Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 06, 2021
Današnji dan donosi predstavljanje treće generacije Intel Xeon procesora koje ...
Travanj 06, 2021
Tvrtka Prestigio predstavlja OEM za Mozaik Education rješenja od 2019. godine. ...
Ožujak 18, 2021
Ultimativni 1440p game changer! Stvoren na revolucionarnoj AMD RDNA™ 2 ...
Ožujak 17, 2021
Nova 11. generacija Intel® Core™ S-serija desktop procesora (kodnog imena ...
Ožujak 15, 2021
Umjetna inteligencija pokrenula je novu eru kreativnosti i razvoja. Danas, ...
Ožujak 14, 2021
U ponedjeljak 15.03. AMD je predstavio treću generaciju AMD EPYC™ procesora, ...
Ožujak 09, 2021
Neka AMD Threadripper™ PRO procesor postane pokretačka snaga i srce vaše buduće ...
Ožujak 03, 2021
Prestigio je proširio svoj portfelj proizvoda s drugom generacijom pametne ...
Ožujak 01, 2021
Intel SSD 670p nudi pravi balans performanse, cijene i potrošnje energije ...
Intelova predviđanja za 2021. godinu

Prosinac 28, 2020

Intel

Intelova predviđanja za 2021. godinu

Intel već godinama transformira edge računalstvo - pružajući vrijednost za kupce u čitavom nizu industrija od zdravstvenih i životnih znanosti do industrije, maloprodaje, telekomunikacija i šire.

Kako umjetna inteligencija postaje sve raširenija, a mreže se transformiraju u isporuku 5G signala, Intelovi čelnici očekuju da će rub donijeti ogromnu poslovnu vrijednost, a istovremeno poboljšati svakodnevni život.

Evo njihovih predviđanja

Christine Boles

Potpredsjednica, Internet of Things Group i generalna direktorica, Odjel za industrijska rješenja, Intel

Ubrzavanje industrijske transformacije: „Pandemija je uvelike ubrzala potrebu kompanija da dovrše svoje industrijske transformacije uz pomoć 4.0 rješenja koja im omogućuju veću fleksibilnost, vidljivost i učinkovitost u njihovom poslovanju. Vidjet ćemo ubrzanje usvajanja rješenja koja pomažu u rješavanju potreba, u rasponu od AI, uključujući strojno učenje, strojni vid i naprednu analitiku. Kako se gospodarstvo vraća u normalu, nastavit ćemo s ulaganjima u temeljnu OT infrastrukturu s više IT mogućnosti kako bi široki ekosustav mogao primijeniti ova rješenja, a primjena industrije 4.0 znatno će se povećati u 2021. godini. "

 

 

Rick Echevarria

Potpredsjednik, Grupa za prodaju, marketing i komunikacije i generalni direktor, Olimpijski program, Intel

Transformacija sporta: „2021. godine AI, 5G i edge računalstvo pomoći će sportašima da poboljšaju svoje sportske performanse, istodobno transformirajući način na koji navijači doživljavaju svoje omiljene sportove na siguran i interaktivan način, bilo virtualno, bilo putem emitiranja."

 

 

Joe Jensen

Potpredsjednik, Internet of Things Group, i generalni direktor za maloprodaju, bankarstvo, ugostiteljstvo i obrazovanje, Intel

Preispitivanje obrazovanja: „2021. godine prelazak na model "Education-As-A-Service" postat će prioritet i očekujem da će napredak u obrazovnoj politici i ulaganjima pokrenuti ovaj koncept naprijed. Bit će presudno preusmjeriti sredstva i izdvajanja za škole kako bi se unaprijedio ovaj model usluge, kako bi se osiguralo da pristupačno i visokokvalitetno obrazovanje bude dostupno svim učenicima. Dugoročno gledano, "Education As-A-Service" postat će standard za obrazovanje širom svijeta. Da bi bili "pobjednici", trgovci moraju transformirati proizvodne metode na kreativne načine kako bi udovoljili očekivanjima kupaca. “

 

 

Alex Quach

Potpredsjednik i generalni direktor, žičana i jezgrena mreža, Intel

Virtulizacija mreže: „Virtualizacija u osnovnoj mreži doseći će prijelomni trenutak rasta s 50% na više od 80% radnog opterećenja jezgre mreže koja će biti virtualizirana 2024. godine, a također očekujemo da će većina vodećih 5G operatora pokrenuti 5G osnovne implementacije u 2021. godini."

 

 

Cristina Rodriguez

Potpredsjednica i generalna direktorica, Odjel bežične pristupne mreže, Intel

Transformacija mreže: "S mrežom koja se transformira velikom brzinom, 2021. godina će vidjeti masovnu implementaciju MIMO-a na vRAN arhitekturi u mjerilu (tj. Izvan probne faze, na tisućama web lokacija)."

 

 

Sameer Sharma

Generalni direktor, Pametni gradovi i inteligentni transport, Intel

Učiniti gradove pametnijima: „2021. godina će biti godina probijanja za pametne i elastične gradove, infrastrukturu i prijevoz. Kratkoročno, vidjet ćemo nagli porast srednjih gradova koji usvajaju tehnologiju pametnih gradova, što će dovesti do demokratizacije tehnologije izvan uobičajenih tehnoloških čvorišta. Dugoročno gledano, infrastruktura pametnih gradova usvojit će se u ruralnijim područjima jer potrošači počinju uviđati koristi za kvalitetu života.

 

 

 

Stacey Shulman

Potpredsjednica, Internet of Things Group, i generalna direktorica za zdravstvo, znanosti o životu i nove tehnologije, Intel

Poboljšanje zdravstvenih rezultata: „Jedna od stvari koja trenutno sputava zdravstvenu industriju jest standardizacija medicinske evidencije i razmjene podataka među organizacijama. Suradnja u medicinskoj industriji u svrhu rješavanja bolesti i zdravstvenih problema može biti presudna, posebno kada je riječ o krizama javnog zdravstva i praćenju zdravlja stanovništva, kao što smo vidjeli s pandemijom ove godine. 2021. vidjet ćemo poboljšanje u modelima isporuke za razmjenu informacija, jer nove tehnologije poput AI i učenja postaju sveprisutnije u zdravstvu. Osim što će pokretati inovacije poput telezdravstva, ove će tehnologije ubrzati i usmjeriti proces suradnje, olakšavajući zdravstvenim radnicima pružanje kvalitetne njege svojim pacijentima, kao i praćenje novih mogućnosti liječenja."

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.