Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 23, 2020
Obavijest o promjenama rada skladišta i servisa od 24.03.2020.
Ožujak 23, 2020
Najbolji načini rada za tvrtke u izazovnim i kompliciranim situacijama
Ožujak 20, 2020
Intel je u ožujku 2020. godine objavio da je uspješno integrirao svoj ...
Ožujak 18, 2020
Referentna arhitektura osigurava 100% dostupnost za aplikacije i podatke u ...
Ožujak 16, 2020
Dva nova člana druge generacije obitelji AMD EPYC procesora
Ožujak 12, 2020
Obavijest o promjeni radnog vremena skladišta
Ožujak 10, 2020
Najagilnijii i najfleksibilniji 100/200/400GbE 12,8 Tbps switch omogućuje novu ...
Ožujak 09, 2020
Kombinira najbolje mrežne klase za cyber sigurnost i velike analize podataka.
AMD EPYC pokreće najmoćnije meteorološko superračunalo u Europi

Ožujak 10, 2020

AMD, AMD EPYC, Athos

AMD EPYC pokreće najmoćnije meteorološko superračunalo u Europi

Europski centar za kreiranje kratkoročnih meteoroloških predviđanja (ECMWF) odabrao je superračunalo Athos s AMD EPYC pogonom za novu instalaciju koja će tijekom rada sljedeće godine moći predvidjeti vremenske uvjete unutar radijusa od 10 kilometara s izvanrednom preciznošću i pouzdanošću.

"Podaci u stvarnom vremenu koje pruža AMD EPYC superračunalo može potencijalno umanjiti opasnost od vremenskih neprilika s kojima se svake godine susrećemo", rekao je Forest Norrod, potpredsjednik AMD-a.

Athos BullSequana HX2000 superračunalo pokreću AMD procesori EPYC 7742, koji sa svoje 64 brze "Zen2" jezgre pružaju neviđene performanse u svijetu superračunala  i energetsku učinkovitost neusporedivu s bilo kojim drugim rješenjem na tržištu.

Dr. Florence Rabier, direktorica ECMWF-a, rekla je kako je predviđanje vremenskih prilika izuzetno zahtjevan proces, dodajući: "Zahvaljujući ovom ulaganju, moći ćemo razviti mnogo precizniju prognozu za manje od jednog sata, što znači bolje i korisnije informacije za naše države članice."

Novo superračunalo bit će instalirano ove godine u centru ECMWF u Bologni s ukupnim ulaganjem od 80 milijuna eura.

Athos korporacija je globalni lider u digitialnoj transformaciji, s godišnjim prihodom od 11 milijardi eura i više od 110 tisuća zaposlenih u 73 države. Athos je broj 1 u Europi kada je u pitanju cloud, kibernetička sigurnost i superračunalo. Činjenica da je ovaj tehnološki div odabrao AMD EPYC procesore za svoje moćno i kritično važno superračunalo, najbolje svjedoči o nenadmašnoj snazi i vrijednosti ovog AMD procesora.

 

 

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.