Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Ožujak 27, 2020
Supermicro portfelj obuhvaća do 8 GPU Rackmount NGC-Ready sustavai spremnih za ...
Ožujak 23, 2020
Obavijest o promjenama rada skladišta i servisa od 24.03.2020.
Ožujak 23, 2020
Najbolji načini rada za tvrtke u izazovnim i kompliciranim situacijama
Ožujak 20, 2020
Intel je u ožujku 2020. godine objavio da je uspješno integrirao svoj ...
Ožujak 18, 2020
Referentna arhitektura osigurava 100% dostupnost za aplikacije i podatke u ...
Ožujak 16, 2020
Dva nova člana druge generacije obitelji AMD EPYC procesora
Ožujak 12, 2020
Obavijest o promjeni radnog vremena skladišta
Ožujak 11, 2020
Optimiziran za velika mjerila, brzo vrijeme implementacije i najveće ...
AMD Threadripper 3990X - najmoćniji desktop procesor na svijetu

Veljača 13, 2020

AMD, AMD Threadripper, procesor

AMD Threadripper 3990X - najmoćniji desktop procesor na svijetu

AMD Threadripper 3990X posebno je dizajniran i optimiziran za najzahtjevnije profesionalce u svijetu filma, programiranja, inženjerstva i grafičkog dizajna. Dizajn, arhitektura, audio i video produkcija.

AMD je u svojoj 50-godišnjoj povijesti stvorio niz proizvoda koji predstavljaju prekretnicu u visoko integriranoj industriji čipova i cjelokupnoj IT sferi, koja se razvijala uz pomoć ovih procesora.

Činjenica da već dvadeset godina živimo u eri GHz procesora, podsjeća nas da je upravo AMD početkom ovog stoljeća pokrenuo prvi procesor od 1 GHz. Ništa manje impresivna je činjenica da već sedamnaest godina živimo u eri 64-bitnih desktop procesora, a opet je AMD ovdje s prvim 64-bitnim x86 procesorom. Prije petnaest godina, AMD je lansirao prvi višejezgreni procesor, kombinirajući dvije jezgre x86-64 u jednom čipu, što je pokrenulo eru višejezgrenih procesora.

Danas, petnaest godina kasnije, AMD je lansirao 64-bitni 64-jezgreni procesor! AMD Threadripper 3990X prvi je svjetski procesor koji je u jedan procesor integrirao 64 snažne "Zen2" jezgre. Koristeći revolucionarnu tehnologiju čipa i vodeću TSMC-ovu 7nm proizvodnu tehnologiju, AMD je uspio u nečem što je bilo nezamislivo prije tri godine pružajući krajnjim korisnicima mogućnost da kupuju 64-jezgreni desktop procesor za samo 4 tisuće dolara, što je čak 11% jeftinije u usporedbi s Intelovim 28-jezgrenim "Xeon W 3275" desktop procesorom.

 

 

AMD Threadripper 3990X posebno je dizajniran i optimiziran za najzahtjevnije profesionalce u svijetu filma, programiranja, inženjerstva i grafičkog dizajna. Dizajn, arhitektura, audio i video produkcija.

Ogromna količina predmemorije na samom procesoru, kapaciteta 288MB, pruža izuzetnu učinkovitost u komunikaciji između šezdeset i četiri jezgra, dok se komunikacija s ostatkom platforme odvija preko ekstra brzog PCl Expressa 4.0. Threadripper 3990X koristi platformu TRX40, baš kao i ostali Threadripper procesori treće generacije, što znači da pruža čak 88 PCl express 4.0 linija komunijacije, kao i Quad-Channel memorijski protokol za DDR4 module brzine do 3200 MHz.

Domaćim kupcima novi Threadripper 3990X dostupan je kao i ostatku svijeta, putem mreže službenih partnera i trgovaca, koji su članovi AMD-ovog partnerskog distribucijskog programa.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.