Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Svibanj 16, 2022
Najbolje performase u svakoj klasi. Pogonjena s AMD RDNA™ 2 arhitekturom, ...
Svibanj 16, 2022
Habana Gaudi2 procesor demonstrirao je dva puta višu propusnost u odnosu na ...
Travanj 14, 2022
Sretan Uskrs svim partnerima!
Travanj 14, 2022
Tech Minute: Intel Arc grafička kartica uključuje novu mikroarhitekturu, ...
Ožujak 22, 2022
AMD (NASDAQ: AMD) objavio globalnu dostupnost prvog CPU-a na svijetu za ...
Ožujak 21, 2022
Luksuzni svjetski audio brand BANG & OLUFSEN potpisao je višegodišnju suradnju ...
Ožujak 04, 2022
Najnoviji Intel SoC dizajniran je kao potpuno novi tip procesora namijenjen ...
Ožujak 04, 2022
Intel predstavio procesore za stolna računala iz NUC obitelji proizvoda
Siječanj 24, 2022
Ostvarite dodatne pogodnosti i bodove kroz Intelovu promociju. Kao dodatak ...
Intel predstavio 11. generaciju Intel Core procesora: najbolji procesor na svijetu za tanka i lagana prijenosna računala

Rujan 03, 2020

intel, Core, 11Gen, Gaming, CPU

Intel predstavio 11. generaciju Intel Core procesora: najbolji procesor na svijetu za tanka i lagana prijenosna računala

Intel je lansirao 11. generaciju Intel® Core ™ procesora s grafikom Intel® Iris® Xe, najbolji procesor na svijetu za tanka i lagana prijenosna računala koji pruža do 2,7 puta brže stvaranje sadržaja i 20% bržu produktivnost.

NARUČITE ODMAH

11. generacija Intel Core procesor

 

Intel je predstavio novu eru performansi prijenosnih računala lansiranjem svoje sljedeće generacije procesora za prijenosna računala i razvojem širokih partnerstava u ekosustavima koja pokreću industriju mobilnih računala. Novi Intel Core procesori 11. generacije s grafikom Intel Iris Xe (kodnog naziva "Tiger Lake") najbolji su svjetski procesori za tanka i lagana prijenosna računala s neusporedivim mogućnostima za stvarnu produktivnost, suradnju, stvaranje, igranje i zabavu u sustavima Windows i ChromeOS.

Koristeći novu Intelovu procesnu tehnologiju SuperFin, procesori Intel Core 11. generacije optimiziraju energetsku učinkovitost uz vodeće performanse i odziv, prilikom rada na znatno višim frekvencijama u odnosu na prethodne generacije. Više od 150 vrsta dizajna zasnovanih na procesorima Intel Core 11. generacije očekuje se od partnera, uključujući Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung i druge.

Intel je također predstavio marku platforme Intel Evo za dizajn prijenosnih računala koja je provjerena od strane inovacijskog programa Projekt Athena. Temeljeni na procesorima Intel Core 11. generacije s grafikom Intel Iris Xe, uređaji koji imaju oznaku Intel Evo potvrđeni su kao najbolja prijenosna računala.  Ove se godine očekuje više od 20 provjerenih dizajna.

"Procesori Intel Core 11. generacije s grafikom Intel Iris Xe glavni su pomak u stvarnim performansama procesora i najbolji su procesori za prijenosnike koje smo izgradili", rekao je Gregory Bryant, izvršni potpredsjednik Intela i generalni direktor Client Computing Group. "Od produktivnosti i stvaranja sadržaja do zabave i igara, kada odaberete sustav koji pokreće Intel Core procesor 11. generacije - posebno jedan od naših novih zajedničkih inženjerskih i provjerenih dizajna Intel Evo - znate da postižete najbolje moguće iskustvo s prijenosnim računalom."

