Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Studeni 25, 2020
Globalni ekosustav poslužitelja nudi sustave s NVIDIA Mellanox 400G, jedinom ...
Studeni 24, 2020
Ovim partnerstvom poboljšana je i osigurana sigurnost, automatizacija i sve ...
Studeni 20, 2020
Dizajniran uz pomoć i za esports profesionalce, Logitech G PRO X Superlight ...
Studeni 18, 2020
Za sve igrače. Svaka igra. Svaki kadar. Izgrađen na revolucionarnoj AMD RDNA ™ ...
Studeni 09, 2020
Jedan od najvećih IT distributera u EMEA regiji slavi 30 godina postojanja na ...
Studeni 09, 2020
Prigrlite novu budućnost i razvijajte svoje poslovanje uz pomoć Dell EMC ...
Studeni 05, 2020
Budite nezaustavljivi s neviđenom brzinom najboljih svjetskih desktop ...
Studeni 04, 2020
Intel uvodi nove sigurnosne tehnologije kako bi osigurao rad osjetljivog radnog ...
Listopad 27, 2020
Dizajniran za AMD EPYC ™ druge generacije
Listopad 21, 2020
Stolni procesori AMD Ryzen ™ 5000 serije izgrađeni na novoj osnovnoj ...
Intel najavio najbolji gaming procesor na svijetu: Novi Intel Core i9-9900K 9. generacije

Studeni 08, 2018

INTEL, CPU, DESKTOP, 9th Gen

Intel najavio najbolji gaming procesor na svijetu: Novi Intel Core i9-9900K 9. generacije

Intel predstavlja kompletnu liniju proizvoda za desktop računala za igre i kreiranje sadržaja, uključujući nove Intel Core i Intel Core X-series procesore 9. generacije

Pre-order is required

Intel Core

NAJVAŽNIJE VIJESTI

  • Debitiranje 9. generacije Intel® Core™ procesora namijenjenih desktop računalima, uključujući Intel Core i9-9900K procesor, najbolji procesor na svijetu za igranje igrica1, danas će se pojaviti u pretprodaji.
  • Kompletni detalji o novim Intel Core X-seriji procesora dizajniranih za platforme za kreiranje premijum sadržaja bit će dostupni u studenom.
  • Ažuriranja na novom Intel® Xeon® W-3175X procesoru, radnoj stanici s 28 jezgara za izračunavanje intenzivnih opterećenja i aplikacija, koji će Intel krenuti  distribuirati u prosincu.

NEW YORK, 8. listopada 2018. godine – Intel je danas najavio Intel® Core™ i9-9900K 9. generacije, najboljeg procesora na svijetu za igranje igrica1, te su naveli da se novi procesor naći u pretprodaji od danas. Ova najava je dio serije uvođenja novih procesora za desktop računala koji će omogućiti izvanredne performanse i karakteristike platforme kako bi odgovorili na niz potreba potrošača, od gejminga do kreiranja sadržaja. Novi procesori koji su danas predstavljeni uključuju prve Intel Core procesore 9. generacije, nove Intel Core X-series procesore i Intel® Xeon® W-3175X procesor.

"Naš cilj je da isporučimo vodeće performanse u svim računalnim segmentima i linijama proizvoda", rekao je Anand Srivatsa, potpredsjednik i generalni direktor za desktop, sistem i kanale, u okviru Client Computing Group u Intelu. "Današnje najave naglašavaju našu sposobnost da učinimo upravo to, uključujući definitivno najbolji procesor na svijetu za igranje igrica. Bilo da ste gejmer, dizajner ili stručnjak koji koristi najnaprednije aplikacije za rad koje su dostupne, Intel i naši partneri fokusirani su na isporučivanje izbalansiranih platformi s vodećim performansama u stavrnom svijetu i robusnim sposobnostima koje nadmašuju njihove potrebe".

