Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Srpanj 20, 2020
Osnaživanje radne snage uz pomoć GPU-a.
Srpanj 15, 2020
AMD je lansirao Threadripper PRO obitelj procesora, koja je svojim ...
Srpanj 10, 2020
Iskoristite značajno sniženje cijena Latitude prijenosnika i ostvarite pravo na ...
Srpanj 07, 2020
AMD entuzijastima nudi više izbora nego ikada prije, s novim Ryzen ™ 3000XT ...
Srpanj 07, 2020
Najprodavanija serija dostupna je za sve koji proizvode sadržaj na Mac i iPad ...
Srpanj 06, 2020
ASBIS je postao službeni distributer proizvoda tvrtke Tintri®, pružatelja ...
Srpanj 02, 2020
Predstavljen je i novi poslužitelj G492-serije temeljen na AMD EPYC 7002 ...
Lipanj 29, 2020
U lipnju 2020., Intel je lansirao “Lakefield” Intel Core procesesore s Intel ...
Lipanj 25, 2020
Novi Supermicro poslužitelji s PCIe Gen 4 značajkama sadrži potpuno ...
Lipanj 18, 2020
Moderni podatkovni centri dobitvaju različite komponente koje treba ubrzati, ...
Prva na svijetu intuitivna Click&Touch tipkovnica branda Prestigio u prodaji od kolovoza

Lipanj 14, 2019

Prestigio, Clevetura

Prva na svijetu intuitivna Click&Touch tipkovnica branda Prestigio u prodaji od kolovoza

Minsk, Bjelorusija - Prestigio i Clevetura LLC predstavili su prvu na svijetu intuitivnu Click&Touch tipkovnicu. Click&Touch tipkovnica bit će dostupna za kupovinu od kolovoza ove godine. Plan je proizvesti oko 100 000 uređaja do kraja godine.

Clevetura LLC, bjeloruski start-up, razvio je intuitivnu tipkovnicu pomoću tehnologije koja kombinira tipkovnicu, touchpad i miš. Senzori ugrađeni u tipke osiguravaju automatsko i besprijekorno kretanje između tipkanja i načina kontrole kursora. Prva na svijetu intuitivna tipkovnica Click&Touch bit će dostupna za kupovinu u kolovozu ove godine pod brandom Prestigio.

Clevetura tehnologija koristi senzore ugrađene u tipke. Ovo je primjer jedinstvenog načina rada u usporedbi s ostalim uređajima, kao što su prijenosna računala ili tipkovnice koje koriste vanjski zaslon osjetljiv na dodir. Tipke reagiraju na geste poput dodirne podloge miša, a korisnici mogu unositi sadržaj, skrolati ili pomicati pokazivač bez mijenjanja položaja dlana.

Prebacivanje između načina rada je automatsko, s ugrađenim mikrokontrolerom koji odmah prepoznaje i obrađuje svaki dodir. Korisnik ne mora razmišljati o načinima rada dok sustav prepoznaje što radite. Intuitivna interakcija s uređajem i novo korisničko iskustvo čine ovaj sustav u potpunosti jedinstvenim.

Tehnologija korisniniku omogućuje obradu više istovremenih klikova, dodira i ostalih oblika gesta. To znači da se mogu koristiti svi uobičajeni oblici interakcije, uključujući zumiranje, prebacivanje između virtualnih desktopa i pomicanje s dva prsta.

Bjeloruski start-up Clevetura, nositelj tehnoloških prava, posljednjih godina djeluje kao stanovnik bjeloruskog Hi-tech Parka (HTP). Serhei Kostevich, osnivač ASBIS grupe i Prestigio branda, projektni je investitor. Bile su potrebne otprilike tri godine da ideja postane komercijalni prototip te programeri sada očekuju patent za ovu tehnologiju.

"Od samog početka, vjerovali smo u snagu ovog start-upa i intuitivnu tipkovnicu, zanimljivog i jednostavnog projekta. Važno je upoznati korisnike s tehnologijom i pokazati njezinu funkcionalnost. Duboko smo uključeni u ovaj start-up. Ovdje nije riječ samo o financiranju, nego se poanta nalazi u promociji nove tehnologije na globalnom tržištu. Ovaj uređaj i njegova tehnologija imaju veliki potencijal", izjavio je Serhei Kostevich,  projektni investitor i direktor ASBIS grupe.

Uređaj će se najprije prodavati u zemljama ZND-a i baltičkim zemljama: Bjelorusiji, Rusiji, Litvi, Ukrajini, Kazahstanu, Estoniji i Latviji. Očekuje se da će tipkovnica kroz nekoliko mjeseci biti dostupna za kupovinu i u drugim zemljama.

Potencijalni kupci ove tipkovnice su tehnološki napredni korisnici te primjerice, vlasnici pametnih televizora. Jednako tako, tipkovnica se može koristiti u B2B industriji, posebno za upravljanje sadržajem na velikom zaslonu tijekom prezentacija i edukativnih evenata.

--- 

O Prestigio-u

Prestigio je OEM (Original Equipment Manufacturer) osnovan u Seoulu 2001. godine, čije se sjedište nalazi na Cipru od 2003. godine, koji nudi širok raspon prestižne elektronike za domove, automobile, obrazovanje i poslovanje. Prestigio proizvodi, kao što su pametni telefoni, mobiteli, Android i Windows tableti, prijenosna računala, video rekorderi, GPS navigatori, kao i interaktivne ploče i poslovna rješenja, uspješno se prodaju u 50 zemalja diljem svijeta.

Proizvodni i dizajnerski centri nalaze se u Kini i Bjelorusiji. Prestigio predstavništvo djeluje u 15 zemalja, uključujući ZND, Europu, Bliski Istok i Afriku.

O Cleveturi

Clevetura LLC dizajnira inovativne tehnologije za ulazne uređaje. Tvrtka je razvila tehnologiju Clevetura i uspješno lansirala proizvodnju. Sjedište se nalazi u Minsku (Bjelorusija), a također imaju poslovnice u Shenzenu (Kina). Kompanija Clevetura LLC smještena je u bjeloruskom Hi-Tech Parku.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.