11. generacija Intel Core procesora s Intel Iris Xe grafikom

Procesori Intel Core 11. generacije s grafikom Intel Iris Xe najbolji su procesori na svijetu za tanka i lagana prijenosna računala u sustavima Windows i ChromeOS. Predstavljaju najambiciozniji Intelov sustav na čipu (SoC), pružajući više od generacijskog skoka u performansama i najbolja iskustva za prijenosnike U-serije u produktivnosti, stvaranju, igranju, zabavi i suradnji. Širok raspon integriranih značajki pokreće najbolje tanke i lagane platforme dostupne s optimiziranim CPU-om, GPU-om, ubrzanjem umjetne inteligencije (AI), optimizacijom softvera i mogućnostima platforme koje maksimiziraju stvarne performanse u aplikacijama i značajkama koje ljudi najviše koriste:

 • Bogata suradnja: Procesori 11. generacije najbolji su za suradnju s imerzivnijim i osobnim iskustvima poboljšanim AI-jem, uključujući poboljšani zvuk s opterećenjem CPU-a za suzbijanje pozadinske buke putem Intel Gaussian-a i Neural Accelerator 2.0 (Intel GNA), ubrzanje zamućenja pozadine i videozapise super rezolucija, najnovije video dekodiranje i integrirani Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) - najbolja Wi-Fi tehnologija za video konferencije - sve na tankom i laganom računalu.
 • Vodeći učinak produktivnosti: Više od 20% brže uredske produktivnosti u odnosu na konkurentne proizvode tijekom svakodnevnog rada na prijenosnim računalima. Integrirane Thunderbolt 4 mogućnosti također omogućuju do četiri porta za povezivanje perifernih uređaja i jednokabelski pristup brzom punjenju, vanjskim monitorima i proširenoj pohrani.
 • Napredno stvaranje sadržaja: Do 2,7 puta brže uređivanje fotografija i do 2 puta brže uređivanje video zapisa u odnosu na konkurentne proizvode, uz podršku za 8K HDR zaslone i do četiri istodobna 4K HDR zaslona.
 • Nezaboravna zabava: Intel Core procesori 11. generacije prvi su u industriji s hardverski podržanim Dolby Vision sustavom, pružajući impresivnije iskustvo i poboljšavajući snagu na razini sustava za približno 20% u odnosu na prethodnu generaciju, što znači više od sat vremena dodatnih streaminga videozapisa prilikom korištenja baterije.
 • Nova gaming iskustva: Uz do 2 puta bržu izvedbu igre u odnosu na prethodnu generaciju, prvi puta dobivate priliku igrati Borderlands 3, Far Cry New Dawn, Hitman 2 i druge popularne naslove igara na 1080p na Intelovoj integriranoj grafici. Podijelite svoj uspjeh s prijateljima, a sve to na integriranoj grafičkoj kartici Intel Iris Xe i u tankom i laganom dizajnu.

 

Integrirani i optimizirani kako bi omogućili rad najboljih tankih i laganih platformi

Kao što je detaljno prikazano na Danu arhitekture 2020. godine, nove procesori Willow Cove i Intel® Xe grafičke arhitekture na novoj Intelovoj procesnoj tehnologiji SuperFin potiču frekvenciju - do 4,8 GHz - poboljšavajući energetsku učinkovitost, dok istovremeno omogućavaju integriranje specijaliziranih akceleratora i optimizaciju softvera na SoC-u. Procesori Intel Core 11. generacije pružaju najbolju kombinaciju  za stvarna opterećenja, koja uključuje:

 • Nova grafika Intel Iris Xe nadmašuje 90% grafike uparene u ovom segmentu i nudi do 96 EU i do 16 MB L3 predmemorije.
 • Prvi set uputa za uključivanje neuronske mreže na integriranu grafiku s Intel® DL Boostom: DP4a i izvornu podršku za tip podataka INT8, pružajući do 5 puta bolje performanse AI-ja.
 • Hardverski ojačana sigurnost s integriranom tehnologijom Intel® Control Flow Enforcement (CET) i Intel® Total Memory Encryption.
 • Podrška za AV1 CODEC visokih performansi koja omogućuje energetski učinkovitu podršku za 4K.
 • Rješenje za obradu slike koje omogućuje prepoznavanje vida i prilagodljivo zatamnjenje.
 • Najbolja Thunderbolt 4 povezivost u klasi, uključujući podršku za do četiri porta s univerzalnim kabelskim povezivanjem za punjenje, prijenos podataka i video.
 • Prvi mobilni SoC s priključenim PCIe Gen 4 CPU sučeljem.
 •  

  Sa skalabilnim performansama u termalnom omotaču od 7 do 28 vata, devet konfiguracija procesora u dva dizajna paketa za fleksibilnost i do 4,8 GHz turbo frekvencije, procesori Intel Core 11. generacije pružaju brzinu jedne jezgre presudnu za napredna radna opterećenja tankih i laganih prijenosnih računala.

 

Kontaktirajte Vašeg ASBIS predstavnika, kako biste saznali sve informacije o novim Intel Core procesorima.

>>Saznajte više

 

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.