Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Studeni 17, 2021
Obavijest o radnom vremenu 18.11. i 19.11.2021.
Listopad 28, 2021
Nova 12. generacija Intel Core obitelji proizvoda uključit će 60 procesora i ...
Listopad 19, 2021
Jedna od najiščekivanijih AI konferencija za developere, inovatore, kreatore ...
Listopad 13, 2021
AMD Smart Access Memory posjačava nevjerojatne 1080p gaming performanse kada se ...
Listopad 05, 2021
Pridružite se CEO Pat Gelsingeru i ostalim vodećim Intelovim predstavnicima na ...
Rujan 20, 2021
Logitech G435 - stvorena za novu generaciju gamera - Ultra lagane, šarolikih ...
Rujan 16, 2021
Windows Server 2022 početak prodaje objavljen je s početkom rujna a sada je ...
Rujan 13, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), predvodnik u industriji visokoperfromansnih ...
Kolovoz 12, 2021
Otključajte brzine koje donosi Gen4. Nadogradite svoje računalo uz P5 Plus ...
Intelova predviđanja za 2021. godinu

Prosinac 28, 2020

Intel

Intelova predviđanja za 2021. godinu

Intel već godinama transformira edge računalstvo - pružajući vrijednost za kupce u čitavom nizu industrija od zdravstvenih i životnih znanosti do industrije, maloprodaje, telekomunikacija i šire.

Kako umjetna inteligencija postaje sve raširenija, a mreže se transformiraju u isporuku 5G signala, Intelovi čelnici očekuju da će rub donijeti ogromnu poslovnu vrijednost, a istovremeno poboljšati svakodnevni život.

Evo njihovih predviđanja

Christine Boles

Potpredsjednica, Internet of Things Group i generalna direktorica, Odjel za industrijska rješenja, Intel

Ubrzavanje industrijske transformacije: „Pandemija je uvelike ubrzala potrebu kompanija da dovrše svoje industrijske transformacije uz pomoć 4.0 rješenja koja im omogućuju veću fleksibilnost, vidljivost i učinkovitost u njihovom poslovanju. Vidjet ćemo ubrzanje usvajanja rješenja koja pomažu u rješavanju potreba, u rasponu od AI, uključujući strojno učenje, strojni vid i naprednu analitiku. Kako se gospodarstvo vraća u normalu, nastavit ćemo s ulaganjima u temeljnu OT infrastrukturu s više IT mogućnosti kako bi široki ekosustav mogao primijeniti ova rješenja, a primjena industrije 4.0 znatno će se povećati u 2021. godini. "

 

 

Rick Echevarria

Potpredsjednik, Grupa za prodaju, marketing i komunikacije i generalni direktor, Olimpijski program, Intel

Transformacija sporta: „2021. godine AI, 5G i edge računalstvo pomoći će sportašima da poboljšaju svoje sportske performanse, istodobno transformirajući način na koji navijači doživljavaju svoje omiljene sportove na siguran i interaktivan način, bilo virtualno, bilo putem emitiranja."

 

 

Joe Jensen

Potpredsjednik, Internet of Things Group, i generalni direktor za maloprodaju, bankarstvo, ugostiteljstvo i obrazovanje, Intel

Preispitivanje obrazovanja: „2021. godine prelazak na model "Education-As-A-Service" postat će prioritet i očekujem da će napredak u obrazovnoj politici i ulaganjima pokrenuti ovaj koncept naprijed. Bit će presudno preusmjeriti sredstva i izdvajanja za škole kako bi se unaprijedio ovaj model usluge, kako bi se osiguralo da pristupačno i visokokvalitetno obrazovanje bude dostupno svim učenicima. Dugoročno gledano, "Education As-A-Service" postat će standard za obrazovanje širom svijeta. Da bi bili "pobjednici", trgovci moraju transformirati proizvodne metode na kreativne načine kako bi udovoljili očekivanjima kupaca. “

 

 

Alex Quach

Potpredsjednik i generalni direktor, žičana i jezgrena mreža, Intel

Virtulizacija mreže: „Virtualizacija u osnovnoj mreži doseći će prijelomni trenutak rasta s 50% na više od 80% radnog opterećenja jezgre mreže koja će biti virtualizirana 2024. godine, a također očekujemo da će većina vodećih 5G operatora pokrenuti 5G osnovne implementacije u 2021. godini."

 

 

Cristina Rodriguez

Potpredsjednica i generalna direktorica, Odjel bežične pristupne mreže, Intel

Transformacija mreže: "S mrežom koja se transformira velikom brzinom, 2021. godina će vidjeti masovnu implementaciju MIMO-a na vRAN arhitekturi u mjerilu (tj. Izvan probne faze, na tisućama web lokacija)."

 

 

Sameer Sharma

Generalni direktor, Pametni gradovi i inteligentni transport, Intel

Učiniti gradove pametnijima: „2021. godina će biti godina probijanja za pametne i elastične gradove, infrastrukturu i prijevoz. Kratkoročno, vidjet ćemo nagli porast srednjih gradova koji usvajaju tehnologiju pametnih gradova, što će dovesti do demokratizacije tehnologije izvan uobičajenih tehnoloških čvorišta. Dugoročno gledano, infrastruktura pametnih gradova usvojit će se u ruralnijim područjima jer potrošači počinju uviđati koristi za kvalitetu života.

 

 

 

Stacey Shulman

Potpredsjednica, Internet of Things Group, i generalna direktorica za zdravstvo, znanosti o životu i nove tehnologije, Intel

Poboljšanje zdravstvenih rezultata: „Jedna od stvari koja trenutno sputava zdravstvenu industriju jest standardizacija medicinske evidencije i razmjene podataka među organizacijama. Suradnja u medicinskoj industriji u svrhu rješavanja bolesti i zdravstvenih problema može biti presudna, posebno kada je riječ o krizama javnog zdravstva i praćenju zdravlja stanovništva, kao što smo vidjeli s pandemijom ove godine. 2021. vidjet ćemo poboljšanje u modelima isporuke za razmjenu informacija, jer nove tehnologije poput AI i učenja postaju sveprisutnije u zdravstvu. Osim što će pokretati inovacije poput telezdravstva, ove će tehnologije ubrzati i usmjeriti proces suradnje, olakšavajući zdravstvenim radnicima pružanje kvalitetne njege svojim pacijentima, kao i praćenje novih mogućnosti liječenja."

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.