Igre mogu početi

Intel Core i9-9900K 9. generacije je najbolji procesor na svijetu za igranje igrica1. Donosi izuzetan nivo performansi liniji proizvoda desktop računala, označen je prvim Intel Core i9 brendom uz osnovnom („mainstream“) segmentu desktop rješenja. Sva tri Intel Core procesora 9. generacije koji su danas predstavljeni (i5-9600K, i7-9700K i i9-9900K) omogućuju brzo, prožimajuće iskustvo za gejmere, do 8 jezgara i 16 niti, turbo frekvencijom jednog jezgra do 5.0 GHz2, i Intel Smart Cache od 16 MB.Intel Core procesori 9. generacije za desktop računala donose izvanredne performanse, uključujući otključana 3 SKU-a K-serije na svakom nivou brenda i do 40 PCIe 3.0 slotova na platformi za proširenje sistema za igranje igrica, dizajniranje i „overclocking“3. Unapređenja u ovoj generaciji uključuju:

  • Omogučava više od 220 FPS na tri globaln najpoznatije igrice za PC4.
  • S obzirom da Intel Turbo boost Technology 2.0 donosi frekvenciju do 5.0 GHz za jednu jezgru, gejmeri mogu uživati u njihovim omiljenim igricama s do 10 % više FPS-a u najpopularnijim naslovima uspoređeno s prethodnom generacijom, kao i do 37% više FPS-a usporedbi s tri generacije starijim PC6.
  • Snimanje igre i reprodukcija igre dok igrate. S ovom vrstom izvršavanja više zadataka (multitaskinga), gejmeri mogu uživati i do 11 %7 više FPS-a u sporedbi s prethodnom generacijom i do 41 % više FPS-a u sporedbi s 3-godišnjim PC8.
  • Montaža video materijala unapređena u Adobe Premiere* - Do 34 % brža montaža video materijala u sporedbi s prethodnom generacijom i do 97 % brža u sporedbi s 3 godine starijimPC10 .
  • Cijelokupne performanse sistema su do 15 % bolje u sporedbi s prethodnom generacijom i do 40 % bolje u sporedbi s 3 godine starijim PC11.
  • Vršenje overklokinga3 na ovim novim procesorima s intel® Extreme Tuning Utility (Intel® XTU), preciznim alatom za napredniji overclocking, i korištenje dodatnog termalnog prostora s materijalom za solarni termalni interfejs (STIM).

Kako bi realizirali pun potencijal novog Intel Core procesora 9. generacije, Intel predstavlja novi Intel® Z390 čip set. Intel Z390 čip set uključuje integrirani USB 3.1 Gen 2 velike brzine i integrirani Intel® Wireless-AC koji podržava Gigabit Wi-Fi brzinu. Intel Core procesori 9. generacije su isto tako kompatibilni sa svim Intel® 300 Series tipičnim čipova matične ploče i nude potrošačima više opcija. Intel Core procesori 9. generacije i Intel® 300 Series tipični čipova matične ploče od danas nalaze se u pretprodaji kod različitih globalnih prodavača i u maloprodaji.

Vrhunska PC Platforma za dizajnere i stručnjake

Intel najavio (i7-9800X, i9-9820X, i9-9900X, i9-9920X, i9-9940X, i9-9960X i i9-9980XE) novih Intel Core X-series procesora za Intel-ovu najskalabilniju platformu desktop uređaja s različitim brojem jezgara i I/O opcijama, kao i detalje o Intel Xeon W-3175X procesoru. Dizajniran s visokim frekvencijama i opcijama platforme za rad na više i manje procesorskih niti, ovi procesori su dizajnirani rešavati najzahtijevnije zadatke i primjene. Oba proizvoda izgrađena su na Intel® Mesh arhitekturi, koja povećava memoriju i I/O protok, dok smanjuje latentnost – što je kritična potreba za zahtijevan rad dizajnera i stručnjaka.Novi Intel Core X-series procesori nude skalabilne opcije koje se kreću od 8 do 18 jezgara s premijum performansama i tehnologijama platforme koje pomažu dizajnerima svoju maštu pretvore u stvarnost. S do 18 jezgara, 36 niti, Intel Smart Cache od 24,75 MB, i do 68 PCIe slotova na platformi, sistemi bazirani na Intel Core X-series procesoru omogućavaju dizajnerima brzo i istovremeno snimati, kodirati, montirati i konvertirati materijal.

S Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 koja donosi single-core frekevenciju od 4,5 GHz12, najkritičniji radovi se mogu usmjeriti na dva najbrža jezgrena procesora, optimizirajući za rad s manje procesorskih niti kada je to potrebno. To znači da kupci ne moraj birati između procesora za rad s manje procesorskih niti ili s više procesorskih niti.

Intel Core X-series procesori također omogućavaju programerima pisati aplikacije koje koriste Intel® AVX-512 uputstva kako bi ubrzali računalne performanse za paralelna radna opterećenja.

Za izabrane aplikacije koje imaju više procesorskih niti i računalno su intenzivne, kao što je arhitektonski i industrijski dizajn, i kreiranje profesionalnog sadržaja, Intel nudi otključan3 Intel® Xeon® W-3175X procesor. Ovaj novi Intel Xeon procesor s 28 jezgara je napravljen imajući na umu performanse u stvarnom svijetu za ove velike, intenzivne radove s jednojezgarnom turbo frekvencijom do 4,3 GHz13, 56 niti i otključan za one koji žele podignuti performanse na još viši nivo. Ova platforma takođe nudi 38,5 MB Intel Smart Cache memorije, podršku za 6-kanalnu DDR4 memoriju do 512 GB pri 2666 MHz, i ECC i standardnu RAS podršku.

Novi Intel Core X-serija procesori biti će dostupni u studenom, a Intel Xeon W-3175X procesor u prosincu.Kako bi proslavio lansiranje nove 9.generacije Intel Core procesora, Intel biti će domaćim 9th Gen Intel Core i9 Processor Dreamstakes event-u, gdje će pokloniti 9 jedinstvenih VIP putovanja koja se mogu doživjeti jednom u životu na eSports i gejming evente svjetske klase, uključujući Intel Extreme Masters, Overwatch League, ESL One i NBA 2K League. Osim toga, bit će podjeljeni tisuću digitalnih kodova za neke od najpopularnijih igrica. Posjetite corei9.intel.com i vidite koja su zvanična pravila te kako se prijaviti i koje su šanse osvojiti nagradu počevši od 5.studenog 2018. godine.

VIŠE: 9th Gen Intel Core (Press Kit) | 9th Gen Intel Core processors (Product Brief) | Intel Core X-series processors (Product Brief)

