Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Studeni 17, 2021
Obavijest o radnom vremenu 18.11. i 19.11.2021.
Listopad 28, 2021
Nova 12. generacija Intel Core obitelji proizvoda uključit će 60 procesora i ...
Listopad 19, 2021
Jedna od najiščekivanijih AI konferencija za developere, inovatore, kreatore ...
Listopad 13, 2021
AMD Smart Access Memory posjačava nevjerojatne 1080p gaming performanse kada se ...
Listopad 05, 2021
Pridružite se CEO Pat Gelsingeru i ostalim vodećim Intelovim predstavnicima na ...
Rujan 20, 2021
Logitech G435 - stvorena za novu generaciju gamera - Ultra lagane, šarolikih ...
Rujan 16, 2021
Windows Server 2022 početak prodaje objavljen je s početkom rujna a sada je ...
Rujan 13, 2021
GIGABYTE Technology, (TWSE: 2376), predvodnik u industriji visokoperfromansnih ...
Kolovoz 12, 2021
Otključajte brzine koje donosi Gen4. Nadogradite svoje računalo uz P5 Plus ...
Seagate EXOS X16 - prvi 16TB tvrdi disk

Srpanj 29, 2019

Seagate, Exos X16, tvrdi disk, hard drive

Seagate EXOS X16 - prvi 16TB tvrdi disk

Seagate Exos® X16 - prilagodljiv, responzivan, inovativan.

Seagate Exos X16 prvi je tvrdi disk 16TB koji nudi rješenje za pohranu velikih količina informacija i podiže ljestvicu s IronWolf 16TB za najveći kapacitet za NAS.

 

CUPERTINO, Kalifornija, 4. lipnja 2019. - Seagate Technology PLC, svjetski lider u rješenjima za pohranu podataka, objavio je isporuku 16TB diskova temeljenih na tehnologiji helija, pripadajuće Exos X16 obitelji, isporučujući pritom visoke performanse i rekordni kapacitet za hiper-skalabilne podatkovne centre kako bi se ekonomično i učinkovito upravljalo sve većom količinom podataka. Tvrtka je također ažurirala IronWolf i IronWolf Pro Network Attached Storage (NAS) s novim modelima kapaciteta 16TB.

 

Potreba za cloudom i NAS rješenjima za pohranu i dalje raste neviđenom brzinom. Ustvari, predviđa se kako će Global Datasphere - količina stvorenih podataka, spremljenih ili repliciranih širom svijeta - porasti s 33 ZB u 2018. godini na čak 175 ZB do 2025. godine. Seagate Exos X16 tvrdi disk pruža najveću dostupnost skladištenja i pohrane informacija uz provjerenu pouzdanost i kontinuirano visoke performanse, kao potporu širokom rasponu zahtjeva radnih opterećenja i slučajeva visoke dostupnosti.

 

Exos X16 je 3.5" 7200 RPM tvrdi disk s najvećim kapacitetom na svijetu dizajniran za rješavanje izazova omogućujući hiperskalabilnom, datacentru, OEM i distribucijskom kanalu maksimiziranje kapaciteta za pohranu, pružanje flekisiblnosti kupaca i smanjenje složenosti radnih opterećenja  s povećanim I / O i poboljšanje mogućnosti cache-a. Novi Seagate Exos X16 16TB tvrdi disk omogućuje 33 posto više PB-per-rack u usporedbi s 12TB diskovima, istovremeno održavajući isti mali otisak za smanjene ukupne troškove vlasništva. Exos X16 nudi ugrađenu zaštitu podataka, ukjučujući Seagate Secure Instant Secure Erase za sigurno, pristupačno i brzo i lako umirovljenje diska.

 

 

 

"Exos X16 ključan je u smanjenju ukupnih troškova vlasništva za razvojne programere korporativnih sustava i podatkovne centre u oblaku, istovemeno podržavajući više aplikacija različith opterećenja", rekao je Sai Varanasi, potpredsjednik Odjela marketinga za proizvode Seagate Technology. "Exos X16 vodeći je 16TB disku industriji koji koristi helijum tehnologiju. Planiramo usku suradnju s našim cloud / enterprise partnerima kkao bismo plasirali ovaj proizvod na tržište i ispunili zahtjevnu potražnju data centara."

 

Seagate nastavlja s postavljanjem novih mjerila u brzini i kapacittu s dodatnom najavom IronWolf i IronWolf Pro 16TB diskova, kreiranih za multi-korisničko NAS okruženje podršku radnih opterećenja do 300TB / godišnje. IronWolf je idealan disk za kućne i male uredske NAS sustave koji pružaju visoke performanse i nisku razinu buke te potrošnju energije, što ga čini učinkovitim za svakodnevnu upotrebu kao što je sigurnosna kopija, udaljeni pristup  i dijeljenje datoteka. Diskovi IronWolf Pro robusni su za NAS koji djeluje u kreativnim, profesionalnim i malim t4e srednjim poslovnim okruženjima koji zahtijevaju veliko radno opterećenje za podršku podataka.

 

Zheng Yafeng, potpredsjednik Tencent Clouda, izjavio je: "U tvrtki Tencent Cloud, posvećeni smo stvaranju "digitalnog eko-sustava", jačanjem industrijskog internetskog sektora i usluživanjem različitih industrija kao "digitalnim asistentom". U životnom ciklusu podataka, od generacije do snimanja, pohrane i primjene, sa Seagateom neometano surađujemo kako bismo razumjeli kako se nositi s eksponencijalnim rastom količine podataka i s novim arhitekturama u cloudu. Tvrdi disk Seagate Exos X16 16TB ugrađen je u cloud rješenje, što značajno poboljšava njegovu gustoću i performanse prostora, istovremeno smanjujući troškove. Ne samo da ovo rješenje ispunjava sve veću potražnju podatkovnih centara za pohranu, nego pomaže da se učinkovito odgovori na scenarije, aplikacije i izazove u nastajanju."

 

Peng Zhen, potpredsjednik Inspur grupe izjavio je: "Dolazi doba pametnog računalstva, a mi u Inspuru nastojimo stvoriti konvergirani, otvoreni i okreti ekosustav AI industrije kako bismo kupcima mogli pružiti integrirana rješenja. Inspur i Seagate zajedno rade na mnogim poljima, uključujući računalstvo u cloudu, velike podatke i umjetnu inteligenciju, a sve sa ciljem pokretana digitalne transformacije poduzeća. Za Seagate Exos X16 tvrdi disk, temeljen na helijum tehnologiji od 16TB, odradili smo niz zajedničkih tstova koji pokazuju kako on pruža visoke performanse uz podršku različlitih radnih opterećenja rada, omogućavajući povećanje kapaciteta sustava i smanjenje složenosti primjene, a istovremeno znatno smanujući ukupne troškove vlasništva. U budućnosti planiramo nastaviti suradnju sa Seagateom kako bismo potaknuli industrije na daljnju transformaciju i osnažili kupce kako bi prihvatili nadolazeću eru umjetne inteligencije."

 

 

Za više informacija o novim Seagate Exos X16, IronWolf 16TB i IronWolf pro 16TB te IronWolf SSD, kao i ostalim Seagate poizvodima, posjetite: www.seagate.com.

 

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.