Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Travanj 14, 2022
Tech Minute: Intel Arc grafička kartica uključuje novu mikroarhitekturu, ...
Ožujak 22, 2022
AMD (NASDAQ: AMD) objavio globalnu dostupnost prvog CPU-a na svijetu za ...
Ožujak 21, 2022
Luksuzni svjetski audio brand BANG & OLUFSEN potpisao je višegodišnju suradnju ...
Ožujak 04, 2022
Najnoviji Intel SoC dizajniran je kao potpuno novi tip procesora namijenjen ...
Ožujak 04, 2022
Intel predstavio procesore za stolna računala iz NUC obitelji proizvoda
Siječanj 24, 2022
Ostvarite dodatne pogodnosti i bodove kroz Intelovu promociju. Kao dodatak ...
Intel najavljuje sljedeću generaciju memorije i proizvoda za pohranu

Prosinac 24, 2020

Intel, SSD, CPU, OPTANE

Intel najavljuje sljedeću generaciju memorije i proizvoda za pohranu

Intel je najavio šest novih proizvoda za memoriju i pohranu kako bi kupcima pomogao u suočavanju s izazovima digitalne transformacije. Ključ za unapređenje inovacija u memoriji i pohrani podataka nalazi se u dva nova dodatka Intel® Optane ™ SSD serije: Intel® Optane ™ SSD P5800X, najbrži SSD podatkovni centar i Intel® Optane ™ memorija H20, koja sadrži performanse i produktivnost za gaming i stvaranje sadržaja.

 

Na Intelovom događaju "Memorija i pohrana 2020.", tvrtka je istaknula šest novih proizvoda memorije i pohrane kako bi pomogla kupcima u izazovima digitalne transformacije. Ključ za unapređenje inovacija u memoriji i pohrani podataka nalazi se u dva nova dodatka: Intel® Optane ™ SSD P5800X i Intel® Optane ™ memorija H20. Optane pomaže zadovoljiti potrebe modernog računanja približavajući memoriju CPU-u. Tvrtka je također otkrila da namjerava isporučiti svoju treću generaciju postojane memorije Intel® Optane ™ (kodnog naziva “Crow Pass”) za klijente u oblaku i za poduzeća.

Intel je također najavio tri nova NAND SSD-a s 144-slojnom staničnom memorijom: Intel SSD 670p, sljedeće genracije s 144-slojnim četverorazinskim ćelijskim stanicama (QLC) 3D NAND SSD za glavno računanje; Intel SSD D7-P5510, prvi na svijetu 144-slojni trostruki NAND dizajn s 144 sloja; i Intel SSD D5-P5316, SSD veće gustoće i izdržljivosti, izgrađen na temelju prvog 144-slojnog QLC NAND-a u industriji.

Zašto je bitna Intel Optane tehnologija

Današnjim najavama tehnologije Intel Optane, Intel nastavlja uspostavljati novu razinu u piramidi memorije i pohrane podataka, koja kombinira atribute DRAM-a i NAND-a. Intel Optane SSD uređaji ublažavaju uska grla u isporuci podataka i ubrzavaju aplikacije brzim predmemoriranjem i brzom pohranom kako bi povećali opseg po poslužitelju i smanjili transakcijske troškove za radna opterećenja osjetljiva na kašnjenje.

Intel Optane trajna memorija je Intelova vizija rješenja za memoriju i pohranu koja nudi postojanost, kapacitet, pristupačnost, malu latenciju i brzinu sličnu memoriji. Uz trajnu memoriju Intel Optane, Intel je ponovno osmislio arhitekturu hijerarhiju memorije i pohrane omogućavajući joj upotrebu kao zasebnu razinu kapaciteta i performansi za memoriju i pohranu. Ovim pristupom moguće je stvoriti dvorazinsku memorijsku arhitekturu gdje je DRAM razina izvedbe, a trajna memorija razina kapaciteta. U slučaju pohrane, trajna memorija Intel Optane koristi se kao razina performansi na razini kapaciteta NAND.

Trajna memorija Intel Optane priključena je na CPU preko dvostruke brzine sabirnice podataka, omogućujući izravno učitavanje i spremanje pristupa brzinom DRAM-a; nehlapljiv, kombinira najbolje elemente memorije i pohrane.

Intel će dodatno ojačati i proširiti svoj jedinstveni portfelj memorije i pohrane pomoću svoje treće generacije trajne memorije Intel Optane, kodnog naziva “Crow Pass” i budućih Intel® Xeon® Scalable procesora (kodnog naziva “Sapphire Rapids”).

Najavljena tri nova NAND SSD-a predstavljaju nove prekretnice u uspostavljanju TLC-a i QLC-a kao glavne tehnologije za pogone velikog kapaciteta. Intel® 3D NAND SSD 670p je Intelova sljedeća generacija 144-slojnog četverorazinskog ćelijskog (QLC) 3D NAND SSD-a za glavno računanje. Intel SSD D7-P5510 prvi je na tržištu 144-slojni TLC NAND dizajn na svijetu, a Intel SSD D5-P5316 izgrađen je na temelju prvog 144-slojnog QLC NAND-a u industriji. Intel je razvijao ove tehnologije tijekom posljednjeg desetljeća.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.