SKU Table for 9th Gen Intel® CoreTM Processors

SKU Table for Intel CoreTM X-series processor


1Kako je izmjereno u režimu za mjerenje performansi u igri gde je to moguće, ili najveći srednji broj slika po sekundi (FPS) gde režim za merenje nije dostupan. Upoređeni procesori za igranje igara na PC-ju: 9th Gen Intel® Core™ i9-9900K, Intel® Core™ i9-9980XE Extreme Edition, i Intel® Core™ i9-9900X X-series; 8th Gen Intel® Core™ i7-8700K i i7-8086K; i AMD Ryzen™ 7 2700X, AMD Ryzen™ Threadripper 2990WX, i AMD Ryzen™ Threadripper 2950X. Cijene upoređenih proizvoda mogu da se razlikuju. Konfiguracije: Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1080 TI, Memorija: 4x16GB DDR4 (2666 ili 2933 pri najvećoj brzini odgovarajućeg procesora), Storage: 1TB, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, Samsung 970 Pro SSD. Rezultati: Intel® Core™ i9-9900K je imao bolji rezultat kod većine od 19 naslova igara koje su testirane. Intel® Core™ i9-9900K je imao isti rezultat kao Intel® Core™ i7-8700K i Intel® Core™ i7-8086K u igrici „Middle Earth: Shadow of War,“, a imao je lošiji rezultat od Intel® Core™ i9-9980XE Extreme Edition u igrici „Rise of the Tomb Raider“. Više detalja o obimu rada, metodologiji testiranja i konfiguracijama je dostupno na [http://facts.pt/11u9e2]. . Rezultati performansi su bazirani na testiranju koje je sproveo Principled Technologies od 4. oktobra 2018. godine, i možda ne odražavaju sva javno dostupna bezbjednosna ažuriranja. Vidjeti predstavljanje konfiguracije za više detalja. Nijedan proizvod ne može da bude apsolutno bezbjedan.Intel će reklamirati Intel® Core™ i9-9900K sa frazom (tagline) „Performance Unleashed“ (Oslobođene performanse) u određenim zemljama, uključujući NR Kinu i Vijetnam. Intel će Intel® Core™ i9-9900K reklamirati sa frazom „Intelov najbolji desktop procesor za igre“ u određenim zemljama, uključujući Argentinu, Belorusiju, Beliz, Egipat, El Salvador, Gvatemalu, Honduras, Italiju, Japan, Panamu, Peru, Saudijsku Arabiju i Tursku. Ako ste vi medij ili uticajna osoba iz ovih zemalja, ili na drugi način direktno komunicirate sa stanovnicima u ovim zemljama (npr. na društvenim mrežama na lokalnom jeziku), obratite pažnju samo na frazu koju će Intel koristiti u toj zemlji umesto tvrdnje na ovom slajdu/dokumentu.

2Odnosi se na maksimalnu jednojezgarnu frekvenciju koja se može postići pomoću Intel® Turbo Boost Technology2.0

3Upozorenje: Mijenjanje PC sata ili frekvencije i/ili napona memorije može da (i) smanji stabilnost sistema i period korištenja sistema, memorije i procesora; (ii) izazove kvar procesora i drugih komponenti sistema; (iii) izazove redukcije u performansama sistema; (iv) izazove dodatno zagrijavanje ili drugi vid oštećenja; i (v) utiče na integritet sistemskih podataka. Intel ne preuzima odgovornost za to da li će memorija, uključujući i ako se koristi sa izmijenjenim frekvencijama i/ili naponima sata, biti prikladna za bilo koju određenu namjenu. Provjerite sa proizvođačem memorije podatke o garanciji i dodatne detalje.

49. generacija Intel® Core™ i9-9900K procesora je dostigao 309 FPS u igrici „Rainbow Six: Siege“; do 224 FPS u igri „Fortnite“; do 440 FPS u igri „Counter-Strike: Global Offensive“; i do 221 FPS u igri „PlayerUnknown Battlegrounds“. Rezultati performansi su bazirani na testiranju koje je sproveo Principled Technologies od 4. oktobra 2018. godine i možda ne odražavaju sva javno dostupna bezbjednosna ažuriranja. Vidjeti predstavljanje konfiguracije za više detalja. Ni jedan proizvod ne može da bude apsolutno bezbjedan.

5Prema mjerenjima kod igre „World of Tanks enCore Demo App“, „Hitman 2“ FPS i „Conqueror's Blade“ FPS u poređenju 9. generacije Intel® Core™ i9-9900K Procesora sa 8. generacijom Intel® Core™ i7-8700K procesora

6Prema mjerenjima kod igre „World of Tanks enCore Demo App“, „Hitman 2“ FPS i „Conqueror's Blade“ FPS u poređenju 9. generacije Gen Intel® Core™ i9-9900K Procesora sa 6. generacijom Intel® Core™ i7-6700K procesora

7Prema mjerenjima u testovima Mega-tasking Scenarija u „Total War: WARHAMMER II“ u poređenju sistema zasnovanog na procesoru 9. Gen Intel® Core™ i9-9900K sa procesorom 8. Gen Intel® Core™ i7-8700

8Prema mjerenjima u testovima Mega-tasking Scenarija u „Total War: WARHAMMER II“ u poređenju sistema zasnovanog na procesoru 9. Gen Intel® Core™ i9-9900K sa Procesorom 6. gen Intel® Core™ i7-6700K

