Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 13, 2023
ASBIS grupa neprestano radi na povećanju ponude proizvoda svojim partnerima, te ...
Ožujak 03, 2023
Edgecore Networks, lider u otvorenim mrežnim rješenjima, najavio je svoju ...
Ožujak 01, 2023
Predstavljamo nove modele uz AMD 3D V-Cache™ Tehnologiju za ultimativne gaming ...
Veljača 07, 2023
Pojačan na 6.0 GHz frekvencije, i9-13900KS predstavlja novi temelj u PC ...
Veljača 02, 2023
ASBISC Enterprises PLC, vodeći Value-Added Distributer, razvijatelj rješenja i ...
Veljača 01, 2023
ASBISC Enterprises PLC, vodeći VAD distributer s dodanom vrijednošću, dobavljač ...
Siječanj 31, 2023
Nedavni izvještaj IDC MarketScape, najbolji u ICT industriji alata za procjenu ...
Siječanj 13, 2023
Intel naglašava široko industrijsku adaptiranost kroz sve glavne CSP, OEM, ODM ...
Siječanj 05, 2023
ASBIS Enterprises PLC, vodeći Value Add Distributer, developer i pružatelj ICT, ...
Prosinac 22, 2022
Tvrtka ASBIS želi Vam ugodne božićne blagdane te sretnu i uspješnu 2023. godinu!
OCZ Vertex 3 Max Iops 240GB SSD - brzina mu je vrlina, a ima ih još

Travanj 17, 2012

OCZ, SSD

OCZ Vertex 3 Max Iops 240GB SSD - brzina mu je vrlina, a ima ih još

Racunalo.com portal objavio je detaljnu recenziju o OCZ Vertex 3 Max Iops 240GB SSD. Čime je autor teksta ostao impresioniran pročitajte u daljnjem članku

Racunalo.com portal objavio je detaljnu recenziju o OCZ Vertex 3 Max Iops 240GB SSD. Čime je autor teksta ostao impresioniran pročitajte u daljnjem tekstu. Prenosimo vam dio objavljenog članka:

"U redakciju nam je stigao još jedan SSD disk na "korisničko isprobavanje". Ovoga puta radi se o disku drugog proizvođača OCZ-a koji čiji nam je SSD disk oznake Vertex 3 240GB SATA 3 zapeo za oko, isprobali smo ga i evo naših dojmova.

OCZ Vertex 3 Max Iops 240GB SSD

Nakon cjelodnevnog "igranja" s diskom jasno nam je bilo da se radi o vrhunskom i brzom SSD disku koji je sam vrh OCZ-ove ponude, što su i pokazali benchmark testovi. Ipak, idemo se za početak ukratko upoznati s ovim modelom.

Da se odmah razumijemo, OCZ Vertex 3 240GB SATA 3 SSD je Solid State Disc koji se već neko vrijeme nalazi na svjetskom tržištu, otprilike godinu dana. Nasljednik je isto tako odličnog Vertex 2 modela, nakon kojeg su se pojavili brojni drugi diskovi s istim SandForce kontrolerom. Isto tako, moramo spomenuti i kako se ovaj disk već neko vrijeme nalazi u ponudi Asbisa, pa se nadamo kako ćemo vas i ovom mini recenzijom zaintrigirati za kupovinu.

Isto tako, moramo reći kako se radi o SSD disku za "odlikaše, odnosno one kojima je cilj bez kompromisa imati jedan od najbržih diskova koje tržište može ponuditi, ako ne i najbrži. Ovaj 2 i pol inčni disk vrlo tankog dizajna radi na novoj i brzoj SATA III sabirnici odnosno sučelju (SATA 3, Serial Advanced Technology Attachment) po kojoj može propustiti do 6Gbps podataka. Radni vijek ovog SSD diska je 2 milijuna sati, a dobit ćete i garanciju na 3 godine. Spomenimo i kako je ugrađen SandForce 2281 Client SSD procesor koji upravlja diskom.

Još od nekih zanimljivosti koje smo pronašli je da ima i adapter koji će ga iz 2,5 inčnog pretvoriti u standardni 3,5 inčni disk, što znači da ga bez problema možete ugraditi i u stolno računalo. Naravno, prijenosna računala ne trebaju adapter jer standardno koriste 2,5 inčne diskove. No, kako je danas čest slučaj da imamo i "diskove za van" možete ga "adaptirati" i koristiti i kao vanjski disk, brz i pouzdan.

Malih je dimenzija, 99,8mm x 69,63mm x 9,3mm, težak je samo 77 grama, a što se potrošnje struje tiče troši oko 3W dok je aktivan, a 1,65W na čekanju. Kompatibilan je s praktički svim operativnim sustavima - Windows 7, Vista, XP 32-bitni/64-bitni i Mac OSX.

Pitate se koliko je brz. Priču ćemo započeti s tvornički deklariranim maksimalnim brzinama - 550 MB/s za čitanje, 525 MB/s za zapisivanje podataka, vrijeme traženja je 0,1ms (jako dobro!), tako da se preporučuje za ugodan rad s Intelovom 2. generacijom Core procesora iz "Sandy Bridge" obitelji. Naravno, ne možemo ga testirati na 3. generaciji "Ivy Brigde" pošto prva računala dolaze krajem travnja 2012. na hrvatsko tržište, no vjerujemo da bi rezultati bili i bolji. No, zadržimo se mi na ovom što trenutno imamo...."

Kompletnu recenziju pročitajte na racunalo.com stranicama.

Naručite OCZ dskove u ASBIS eShopu.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.