Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Kolovoz 03, 2022
AENO je novi brand na hrvatskom tržištu koji je inovativnim specifikacijama ...
Srpanj 21, 2022
Nova Q3 Distributor Points promocija bodova je u tijeku!
Lipanj 29, 2022
ASBIS će nuditi mrežna rješenja tvrtke Edgecoresvojim partnerima u cijeloj EMEA ...
Lipanj 17, 2022
BlackBerry je prepoznat u dvije kategorije za svoju sigurnost, prikladnost i ...
Lipanj 07, 2022
Prestigio je uz već dobro poznate otvarače, proširo svoju liniju na zatvarače, ...
Svibanj 31, 2022
European Hardware Association (EHA) udruga objavila je uređaje i komponente ...
Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Intel donosi novu inovativnu inteligentnu tehnoologiju koja olakšava poslovanje

Siječanj 29, 2020

INTEL, AI, NETWORK, XEON

Intel donosi novu inovativnu inteligentnu tehnoologiju koja olakšava poslovanje

Proboj u umjetnoj inteligenciji (AI). Nova era inovacija u mobilnom računalstvu. Budućnost imerzivnog sporta i zabave. Intel je pokazao sve to, i još više na CES-u 2020, pokazujući kako tvrtka provodi inteligenciju u cloudu, mreži, egdu i osobnim računalima te donosi pozitivan utjecaj na ljude, poslovanje i društvo.

Mobilno računanje vođeno inteligencijom

Mobilno računanje bio je područje naglaska, jer je Intel objavio najave o novim proizvodima, partnerstvima i uzbudljivim inovacijama na razini platforme koja će transformirati način na koji se ljudi fokusiraju, angažiraju i stvaraju. Izvršni potpredsjednik Intela, Gregory Bryant najavio je sljedeće:

Prvi pogled i demonstracija najnovijih Intel® Core™ mobilnih procesora, kodnog naziva “Tiger Lake”:  Tiger Lake je dizajniran za oživljavanje Intelove hrabre vizije za mobilno računanje pod vodstvom ljudi, s revolucionarnim napretkom u sakom vektoru i iskustvu koje je bitno. Uz optimizacije procesora AI akceleratora i grafike zasnovane na novoj grafičkoj Intel Xe arhitekturi, Tiger Lake donosi dvoznamenkasti porast performansi,velika poboljšanja AI performansi, veliki napredak u grafičkoj izvedbi i do 4 puta veću propusnost USB-a s novim integriranim Thunderboltom. Izgrađeni na Intelovom 10nm+ procesu, prvi Tiger Lake sustavi bit će isporučeni ove godine. 

Pogled na prvi Xe GPU: Lisa Pearce, potpredsjednica Intelovog Odjela za arhitekturu grafike i softver, pružila je uvid u napredak nove Intel Xe grafičke arhitekture koja će osigurati velike rezultate Tiger Lake-a, kao i pregled prvog Intel Xe utemeljenog GPU-a, kodnog naziva “DG1.”

Značajna ažuriranja Intelova inovacijskoga programa “Projekta Athena”, uključujući prve Chromebookove: Projekt Athena verificirani dizajni provjereni su, testirani su i provjereni kako bi se pružile fantastične inovacije na razini sustava i koristi koje obuhvaćaju trajanje baterije, dosljednu reakciju, trenutnu budnost, kompatibilnost aplikacija i još mnogo toga. Intel je do sada verificirao 25 Projekt Athena dizajna, a Bryant je najavio prošireno partnerstvo s Googleom, što je već rezultiralo s prva dva Chromebooka s potvrđenim projektom Athena, ASUS Chromebook Flip (C436) i Samsung galaxy Chromebook. Intel očekuje da će ove godine potvrditi više od 50 dizajna u sustavima Windows i Chrome i isporučiti ciljne specifikacije za računala s dva zaslona.

Dual zasloni i revolucionarni sklopivi dizajn: Izuzetnim naporima zajedničkoga inženjeringa s OEM partnerima, Intel pomaže u isporuci uređaja koji definiraju kateogirju na temelju procesora Intel Core. To uključuje nove dizajne i sklopive dizajne poput Lenovo Thinkpad X1 Fold, koji koristi Intel Core procesor s Intel Hybrid tehnologijom (kodnog naziva "Lakefield), za koju se očekuje da će isporučiti sredinom godine te Dell Concept Duet. Bryant je također pregledao Intelov najnoviji konceptni uređaj, sklopivi OLED zaslon, kodnog naziva "Horseshoe Band". Na temelju Intelovih nadolazećih mobilnih procesora Tiger Lake, dizajn je slične veličine kao 12-inčni laptop sa sklopivim zaslonom osjetljivim na dodir koji se može otvoriti na više od 17 inča.

 

Transformacija na temelju inteligencije

Podatkovni centar je sila koja pruža inteligenciju tvrtkama diljem svijeta, a Intel Xeon Scalable procesori i dalje su temelj podatkovnog centra. Izvršni potpredsjednik Intela Navin Shenoy najavio je dolazak 3. generacije Intel Xeon Scalable procesora u prvoj polovici 2020. godine, koji će uključivati nova Intel® DL Boost proširenja za ugrađeno ubrzanje AI-a, pružajući do 60% povećanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju obitelji Intel procesora.

 

Kontaktirajte Vašeg ASBIS predstavnika, kako biste saznali više o Intel proizvodima.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.