Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 03, 2021
Prestigio je proširio svoj portfelj proizvoda s drugom generacijom pametne ...
Veljača 26, 2021
Prestigio je proširio asortiman modernih stanica za punjenje mobilnih uređaja i ...
Veljača 25, 2021
Dell Vas poziva da se registriate i sudjelujete u "Power Cup" nagradnom ...
Veljača 23, 2021
Prestigio je predstavio ReVolt A8, novi kompaktni bežičnu stanicu za punjenje ...
Veljača 22, 2021
Precision 3560 Mobile Wokrstation - - Snaga je u detaljima! Provjerite ponudu u ...
Veljača 22, 2021
PowerEdge Serveri - radna snaga koja Vam omogućuje da se fokusirate na ...
Siječanj 19, 2021
Hibridni ured je ekstremno bolji uz jednostavna i fleksibilna rješenja za ...
Siječanj 11, 2021
Pridružite se na službenom otvorenju Intel® Partner Alliance programa, i ...
Prosinac 28, 2020
Intel već godinama transformira edge računalstvo - pružajući vrijednost za ...
Prosinac 24, 2020
Intel je najavio šest novih proizvoda za memoriju i pohranu kako bi kupcima ...
Intel Xeon Scalable platforma osmišljena za najosjetljivija radna opterećenja

Studeni 04, 2020

Intel, Server, XEON

Intel Xeon Scalable platforma osmišljena za najosjetljivija radna opterećenja

Intel uvodi nove sigurnosne tehnologije kako bi osigurao rad osjetljivog radnog opterećenja i omogućio nove mogućnosti za oslobađanje snage podataka u svojoj nadolazećoj trećoj generaciji Intel® Xeon® Scalable platforme, kodnog naziva „Ice Lake“.

Intel je predstavio paket novih sigurnosnih značajki za nadolazeću treću generaciju platforme Intel® Xeon® Scalable, kodnog naziva „Ice Lake”. Intel udvostručuje svoj Security First Pledge, donoseći svoj pionirski i dokazani Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) na cijeli spektar platformi Ice Lake, zajedno s novim značajkama koje uključuju Intel® Total Memory Encryption (Intel® TME) , Intel® Platform Firmware Resilience (Intel® PFR) i nove kriptografske akceleratore za jačanje platforme i poboljšanje ukupne povjerljivosti i cjelovitosti podataka.

Podaci su kritična imovina, kako u smislu poslovne vrijednosti koju mogu pružiti, tako i osobnih podataka koji moraju biti zaštićeni, pa je cyber sigurnost najvažnija briga. Sigurnosne značajke u Ice Lake-u omogućuju Intelovim kupcima da razviju rješenja koja pomažu poboljšati njihovu sigurnosnu održivost i smanjiti rizike povezane s privatnošću i poštivanjem propisa, poput reguliranih podataka u financijskim uslugama i zdravstvu.

„Zaštita podataka ključna je za izdvajanje vrijednosti iz njih, a s mogućnostima nadolazeće 3. generacije Xeon Scalable platforme pomoći ćemo našim kupcima u rješavanju njihovih najtežih izazova s ​​podacima, istovremeno poboljšavajući povjerljivost i integritet podataka. To produžava našu dugu povijest partnerstva kroz ekosustav kako bi se potaknule sigurnosne inovacije ”, rekla je Lisa Spelman, potpredsjednica korporacije Intel u Data Platform Group i generalna direktorica Xeon and Memory Group.

Zaštita podataka i povjerljivost

Tehnologije poput šifriranja diska i mrežnog prometa štite podatke u pohrani i tijekom prijenosa, ali podaci mogu biti osjetljivi na presretanje i neovlašteno miješanje dok se koriste u memoriji. "Povjerljivo računanje" kategorija je korištenja koja se brzo razvija i koja štiti podatke dok se koriste u pouzdanom izvršnom okruženju (TEE). Intel SGX je najistraženiji, najnoviji i najtestiraniji TEE za povjerljivo računanje podatkovnih centara, s najmanjom površinom napada unutar sustava. Omogućuje izolaciju aplikacija u područjima privatne memorije, zvanim enklave, kako bi zaštitio do 1 terabajt koda i podataka dok su u upotrebi.