9Prema mjerenjima u testu za video montažu sa radnim opterećenjem Adobe Premiere Pro Workload u poređenju Intel® Core™ i9-9900K Procesorom sa Intel® Core™ i7-8700K Procesor

10Prema merenjima u testu za video montažu sa radnim opterećenjem Adobe Premiere Pro Workload u poređenju Intel® Core™ i9-9900K Procesorom sa Intel® Core™ i7-6700K Procesor

11Prema merenjima u SYSmark* 2014 SE Overall pri poređenju 9. Gen Intel® Core™ i9-9900K sa 8. Gen Intel® Core™ i7-8700K i 9. Gen Intel® Core™ i9-9900K sa 6. Gen Intel® Core™ i7-6700K

12Odnosi se na maksimalnu jednojezgarnu frekvenciju koja se može postići sa Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0. Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 pruža jednojezgarnu turbo frekvenciju do 4.5 GHz na i7-9800X, i9-9900X, i9-9920X, i9-9940X, i9-9960X, i i9-9980XE listi. Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 pruža jednojezgarnu turbo frekvenciju do 4.2 GHz kod Intel® Core™ X-series i9-9820X

13Odnosi se na maksimalnu jednojezgarnu frekvenciju koja se može postići sa Intel® Turbo Boost Technology 2.0

Dodatne informacije:

Softver i radna opterećenja koja se koriste u testovima performansi mogu biti optimizovani za performanse samo u Intel mikroprocesorima.

Rezultati testova performansi, kao što su SYSmark i MobileMark, mjere se pomoću specifičnih kompjuterskih sistema, komponenti, softvera, operacija i funkcija. Bilo koji od ovih faktora mogu uticati na rezultate mjerenja. Morate proveriti druge informacije i testove performansi da biste donijeli odluku o kupovini, uključujući informacije o učinku datog proizvoda kada se kombinuje sa drugim proizvodima. Više informacija o performansama i rezultatima testa dostupno je na http://www.intel.com/benchmarks.

Funkcije i prednosti Intel tehnologija zavise od konfiguracije sistema, a kako bi ih koristili, možda će vam trebati odgovarajući hardver, softver ili aktivacija usluga. Nivo performansi može se razlikovati u zavisnosti od konfiguracije sistema. Nijedan kompjuterski sistem ne može da bude apsolutno bezbjedan. Više informacija potražite od vašeg proizvođača sistema ili prodavca ili posetite intel.com.

Testovi dokumentuju performanse komponenti na određenom testu, u određenim sistemima. Razlike u hardveru, softveru ili konfiguraciji će uticati na stvarne performanse. Konsultujte druge izvore informacija kako biste procijenili učinak. Za potpunije informacije o performansama i referentnim rezultatima, posetite http://www.intel.com/benchmarks.Izjave u ovom dokumentu koje se odnose na Intelove planove i očekivanja za tromesečje, godinu i budućnost, su izjave koje se odnose na budućnost i uključuju brojne rizike i neizvjesnosti.

Detaljna diskusija o faktorima koji mogu uticati na rezultate i planove kompanije Intel uključeni su u Intel-ove podneske SEC-u, uključujući i godišnji izvještaj na Obrascu 10-K.Rezultati performansi (osim onih koji se odnose na zahtjev "najbolji procesor za igre") zasnovani su na testiranju od 2. oktobra 2018. godine i možda ne odražavaju sva javno dostupna bezbjednosna ažuriranja. Pogledajte detalje o konfiguraciji. Nijedan proizvod ne može biti apsolutno bezbjedan.

