Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Tehnologija Intel® vPro™ omogućuje veću sigurnost, manje troškove i bolju energetsku učinkovitost

Rujan 12, 2006

Tehnologija Intel® vPro™ omogućuje veću sigurnost, manje troškove i bolju energetsku učinkovitost

Tvrtka Intel predstavila je tehnologiju Intel vPro, sklop strojne i programske opreme koji označava veliku promjenu u pogledu onoga što tvrtke mogu očekivati od računala. Nova tehnologija zaposlenicima u IT sektoru omogućuje jedinstvenu razinu računalnih mogućnosti te bolji pregled nad sigunošću i troškovima. Prva ispitivanja na odabranim tvrtkama s liste Fortune 500 pokazala su i do 40-postotnu prosječnu uštedu troškova.

SANTA CLARA, Kalifornija, 25. travnja 2006. - Način na koji korisnici doživljavaju i upotrebljavaju poslovna računala uskoro će se promijeniti zahvaljujući novoj Intelovoj tehnologiji Intel(r) vPro(tm), koja omogućuje revolucionarni pomak na područjima sigurnosti, upravljivosti i energetske učinkovitosti računala.

Današnji poslovni korisnici izloženi su sve većim ekonomskim i sigurnosnim prijetnjama, kao što su krađe osobnih podataka, virusi i špijunski programi, a voditelji IT odjela moraju iznaći rješenja za poboljšanje postupaka i načina pružanja usluga klijentima. Izvanredne inovacije i rješenja koje donosi tehnologija Intel vPro omogućit će tvrtkama i IT odjelima veću konkurentsku prednost te maksimalno iskorištenje postojećih resursa, uz manje troškove.

Intel je danas najavio da će suradnja s vodećim ponuđačima programske opreme i tvrtkama koje nude IT usluge te podrška proizvođača osobnih računala iz cijeloga svijeta omogućiti da do kraja godine korisnicima budu na raspolaganju sve pogodnosti koje donosi tehnologija Intel vPro. To je najnovija tehnologija u Intelovoj paleti i prva usmjerena na poslovne i IT korisnike.

"Poput tehnologija Intel Centrino i Intel Viiv, tehnologija Intel vPro povezat će vrhunske inovacije na procesorima, čipsetima, umrežavanju i programskoj opremi", izjavio je William A. Swope, Intelov potpredsjednik i direktor odjela Digital Enterprise Brand Management. "Tehnologija Intel vPro bitno poboljšava rad osobnih računala te će na jednostavan način omogućiti tvrtkama sigurnost i upravljivost kakvu dosad nisu imale, a računala na kojima bude ponuđena bit će među najjačima i energetski najučinkovitijima osobnim računalima na tržištu."

Osnovu prvog PC-ja zasnovanog na Intelovoj tehnologiji vPro činit će dvojezgreni procesor s mikroarhitekturom Intel Core. Ta nova generacija 64-bitne mikroarhitekture omogućuje velika poboljšanja osnovnih značajki računala, kao što su brzina, potrošnja energije, odziv i produktivnost.

Tehnologija Intel vPro sadrži i drugu generaciju Intelove tehnologije za aktivno upravljanje (Intel(r) AMT - Active Management Technology) te virtualizacijske tehnologije (Intel VT). Intel VT bit će integrirana u dvojezgreni procesor, a nova generacija AMT-a bit će integrirana u novi čipset za platforme. Te inovacije na strojnoj opremi i nova programska rješenja osnova su vrhunske upravljivosti i poboljšane sigurnosti tehnologije Intel vPro.

Intel AMT omogućuje tvrtkama da smanje troškove za računalnu podršku te olakšava upravljanje, dijagnosticiranje kvarova i ispravljanje pogrešaka u radu računala čak i ako su isključena, ako je tvrdi disk oštećen ili ako se dogodi pad sustava.

Druga generacija Intelove tehnologije AMT omogućuje izoliranje zaraženog računala prije no što ono ugrozi mrežu te javlja IT odjelu kad je prijetnja uklonjena.

Poboljšanjem sigurnosti PC-ja Intel VT omogućuje rad neovisnih podsustava u jednom računalu, stoga voditelji IT odjela mogu stvoriti namjenska okruženja na koja drugi dijelovi sustava ne utječu ili particije na kojima se određene aktivnosti odvijaju neovisno, nevidljivo i izolirano od ostalih korisnika računala.

Da tvrtke iz računalne industrije podržavaju tehnologiju Intel vPro zorno je pokazao Symantec*, jedna od vodećih tvrtki za sigurnost IT-ja, koja je danas objavila da namjerava surađivati s Intelom na razvoju sigurnosnih rješenja stvaranjem izoliranog okruženja izvan glavnog operativnog sustava računala, što bi omogućilo upravljanje sigurnosnim prijetnjama. Takvo "nedodirljivo" virtualno okruženje omogućilo bi bolji nadzor i zaštitu cijele podatkovne infrastrukture.

Podršku za tehnologiju Intel vPro potvrdili su i globalni ponuđači programske opreme, kao što su Adobe, Altiris, Avocent, Check Point, Cisco, Computer Associates, Hitachi JP1, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Lockdown Networks, Microsoft, Novell, Panorama SW, SAP, Skype, StarSoftComm, SyAM Software, Symantec i Zenith, koji će iduće godine ponuditi nove aplikacije i rješenja prilagođene toj tehnologiji.

Vodeće tvrtke za pružanje IT usluga također imaju koristi od poboljšanih mogućnosti upravljanja koje omogućuje tehnologija Intel vPro. Globalne tvrtke za pružanje usluga na području tehnologija, kao što su Atos Origin, EDS i Siemens AG, ostvarile su uštede zahvaljujući Intelovoj tehnologiji aktivnog upravljanja (AMT) te objavile izvješća o uštedi vremena i smanjenju troškova zahvaljujući platformama zasnovanima na Intelovoj tehnologiji AMT.

Osobna računala zasnovana na tehnologiji Intel vPro sadržavat će i Intelovu najnoviju integriranu grafiku koja će omogućiti kvalitetan rad najčešće korištenih poslovnih aplikacija te koja će moći prikazati cijelu paletu mogućnosti grafičkog sučelja novog operativnog sustava Windows Vista*.

Tehnologija Intel vPro bit će dio Intelovog programa Intel(r) Stable Image Platform, koji nudi predvidive izmjene i jamstva da će Intelova programska osnova i upravljački programi biti dostupni i nepromijenjeni idućih pet kvartala od trenutka izlaska proizvoda na tržište. Taj program, koji traje već četvrtu godinu, korisnicima omogućuje da zbog izmjena programske ili strojne opreme ne moraju mijenjati i ponovno provjeravati već konfigurirani sustav.

Tehnologija Intel vPro uvodi nas u novo doba poslovnog računalstva koje će započeti u drugoj polovici godine, a sva računala poznatih proizvođača i distributera diljem svijeta zasnovana na tehnologiji Intel vPro bit će označena novim logotipom.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.