"Microsoft Azure bio je prvi veliki javni cloud koji je ponudio povjerljivo računanje, a kupci iz različitih grana, uključujući financije, zdravstvo i vladu, danas koriste povjerljivo računanje na Azure-u", rekao je Mark Russinovich, glavni tehnološki direktor tvrtke Microsoft Azure. “Azure ima povjerljive mogućnosti računanja za virtualne strojeve, spremnike, strojno učenje i još mnogo toga. Vjerujemo da će sljedeća generacija Intel Xeon procesora s Intel SGX-om, koji sadrži potpuno šifriranje memorije i kriptografsko ubrzanje, pomoći našim kupcima da otključaju još povjerljivije računalne scenarije."

Intel također uvodi nove sigurnosne mogućnosti za poboljšanje zaštite podataka i jačanje platforme, uključujući:

  • Šifriranje pune memorije: Da bi bolje zaštitilo cijelu memoriju platforme, Ice Lake uvodi novu značajku nazvanu Intel Total Memory Encryption (Intel TME). Intel TME pomaže u osiguravanju da je sva memorija kojoj se pristupa s Intel® CPU-a šifrirana, uključujući vjerodajnice kupaca, ključeve za šifriranje i ostale IP ili osobne podatke. Intel je razvio ovu značajku kako bi pružio veću zaštitu sistemskoj memoriji od hardverskih napada, poput uklanjanja i čitanja dvostrukog linijskog memorijskog modula (DIMM) nakon prskanja tekućim dušikom ili instaliranja namjenskog hardvera za napad. Korištenjem standarda AES XTS za šifriranje pohrane Nacionalnog instituta za standarde i tehnologiju (NIST) generira se ključ za šifriranje pomoću generatora slučajnih brojeva u procesoru bez izlaganja softveru. To omogućuje nepromijenjeni rad postojećeg softvera uz bolju zaštitu memorije.
  • Kriptografsko ubrzanje: Jedan od Intelovih ciljeva dizajna je ukloniti ili smanjiti učinak povećane sigurnosti na performanse, tako da kupci ne moraju birati između bolje zaštite i prihvatljivih performansi. Ice Lake uvodi nekoliko novih uputa koje se koriste u cijeloj industriji, zajedno s algoritamskim i softverskim inovacijama, kako bi pružio revolucionarne kriptografske performanse. Dvije su temeljne inovacije. Prva je tehnika spajanja operacija dva algoritma koji se obično izvode u kombinaciji, ali uzastopno, omogućavajući im istovremeno izvršavanje. Druga je metoda za paralelnu obradu više neovisnih međuspremnika podataka.
  • Sve veća otpornost: Sofisticirani protivnici mogu pokušati ugroziti ili onemogućiti firmware platforme da presretnu podatke ili uklone poslužitelj. Ice Lake uvodi Intel® Platform Firmware Resilience (Intel PFR) na platformu Intel Xeon Scalable radi zaštite od napada firmware-a platforme, osmišljen kako bi ih otkrio i ispravio prije nego što mogu ugroziti ili onemogućiti stroj. Intel PFR koristi Intel FPGA kao korijen platforme za provjeru valjanosti komponenti firmware-a ključne za pokretanje prije izvršenja bilo kojeg koda firmvera. Zaštićene komponente firmware-a mogu uključivati ​​BIOS Flash, BMC Flash, SPI deskriptor, Intel® Management Engine i firmware za napajanje.

Pouzdane platforme za očuvanje privatnosti u nadolazećim procesorima Xeon Scalable 3. generacije pomoći će pokrenuti još veće inovativne usluge, modele korištenja i rješenja za organizacije koje žele aktivirati punu vrijednost svojih podataka.

 

Kako biste saznali više o načinu na koji Intel SGX može zaštititi Vaše osjetljive radne stanice i podatke,posjetite: www.intel.com/sgxwww.confidentialcomputing.io.

 

Za više informacija, kontaktirajte Vašeg ASBIS predstavnika.

 

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.