Test SYSmark * 2014 SE (Second Edition) je test iz BAPCo* konzorcijuma koji meri performanse Windows* platformi. Scenariji za korištenje SYSmark testa: procjena produktivnosti u kancelariji, kreiranje medija, odziv i analiza podataka/finansijska analiza. SYSmark testovi uključuju aplikacije iz stvarnog svijeta od nezavisnih programera kao što su Microsoft* i Adobe*. Prijavljena metrika: SYSmark 2014 SE Ocjena i ocjena po rezultatima svakog scenarija (veći je bolji za sve). Efikasnost skaliranja: dominantna CPU jedinica, osjetljiv na frekvenciju, broj jezgara i memoriju QSV omogućen.

Saznajte više o radnim opterećenjima

Radno opterećenje za FPS u igrama - prosječan FPS u igri „Total War: WARHAMMER II“ (Skaven – laboratorijski režim) – režim testiranja.

Opterećenje kod Demo App – tačke u testu igre „World of Tanks enCore“ – režim testiranja Radno opterećenje za FPS u igrama – prosječan FPS u igri „Hitman 2“ - režim testiranja.

Radno opterećenje za FPS u igrama – prosječan FPS u igri „Conqueror’s Blade“ – režim testiranja Mega-tasking scenario u „Total War: WARHAMMER II“ – FPS rezultat tokom igre, uz istovremeni prenos i snimanje preko OBS i Tvitch.

Radno opterećenje Adobe Photoshop Lightroom: radno opterećenje se sastoji od 50 fotografija u formatu .jpeg snimljenih na fotoaparatu Nikon D800, čija veličina varira od 11,3 MB do 29,8 MB. Ovaj scenario mjeri vrijeme potrebno za izvoz fotografija sa smanjenom veličinom datoteke za objavljivanje/otpremanje u društvene mreže.

4KRadno opterećenje Video Adobe Premier Pro: Projekat "PPCS" sadrži sedam snimaka koji traju ukupno 2 minuta 21 sekundu u 4K H.264 MP4 formatu, snimljenih brzinom od oko 80 Mb/s. Ukupna veličina izvornih datoteka je 1,90 GB. Video striming: 3840 × 2160 (4K) u formatu H.264 sa brzinom kadra od 29,97 FPS. Podešavanja audio plejera: 1536 kbps, 48.0 kHz, 16-bitni stereo u WAW formatu. Test performansi procjenjuje vrijeme za eksportovanje čitavog klipa u 4K H.264 MP4 format . Rezultat je video snimak u 4K rezoluciji visokog kvaliteta.Radno opterećenje blendera od 2.76b se sastoji u pravljenju karakternog modela leteće vjeverice ~ 6,9 MB veličine.

Unreal Engine radno opterećenje mjeri vrijeme za pravljenje „Production“ kvalitetnog osvjetljenja za demo scenu

.Konfiguracije:

Intel® Core™ i9-9900K Procesor, PL1=95W TDP, 8C16T, Turbo do 5.0GHz, matična ploča: GIGABYTE Z390, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 4x4GB DDR4, skladištenje: 512GB Intel NVMe SSD 760p, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, BIOS Version T0d sa MCU 0x96

IIntel® Core™ i7-8700K Procesor, PL1=95W TDP, 6C12T, Turbo do 4.7GHz, matična ploča: ASUS Z370, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, Memorija: 4x4GB DDR4, Skladištenje: 512GB Intel NVMe SSD 760p, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, BIOS Version 1002 with MCU 0x96

Intel® Core™ i7-6700K Procesor, PL1=95W TDP, 4C8T, Turbo do 4.2GHz, matična ploča: ASUS Z170MPLUS, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 4x4GB DDR4, skladištenje: 512GB Intel NVMe SSD 760p, OS: Windows* 10 RS4 Build 1803, BIOS Version 3805 sa MCU 0xC2

Intel® Core™ X-series i9-9980XE Procesor (VIS), PL1=165W TDP, 18C36T, Turbo do 4.5GHz, matična ploča: ASUS Prime X299, grafika: NVIDIA GTX 1080Ti, memorija: 8x8GB DDR4 2400, skladištenje: 480GB Intel NVMe SSD 900p, OS: Windows* 10 RS4 Build 17134.137, BIOS Version 1401 sa MCU 0x2000043

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.