Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Srpanj 16, 2021
Tom's Guide Awards nagrade za 2021 nagrađuju najbolje proizvode u širokom ...
Srpanj 15, 2021
Otkrijte potpuno novi Windows 11 operativni sustav. Sada je još jednostavnije ...
Srpanj 14, 2021
U periodu od 15.07. do 01.09. radno vrijeme skladišta i isporuka roba je od 8 ...
Srpanj 12, 2021
Kao jedan od sponzora eventa Women in Adria, tvrtka Canyon podržala je događaj ...
Lipanj 29, 2021
Časopis BUG i Mreža testirala je treću generaciju AMD-ovih procesora EPYC ( ...
Lipanj 24, 2021
Radite s pouzdanjem uz ovaj snažan a opet veličinom kompaktan dizajn. Pogonjen ...
Lipanj 18, 2021
Infinidat, vodeći dobavljač poslovnih rješenja za pohranu podataka, najavio je ...
Lipanj 17, 2021
CCleaner Cloud donosi nagrađivani proizvod u cloud usluge kako bi mogli svoju ...
Lipanj 15, 2021
Obavijest o uvjetima jamstva od strane proizvođača kod korištenja uređaja za ...
Lipanj 14, 2021
Intel je oduvijek bio proizvođač dijelova za integraciju. U 2021, kompanije je ...
PC EKSPERT je testirao SilverStone Milo ML08!

Studeni 03, 2015

SilverStone, Milo ML08, PC Ekspert

PC EKSPERT je testirao SilverStone Milo ML08!

Pogledajte što PC Ekspert misli o ovom modelu!

 

silverstone_ml08_1              silverstone_ml08_2

OU mini seriji testova kućišta donosimo jedan super slim Silverstonov model. Razvijen na platformi Raven Z RVZ02 kućišta, Milo ML08 donosi ista načela gradnje i mogućnosti a po nižoj cijeni. Ovo je mini-ITX kućište zapremine 12 litara, prima SFX napajanja, ali ima i potpuno odvojenu komoru za diskretnu grafičku karticu. Kućište donosi i tool-les dizajn SSD nosača, a možemo ga orijentirati ili horizontalno kao komponentu ili vertikalno.Kućište dolazi u tri izvedbe, obična kakvu smo mi dobili, zatim H verzija sa ručkom za prenošenje i HW verzija koja ima prozor od perforirane plastike. Kućište unutar kutije dolazi odlično zaštićeno u vrećicu od tkanine i debeli stiropor.

silverstone_ml08_3

Osim detaljnih uputa o instalaciji i načinu korištenja kućišta, tu je i bundle koji se sastoji od klasičnih vijaka, odstojnika, plastičnih vezica, ali i raznih dodataka kao što su plastične prilagodljive nožice za kućište (vertikalna pozicija), zatim samoljepljive gumene nožice (horizontalna pozicija), plastični držač za napajanje. Samoljepljivi SilverStone logo, dva adaptera za grafičku karticu (jedan L adapter i jedan produžni adapter, te dodatna dva plastična elementa – nosač za grafičku karticu i Slim ODD 95 to 127 panel.

silverstone_ml08_4

Milo ML08 dolazi samo u crnoj boji, dimenzija je 380 mm x 87 mm x 370 mm i zapremine 12 litara. Orijentirati ga možemo vertikalno ili horizontalno a u ovisnosti o tome koristimo ili plastične prilagodljive nožice ili samoljepljive gumene nožice. Prilagodljive nožice nisu baš najsretnije riješene jer se lako odvajaju. Na obje bočne strane se nalaze plastični poklopci s filterima za prašinu koji se mogu odvojiti. S obzirom da su komore različito orijentirane i poklopci su, pa izbočena plastika smeta nožicama. Prednja je strana jednostavno dizajnirana sa središnjim pomičnim poklopčićem iza kojeg se krije prednji panel, a tu je i otvor za opcionalni Slim ODD uređaj.

silverstone_ml08_5

Kućište je napravljeno od čelika, vrlo je dobre kvalitete i završne obrade te teži oko 3.5 kg. Stražnja je strana rezervirana za stražnje I/O portove ploče, a tu su i dva slota za grafičku ili neku drugu karticu. Na kraju vidimo i Euro utičnicu koja je na produžnom kabelu koji vodi do Euro utikača za napajanje. Na vrhovima stražnje strane vidimo i dva Kensington locka.

silverstone_ml08_5a

Oklop kućišta čine dvije stranice koje se lako skidaju i koje drže klasični vijci. Svaka stranica pokriva dvije strane, a velike perforacije omogućavaju dobro “disanje” komponenata. Svaka perforacija ima i plastični poklopac sa filterom protiv prašine.

silverstone_ml08_6

Prednji panel se nalazi iza poluprozirne pomične plastike, a sastoji se od Reset i Power tipki, USB 3.0 konektora i Audio izlaza za slušalice te ulaza za mikrofon. Power tipka je osvijetljena LED signalizacijom, a iza Reset tipke je LED signalizacija aktivnosti tvrdog diska.silverstone_ml08_7

