Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Siječanj 19, 2021
Hibridni ured je ekstremno bolji uz jednostavna i fleksibilna rješenja za ...
Prosinac 28, 2020
Intel već godinama transformira edge računalstvo - pružajući vrijednost za ...
Prosinac 24, 2020
Intel je najavio šest novih proizvoda za memoriju i pohranu kako bi kupcima ...
Prosinac 22, 2020
U prvom tromjesečju 2021., Intel Core S-serije desktop procesori 11. generacije ...
Studeni 25, 2020
Globalni ekosustav poslužitelja nudi sustave s NVIDIA Mellanox 400G, jedinom ...
Studeni 24, 2020
Ovim partnerstvom poboljšana je i osigurana sigurnost, automatizacija i sve ...
Studeni 20, 2020
Dizajniran uz pomoć i za esports profesionalce, Logitech G PRO X Superlight ...
Studeni 18, 2020
Za sve igrače. Svaka igra. Svaki kadar. Izgrađen na revolucionarnoj AMD RDNA ™ ...
Studeni 09, 2020
Jedan od najvećih IT distributera u EMEA regiji slavi 30 godina postojanja na ...
AMD je lansirao Threadripper™ PRO – najmoćniji procesor za radne stanice

Srpanj 15, 2020

AMD, AMD Threadripper PRO

AMD je lansirao Threadripper™ PRO – najmoćniji procesor za radne stanice

AMD je lansirao Threadripper PRO obitelj procesora, koja je svojim specifikacijama i performansama idealno osmišljena za za potrebe profesionalaca, dizajnera, digitalnih umjetnika, arhitekte, proizvodne inženjere…

Prijenosna računala, stolna i HEDT računala - to su tri od četiri tržišna segmenta osobnih računala, u kojima je AMD sa svojim procesorima temeljenim na "Zen2" arhitekturi, uspostavio vodeću poziciju. Preostali, četvrti segment, tržište je profesionalnih radnih stanica, poznatije kao tržište radnih stanica.

Da bi učvrstio svoju dominaciju, AMD je lansirao obitelj procesora Threadripper PRO koja je svojim specifikacijama i performansama idealno osmišljena za potrebe profesionalaca, dizajnera, digitalnih umjetnika, arhitekata, voditelja projekata, proizvodnih inženjera.

Nova, Threadripper PRO obitelj sastoji se od četiri člana sa sljedećim specifikacijama:

 

Iako su prilično slični svojim "rođacima" Threadripper-a, koji nemaju prefiks "PRO" i sufiks "WX", novi procesori razlikuju se od modela namijenjenih tržištu HEDT u nekoliko vrlo važnih stavki, koje čine značajnu razliku na tržištima kojima su namijenjeni. Ovdje je kratak sažetak svih razlika:

Kao što se može vidjeti u tablici, primjetno je da Threadripper PRO podržava dramatično veću količinu RAM-a i dvostruko više PCIe 4.0 linije. Također, Threadripper PRO dolazi s modelima koji imaju 12 i 16 „Zen2“ jezgara, za sve one korisnike koji koriste softverske pakete koji su licencirani brojem jezgara u radnoj stanici. Prisustvo 8-kanalnog memorijskog kontrolora znači puno veći memorijski protok za Threadripper PRO, što je od velike važnosti za pojedinačne, zadatke visokog intenziteta.

Svakako ne treba zanemariti činjenicu da Threadripper PRO, baš kao i „PRO“ modeli Ryzen procesora za poslovne prijenosnike i desktope, posjeduje AMD-ove elitne sigurnosne tehnologije, poput potpune enkripcije RAM-a, jednostavnog daljinskog upravljanja i slično.

Slično kao i „PRO“ modeli za poslovne desktope, Threadripper PRO bit će dostupan samo velikim OEM-ovima i odabranim SI-ima (System Integrators), koji se bave proizvodnjom radnih stanica i imaju mogućnost rigorozne certifikacije i kontrole kvalitete, što maksimizira potencijal procesora Threadripper PRO, kako u pogledu performansi, tako i u pogledu sigurnosti i pouzdanosti. Ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da je računalo "Workstation" vrsta računala koje po definiciji mora biti u stanju stabilno i brzo raditi 24/7, jer služi kao alat koji korisniku donosi novac, štedeći mu vrijeme svojom izvedbom i pouzdanošću. Izvrsna ilustracija takve primjene nalazi se u inženjerskim vodama, pri projektiranju strojnih dijelova za proizvodnju na CNC strojevima ili u slučaju velikih proizvodnih studija koje stvaraju skupe i dugotrajne posebne efekte za filmsku industriju.

Prvi i ekskluzivni OEM koji je lansirao svoju radnu stanicu temeljenu na Threadripper PRO je Lenovo, a predmetna radna stanica je ThinkStation P620. Tom je prigodom Rob Herman, generalni direktor Sektora za radove u Lenovu, istaknuo: „Naši kupci trebaju rukovodstvo i inovativna rješenja u radu sa najzahtjevnijim aplikacijama. Koristeći AMD Threadripper PRO procesore na našoj najnovijoj radnoj stanici - ThinkStationu P620, krajnjem smo korisniku u mogućnosti ponuditi rješenje za najsloženije primjenske modele, izradu fotorealističnih kreacija ili analizu geo-seizmičkih podataka, istovremeno pružajući kreativnu sigurnost, nadogradnje i proširenja, omogućujući učinkovito korisničko iskustvo i dugoročnu isplativost."

AMD očekuje da će se u budućnosti mnogi drugi OEM-ovi i SI-ovi pridružiti Lenovu u ponudi vlastitih rješenja na tržištu radnih stanica, temeljenih na Threadripper PRO procesorima. Tvrtka zasigurno ima razloga za takav optimizam i povjerenje u svoje nove procesore iz jednostavnog i prilično mjerljivog razloga, a to je da je AMD Ryzen ™ Threadripper ™ PRO 3995WX čak 27% brži u multithread zadacima u usporedbi s najjačim konkurentnim Dual-CPU rješenjem za radne stanice s vodećim učinkom u 25 aplikacija iz profesionalnog segmenta, kao i u brojnim drugim mjerilima.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.