Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Rujan 13, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), predvodnik u industriji visokoperfromansnih ...
Kolovoz 12, 2021
Otključajte brzine koje donosi Gen4. Nadogradite svoje računalo uz P5 Plus ...
Kolovoz 12, 2021
Get performance—and points too—on this powerful promotion. In addition to the ...
Kolovoz 10, 2021
Sveobuhvatna obitelj 60-bay i 90-bay 4U modela pohrane koji podržavaju ...
Kolovoz 06, 2021
S ugrađenom AMD Radeon™ grafikom, Ryzen™ 5000 G-serija stolnih procesora vodi ...
Kolovoz 05, 2021
Mini gaming računalo donosi beskompromisne performasne pakirno u malim ...
Kolovoz 05, 2021
Intel optimizira najnoviju platformu za radne stanice namijenjenu naprednim i ...
Srpanj 28, 2021
Crna i bijela završna obrada prikladno dopunjuje prekrasan, tanak dizajn seta.
Srpanj 20, 2021
Supermicro donosi optimizirano softverski deninirano rješenje za pohranu ...
AMD Threadripper 3990X - najmoćniji desktop procesor na svijetu

Veljača 13, 2020

AMD, AMD Threadripper, procesor

AMD Threadripper 3990X - najmoćniji desktop procesor na svijetu

AMD Threadripper 3990X posebno je dizajniran i optimiziran za najzahtjevnije profesionalce u svijetu filma, programiranja, inženjerstva i grafičkog dizajna. Dizajn, arhitektura, audio i video produkcija.

AMD je u svojoj 50-godišnjoj povijesti stvorio niz proizvoda koji predstavljaju prekretnicu u visoko integriranoj industriji čipova i cjelokupnoj IT sferi, koja se razvijala uz pomoć ovih procesora.

Činjenica da već dvadeset godina živimo u eri GHz procesora, podsjeća nas da je upravo AMD početkom ovog stoljeća pokrenuo prvi procesor od 1 GHz. Ništa manje impresivna je činjenica da već sedamnaest godina živimo u eri 64-bitnih desktop procesora, a opet je AMD ovdje s prvim 64-bitnim x86 procesorom. Prije petnaest godina, AMD je lansirao prvi višejezgreni procesor, kombinirajući dvije jezgre x86-64 u jednom čipu, što je pokrenulo eru višejezgrenih procesora.

Danas, petnaest godina kasnije, AMD je lansirao 64-bitni 64-jezgreni procesor! AMD Threadripper 3990X prvi je svjetski procesor koji je u jedan procesor integrirao 64 snažne "Zen2" jezgre. Koristeći revolucionarnu tehnologiju čipa i vodeću TSMC-ovu 7nm proizvodnu tehnologiju, AMD je uspio u nečem što je bilo nezamislivo prije tri godine pružajući krajnjim korisnicima mogućnost da kupuju 64-jezgreni desktop procesor za samo 4 tisuće dolara, što je čak 11% jeftinije u usporedbi s Intelovim 28-jezgrenim "Xeon W 3275" desktop procesorom.

 

 

AMD Threadripper 3990X posebno je dizajniran i optimiziran za najzahtjevnije profesionalce u svijetu filma, programiranja, inženjerstva i grafičkog dizajna. Dizajn, arhitektura, audio i video produkcija.

Ogromna količina predmemorije na samom procesoru, kapaciteta 288MB, pruža izuzetnu učinkovitost u komunikaciji između šezdeset i četiri jezgra, dok se komunikacija s ostatkom platforme odvija preko ekstra brzog PCl Expressa 4.0. Threadripper 3990X koristi platformu TRX40, baš kao i ostali Threadripper procesori treće generacije, što znači da pruža čak 88 PCl express 4.0 linija komunijacije, kao i Quad-Channel memorijski protokol za DDR4 module brzine do 3200 MHz.

Domaćim kupcima novi Threadripper 3990X dostupan je kao i ostatku svijeta, putem mreže službenih partnera i trgovaca, koji su članovi AMD-ovog partnerskog distribucijskog programa.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.