Skidanjem obje bočne stranice nam se otvara pogled na unutrašnjost. Kućište je podijeljeno u dvije komore, a na slici iznad se nalazi ona koja udomljava mini-ITX matičnu ploču, SFX napajanje, dva 2.5″ uređaja i slim ODD. Tu su i kabeli prednjeg panela, koji su dovoljno dugi, dok je USB 3.0 konektor s kabelom i dosta krut. Napajanje dolazi u prednji dio kućišta, a tu se nalazi i Euro utikač. Na gornjoj plohi su dva tool-less mehanizma za primjerice SSD-e koji su pričvršćeni plastičnom kopčom, naginju se na jednu stranu i SSD “uglavljujemo” u naopakoj orijentaciji kao što ćemo vidjeti kasnije na slikama. Na prednjoj strani se nalazi nosač za slim optički uređaj debljine ili 12.7 ili 9.5 mm. Na mini-ITX matičnu ploču možemo montirati hladnjak maksimalne visine 58 mm.

 

Okretanjem kućišta na suprotnu stranu vidimo drugu komoru u koju je moguće ugraditi grafičku karticu maksimalne duljine 13″ (33 cm) te širine 4.78″ (12.15 cm). Kartica ima osigurana dva slota, ali i svoj posebni nosač kako ne bi došlo do pomicanja. Ukoliko koristimo mini-ITX grafičku karticu maksimalne duljine 200 mm, tada je s njene stražnje strane moguće montirati jedan 2.5″ ili jedan 3.5″ disk. Time ovo kućište stvarno ima dovoljno opcija za nadogradnju “skladišta” podataka. Na gornjoj površini vidimo dva velika otvora za pasivno hlađenje matične ploče i napajanja.

  

Mi smo svoj ML08 sistem bazirali na ASRockovoj N3150B-ITX ploči, LCPower SFX napajanju snage 200 W i Corsairovom 128 GB SSD-u. Ugradnja komponenata u sistem je vrlo jednostavna i ne zahtijeva neke posebne vještine, a sve je vrlo detaljno riječima i slikama i objašnjeno u izdašnim korisničkim uputama. Prostora za menadžment kabela ima dovoljno, pa smo nekako uspjeli sve posložiti iza napajanja, a ovdje vidimo i pravilan način orjientacije SSD-a kako bi uspjeli prikopčati sve kabele na njega.

 

Asusovu smo GTX960 Turbo karticu (recenzija uskoro), samo postavili na mjesto jer ju jasno nismo mogli prikopčati na ploču koja ima samo PCIe x1 konektor. Htjeli smo vidjeti kako se u taj prostor uklapa kartica i koliko čvrsto leži u njemu. Gornji je nosač prilagodljiv po visini i naravno ključan element kojeg je potrebno ugraditi kako kartica ne bi plesala.

ASRockova ploča s Braswell Celeronom nije naročito zahtjevna, mali je potrošač pa je ovo LCPower-ovo SFX napajanje od 200 W i previše. Pod maksimalnim smo opterećenjem trošili jedva 30 W energije. LC200SFX nam je za ovaj test ustupio Links, a riječ je napajanju dimenzija 63 x 125 x 101 mm i mase oko 1 kg. +3.3V vod daje maksimalnih 13 A struje, +5V vod 14 A, a +12V vod također 14 A. Napajanje ima relativno tihi 80 mm ventilator, tri SATA Power konektora, dva PATA (Molex) konektora i jedan Floppy konektor uz 24-pinski ATX konektor te jedan 4-pinski EPS konektor. Cijena mu je oko 180 kuna.

 

Sistem smo opteretili istovremenom kombinacijom grafičkih i CPU testova te smo nakon skoro dva sata testiranja zabilježili sasvim solidne temperature za procesor i ploču. To znači kako je kućište dobro provjetreno unatoč samo pasivnom načinu hlađenja.

SilverStone je ovdje ponudio vrlo konkurentno i sposobno kućište u koje je moguće “ugurati” i moćnije komponente te napraviti malu igraću mašinicu. Kvaliteta izrade je solidna, ML08 je dobro zaštićen i od prašine, svakako pohvaljujemo dovoljan broj mjesta za diskove, ali i optički uređaj. U teoriji je u ML08 moguće ugraditi i X99 mašinu s primjerice moćnijom ITX karticom i tada bi bilo zanimljivo vidjeti kako se nosi s hlađenjem, jer je ovaj naš setup za njega bio dječja igra. Kada je riječ o manama, ne možemo reći da ih nema. Voljeli bi vidjeti drugačije konstruirane nožice za vertikalnu montažu, koje su čvršće i ne rastavljaju se i pri najmanjem pomaku. Sve u svemu, ML08 po cijeni od oko 90 € za ovu našu verziju i oko 100 € za verziju s ručkom za prenošenje svakako zaslužuje preporuku.

POZITIVNO: kvaliteta materijala, dovoljno mjesta za proširenja, tool-less SSD nosači, filteri protiv prašine, odvojeni dio za grafičku karticu, male dimenzije i masa

NEGATIVNO: labave nožice za vertikalnu orijentaciju, uvjetno rečeno cijena

OCJENA: 89%

USTUPILI: SilverStone Technology

 

 

Sadržaj je preuzet sa www.pcekspert.com/clanak/silverstone-milo-ml08-test/.

Više informacija o proizvodu možete pogledati i na SilverStone web stranici.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.