Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Studeni 25, 2020
Globalni ekosustav poslužitelja nudi sustave s NVIDIA Mellanox 400G, jedinom ...
Studeni 24, 2020
Ovim partnerstvom poboljšana je i osigurana sigurnost, automatizacija i sve ...
Studeni 20, 2020
Dizajniran uz pomoć i za esports profesionalce, Logitech G PRO X Superlight ...
Studeni 18, 2020
Za sve igrače. Svaka igra. Svaki kadar. Izgrađen na revolucionarnoj AMD RDNA ™ ...
Studeni 09, 2020
Jedan od najvećih IT distributera u EMEA regiji slavi 30 godina postojanja na ...
Studeni 09, 2020
Prigrlite novu budućnost i razvijajte svoje poslovanje uz pomoć Dell EMC ...
Studeni 05, 2020
Budite nezaustavljivi s neviđenom brzinom najboljih svjetskih desktop ...
Studeni 04, 2020
Intel uvodi nove sigurnosne tehnologije kako bi osigurao rad osjetljivog radnog ...
Intel Neural Compute Stick 2

Studeni 16, 2018

INTEL, Compute stick

Intel Neural Compute Stick 2

Intel je predstavio Intel Neural Compute Stick 2, u sklopu eventa Intel AI Devcon koji se održao u Pekingu, povodom predstavljanja pametnih AI Edge uređaja.

Što je novo: Intel je bio domaćin prve konferencije o umjetnoj inteligenciji (AI) koja se održala 14. i 15. studenog 2018. u Pekingu. Tvrtka je konferenciju otvorila predstavivši Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2) dizajniranog za izgradnju pametnijih AI algoritama i izradu prototipa računalne napredne vizije. Temeljen na Intel® Movidius™ Myriad™ X jedinicu za obradu vida (VPU) i uz podršku Intel® Distribution of OpenVINO™ alata, Intel NCS 2 omogućuje povoljan razvoj dubokih neuralnih mreža za izvođenje aplikacija, a istovremeno povećava performanse u odnosu na prethodne generacije. Intel NCS 2 omogućuje detaljno testiranje neuronskih mreža, podešavanje i izradu protipova tako da programeri mogu prijeći s izrade prototipa na proizvodnju i iskoristiti niz faktora Intelovog vidnog ubrzivača u stvarnim aplikacijama.

“Prva generacija Intel Neural Compute Sticka potaknula je zajednicu razvojnih inženjera na rad uz nove faktore i cijenu koji prije nisu postojali. S veseljem iščekujemo vidjeti što će društvo kreirati, i to uz pomoć velikih poboljšanja novog Intel Neural Compute Sticka 2.”, izjavio je Naveen Rao, potpredsjednik Intela i generalni direktor AI Products grupe.


Što radi: Intel NCS 2 unaprjeđuje mogućnosti računalnog vida i prototipova uređaja AI. Za programere koji rade na pametnoj kameri, bespilotnoj letjelici, industrijskom robotu ili sljedećem pametnom uređaju, Intel NCS 2 nudi ono što je potrebno za brži i pametniji prototip.

Ono što izgleda kao standardni USB drive skriva mnogo više iznutra. Intel NCS 2 pokreće najnovija generacija Intel VPU-a -  Intel Movidius Myriad X VPU. Ovo je prvi primjerak koji ima neuralni računalni motor - namjenski hardverski ubrzivač neuronskih mreža koji pruža dodatne performanse. U kombinaciji s Intelovom distribucijom alata OpenVINO koji podržava više mreža, Intel NCS 2 nudi programerima veću fleksibilnost prototipova. Osim toga, zahvaljujući Intel® AI: In Production ekosustavu, programeri sada mogu prenijeti svoje Intel NCS 2 prototipove u druge faktore i proizvoditi svoje dizajne.

Kako radi: S laptopom i Intel NCS 2, programeri mogu imati svoje AI i aplikacije za računalni vid u nekoliko minuta. Intel NCS 2 radi na standardnom USB 3.0 portu i ne zahtijeva dodatni hardver, omogućujući korisnicima da neprimjetno pretvaraju, a zatim implementiraju PC obučene modele za širok raspon uređaja koji su izvorno i bez internteske ili cloud veze.

Prva generacija Intel NCS-a pokrenuta je u srpnju 2017. g., potaknuvši na rad zajednicu od nekoliko desetaka tisuća programera, a predstavljena je u više od 700 videozapisa razvojnih inženjera i korištena je u desecima znanstvenih radova. Sada s većim učinkom u NCS-u 2, Intel osnažuje AI zajednicu da stvori još ambicioznije aplikacije.

Događaj Intel AI DevCon Peking: Više od 1000 AI razvojnih programera, inženjera i istraživača te Intelovih klijenata okupilo se na Intel® AI DevCon eventu u Pekingu, sa ciljem suradnje kako bi ostvarili napredak AI i čuli najnovija ažuriranja Intelovog AI portfelja tehnologija, uključujući:

  • Cascade Lake, budući Intel® Xeon® Scalable procesor kojim će predstaviti Intel® Optane™ DC trajnu memoriju i skup novih značajki AI nazvanih Intel DL Boost. Očekuje se da će ovaj AI ubrzivač ubrzati radno opterećnje, uz poboljšano prepoznavanje slika u usporedbi s trenutnim Intel Xeon Scalable procesorima. Cascade Lake će biti objavljen u 2019. godini.
  •  
  • Intel’s Vision Accelerator dizajn proizvodi usmjereni su na AI i analitičke performanse naprednih uređaja i dolaze u dva oblika: jedan koji ima niz Intel Movidius VPU-ova i jedan izgrađen na temelju Intel® Arria® 10 FPGA visokih performansi. Akceleratorska rješenja temeljena na OpenVINO alatu razvojnim inženjerima pružaju poboljšane performanse mreža na različitim Intelovim proizvodima i pomažu u daljnjem otkrivanju isplative analize slike i inteligencije u stvarnom vremenu.
  •  
  • Spring Crest je Intel® Nervana™ Neural Network Processor (NNP) koji će na tržištu biti dostupan 2019. godine. Obitelj Intel Nervana NNP iskorištava računske karakteristike specifične za AI duboko učenje, kao što je umnožena matrica i prilagođena interkonekcija.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.