičnih proizvoda i pomicanje granica mogućeg. Za više informacija o tome kako AMD omogućava danas i inspirira sutra, posjetite AMD websajt, naš Blog, kao i Facebook, odnosno Twitter stranice.