Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Kolovoz 03, 2022
AENO je novi brand na hrvatskom tržištu koji je inovativnim specifikacijama ...
Srpanj 21, 2022
Nova Q3 Distributor Points promocija bodova je u tijeku!
Lipanj 29, 2022
ASBIS će nuditi mrežna rješenja tvrtke Edgecoresvojim partnerima u cijeloj EMEA ...
Lipanj 17, 2022
BlackBerry je prepoznat u dvije kategorije za svoju sigurnost, prikladnost i ...
Lipanj 07, 2022
Prestigio je uz već dobro poznate otvarače, proširo svoju liniju na zatvarače, ...
Svibanj 31, 2022
European Hardware Association (EHA) udruga objavila je uređaje i komponente ...
Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Intel Xeon Scalable platforma osmišljena za najosjetljivija radna opterećenja

Studeni 04, 2020

Intel, Server, XEON

Intel Xeon Scalable platforma osmišljena za najosjetljivija radna opterećenja

Intel uvodi nove sigurnosne tehnologije kako bi osigurao rad osjetljivog radnog opterećenja i omogućio nove mogućnosti za oslobađanje snage podataka u svojoj nadolazećoj trećoj generaciji Intel® Xeon® Scalable platforme, kodnog naziva „Ice Lake“.

Intel je predstavio paket novih sigurnosnih značajki za nadolazeću treću generaciju platforme Intel® Xeon® Scalable, kodnog naziva „Ice Lake”. Intel udvostručuje svoj Security First Pledge, donoseći svoj pionirski i dokazani Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) na cijeli spektar platformi Ice Lake, zajedno s novim značajkama koje uključuju Intel® Total Memory Encryption (Intel® TME) , Intel® Platform Firmware Resilience (Intel® PFR) i nove kriptografske akceleratore za jačanje platforme i poboljšanje ukupne povjerljivosti i cjelovitosti podataka.

Podaci su kritična imovina, kako u smislu poslovne vrijednosti koju mogu pružiti, tako i osobnih podataka koji moraju biti zaštićeni, pa je cyber sigurnost najvažnija briga. Sigurnosne značajke u Ice Lake-u omogućuju Intelovim kupcima da razviju rješenja koja pomažu poboljšati njihovu sigurnosnu održivost i smanjiti rizike povezane s privatnošću i poštivanjem propisa, poput reguliranih podataka u financijskim uslugama i zdravstvu.

„Zaštita podataka ključna je za izdvajanje vrijednosti iz njih, a s mogućnostima nadolazeće 3. generacije Xeon Scalable platforme pomoći ćemo našim kupcima u rješavanju njihovih najtežih izazova s ​​podacima, istovremeno poboljšavajući povjerljivost i integritet podataka. To produžava našu dugu povijest partnerstva kroz ekosustav kako bi se potaknule sigurnosne inovacije ”, rekla je Lisa Spelman, potpredsjednica korporacije Intel u Data Platform Group i generalna direktorica Xeon and Memory Group.

Zaštita podataka i povjerljivost

Tehnologije poput šifriranja diska i mrežnog prometa štite podatke u pohrani i tijekom prijenosa, ali podaci mogu biti osjetljivi na presretanje i neovlašteno miješanje dok se koriste u memoriji. "Povjerljivo računanje" kategorija je korištenja koja se brzo razvija i koja štiti podatke dok se koriste u pouzdanom izvršnom okruženju (TEE). Intel SGX je najistraženiji, najnoviji i najtestiraniji TEE za povjerljivo računanje podatkovnih centara, s najmanjom površinom napada unutar sustava. Omogućuje izolaciju aplikacija u područjima privatne memorije, zvanim enklave, kako bi zaštitio do 1 terabajt koda i podataka dok su u upotrebi.

"Microsoft Azure bio je prvi veliki javni cloud koji je ponudio povjerljivo računanje, a kupci iz različitih grana, uključujući financije, zdravstvo i vladu, danas koriste povjerljivo računanje na Azure-u", rekao je Mark Russinovich, glavni tehnološki direktor tvrtke Microsoft Azure. “Azure ima povjerljive mogućnosti računanja za virtualne strojeve, spremnike, strojno učenje i još mnogo toga. Vjerujemo da će sljedeća generacija Intel Xeon procesora s Intel SGX-om, koji sadrži potpuno šifriranje memorije i kriptografsko ubrzanje, pomoći našim kupcima da otključaju još povjerljivije računalne scenarije."

Intel također uvodi nove sigurnosne mogućnosti za poboljšanje zaštite podataka i jačanje platforme, uključujući:

  • Šifriranje pune memorije: Da bi bolje zaštitilo cijelu memoriju platforme, Ice Lake uvodi novu značajku nazvanu Intel Total Memory Encryption (Intel TME). Intel TME pomaže u osiguravanju da je sva memorija kojoj se pristupa s Intel® CPU-a šifrirana, uključujući vjerodajnice kupaca, ključeve za šifriranje i ostale IP ili osobne podatke. Intel je razvio ovu značajku kako bi pružio veću zaštitu sistemskoj memoriji od hardverskih napada, poput uklanjanja i čitanja dvostrukog linijskog memorijskog modula (DIMM) nakon prskanja tekućim dušikom ili instaliranja namjenskog hardvera za napad. Korištenjem standarda AES XTS za šifriranje pohrane Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) generira se ključ za šifriranje pomoću generatora slučajnih brojeva u procesoru bez izlaganja softveru. To omogućuje nepromijenjeni rad postojećeg softvera uz bolju zaštitu memorije.
  • Kriptografsko ubrzanje: Jedan od Intelovih ciljeva dizajna je ukloniti ili smanjiti učinak povećane sigurnosti na performanse, tako da kupci ne moraju birati između bolje zaštite i prihvatljivih performansi. Ice Lake uvodi nekoliko novih uputa koje se koriste u cijeloj industriji, zajedno s algoritamskim i softverskim inovacijama, kako bi pružio revolucionarne kriptografske performanse. Dvije su temeljne inovacije. Prva je tehnika spajanja operacija dva algoritma koji se obično izvode u kombinaciji, ali uzastopno, omogućavajući im istovremeno izvršavanje. Druga je metoda za paralelnu obradu više neovisnih međuspremnika podataka.
  • Sve veća otpornost: Sofisticirani protivnici mogu pokušati ugroziti ili onemogućiti firmware platforme da presretnu podatke ili uklone poslužitelj. Ice Lake uvodi Intel® Platform Firmware Resilience (Intel PFR) na platformu Intel Xeon Scalable radi zaštite od napada firmware-a platforme, osmišljen kako bi ih otkrio i ispravio prije nego što mogu ugroziti ili onemogućiti stroj. Intel PFR koristi Intel FPGA kao korijen platforme za provjeru valjanosti komponenti firmware-a ključne za pokretanje prije izvršenja bilo kojeg koda firmvera. Zaštićene komponente firmware-a mogu uključivati ​​BIOS Flash, BMC Flash, SPI deskriptor, Intel® Management Engine i firmware za napajanje.

Pouzdane platforme za očuvanje privatnosti u nadolazećim procesorima Xeon Scalable 3. generacije pomoći će pokrenuti još veće inovativne usluge, modele korištenja i rješenja za organizacije koje žele aktivirati punu vrijednost svojih podataka.

 

Kako biste saznali više o načinu na koji Intel SGX može zaštititi Vaše osjetljive radne stanice i podatke,posjetite: www.intel.com/sgxwww.confidentialcomputing.io.

 

Za više informacija, kontaktirajte Vašeg ASBIS predstavnika.

 

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.